Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > WELL ASU-8000 naprosta zahada

WELL ASU-8000 naprosta zahada

qqq (6.4.2006 17:22:52)

Mam 2 tel. zastrcky, ADSL je pochopitelne v obou. U jedne zastrcky je pocitac s ethernet modemem, u druhe jiny pocitac s USB Wellem. Doted u obou ADSL behalo dobre (samozrejme nesmely bezet oba zaroven, nemam to zatim jako sit, ale o to nejde). Najednou jednoho dne prestal mit Well synchronizaci s ADSL linkou. Rikal jsem si, bud je neco se zastrckou, nebo s modemem. Jenze - kdyz jsem pokusne prinesl ethnernet modem z druheho pocitace a zapojil ho do te mozna porouchane zasuvky, synchronizace nastala uspesne. Takze zastrckou to neni. Vzal jsem tedy naopak USB modem Well a zapojil ho do druheho pocitace (bez ovladacu a cehokoliv, jen aby mel napajeni) a te druhe tel. zasuvky, no a po chvili ukazuje uspesnou ADSL synchronizaci. Rikam si, to je nejake divne, takze modemem to taky neni. Prenesl jsem tedy cely prvni pocitac ktery driv behal s tim Wellem a donesl ho k te druhe tel. zasuvce kde pred chvili synchronizoval (ale na tom jinem pocitaci bez ovladacu), a koukam, zase hlasi ze ADSL synchronizace nejde a porad blika. To je nejaka blbost, ne? Prece jestli synchronizuje s ADSL linkou vubec nezalezi na pocitaci, od nej bere prece jen elektrinu, ne? Navic to prestalo synchronizovat jen tak, z niceho nic, zadne nastaveni se nemenilo. Diky za kazdou radu, ale myslim ze tohle je asi neresitelny bermudsky trojuhelnik..

Anonym (6.4.2006 18:29:12)

jak dlouho ti to takhle fungovalo?

qqq (6.4.2006 19:33:12)

tak tri ctvrte roku

Ivo (7.4.2006 08:55:10)

No, podle mých zkušeností to může být kvalitou připojení a poskytovatelem... Já mám NEXTRU, dnes GTS a vše běhalo jak má zhruba měsíc. Pak k něčemu došlo a začalo se rozpojovat spojení uprostřed přenášení dat. Jinými slovy, modem synchronizoval, dokud o nic nešlo. jakmile jsem chtěl uploade souboru většího jak cca. 300 kB, tak vypadla synchronizace a spojení modemu. Podle techniků mám prý ne zcela korektní parametry ADSL linky. Ale ty já dost dobře měnit nemůžu...Poradili mi, ať odpojím splitter a zkusím to bez něj. Nepomohlo. A nic jiného mi nebyly schopni poradit!! Nakonec mi v jiné debatě jiný uživatel poradil jak změnit parametry modemu WELL PTI a už to běhá.

qqq (7.4.2006 14:10:27)

Díky za odpověď. Bez splitteru mi to taky bohužel nepomohlo. Je spíš divný že když ten modem zapojím do jednoho počítače, tak synchronizace jde, a když do druhého (kde to ale dřív normálně šlo), tak prostě nejde.. Přitom jediné co má ten modem přímo s počítačem společného je elektřina přes USB kabel. Vůbec nechápu jak je to možné.

JOE (7.4.2006 21:41:46)

No, blbost je koukat na USB modemu na kontrolku synchronizace bez instalace ovladačů. USB modem si nebere z USB portu jenom napájení, ale vyžaduje od PC i nějaký ten výpočetní čas a systémové prostředky. Prostě drtivá většina USB modemů (vyjma těch co maj ještě ethernet a tedy svůj procesor), neumí bez PC pracovat ani se sesynchronizovat. Už jenom pro pouhou synchronizaci potřebují mít nainstalovány ovadače a potřebují část výkonu počítače, proto jsou také USB modemy relativně levné. Kontrolka synchronizace tedy u USB modemů bez instalace ovladačů většinou svítí, po instalaci zhasne, začne blinkat a teprve po chvíli se znovu při úspěšné synchronizaci rozsvítí. Takže by stálo za pokus na ten druhý počítač ten WEL nainstalovat, aby se vidělo jestli je chyba v PC nebo v modemu. V zásuvce to opravdu nebude.

Dzerza (7.4.2006 22:17:49)

Placas blbosti.

qqq (8.4.2006 00:40:26)

Rekl bych, ze synchronizoval i na tom bez ovladacu, nejprve kontrolka nesvitila, pak zacala nejakou dobu blikat, az zustala svitit. Ale dal jsem na tvou radu a nainstaloval ovladace i na tom druhem pocitaci a skutecne synchronizuje dal a i ovladac hlasi ADSL line connected. Ale na tom prvnim pocitaci se nechyta. Ackoliv tam behal tri ctvrte roku a na zadne nastaveni nikdo ani nesahl. Byl se na to kouknout i technik z poc. firmy a potvrdil, ze ovladace i vse je nainstalovano a nastaveno spravne. Dokonce pro jistotu i sam znovu preinstaloval ovladace. Jeho zaver byl, ze to musi byt tel. linkou, coz se i mne zprvu zdalo logicke. Jenze s tim jinym pocitacem se tenhle modem synchronizuje ve vsech zasuvkych (s, i bez ovladacu) a naopak s timhle vubec v zadne. Asi to nepomuze, ale jen jako informace, na tom pocitaci co to prestalo jit jsou XP a na tom kde to jde 98. Ale samozrejme i s tema XP to fungovalo, nikdo nic nemenil a najednou tohle.

Dzerza (8.4.2006 09:03:43)

Rekl bych, ze potiz je v prekonfigurovanem nebo zmenenem dslamu. Zkus vyzkouset jine ovladace (s jinym firmwarem) a treba se to rozjede. Firmware, kdery mi jede na telenoru je jiny, nez firmware nez na telecomackem hujaja.

qqq (8.4.2006 18:05:21)

Tak jsem to zkusil, no a s novymi ovladaci ten modem na tom pocitaci s XP stale nesynchronizuje a naopak na tom druhem pocitaci synchronizuje jak se starymi tak s novymi ovladaci a i bez jakychkoliv ovladacu.

Dzerza (8.4.2006 21:53:44)

Ovladacu je asi 10 ruznych verzi. Vzdy musis porovnat cnxetu.sys. Pokud ma jinou velikost, pak je to jina verze. Jezte zkus doma jiny pocitac - muze byt problem s napajenim usb.

JOE (8.4.2006 21:43:00)

Hm, zajímavé že má synchro i bez ovladačů. Ale jinak s podobnou záležitostí jsem se párkrát setkal u modemu Sagem, přestala prostě jít synchronizace a také vždy na XP. Pokud se ale modem dal do jiného PC, tak v pohodě běžel a naopak (což je zajímavé a vůbec nevím proč) když se jinej Sagem zapojil do PC kde nebylo synchro, vše najednou fungovalo. Prostě jakoby byla v XP nějaká chyba vázaná na hardwarové ID modemu.Tuto záležitost neumím vyřešit jinak než prostým přehozením dvou stejných modemů.

Anonym (8.4.2006 21:52:24)

Proč máš 2 telefonní zástrčky - na telefon nebo na ADSl ? Nestačí jako normálne jedna se splitterem a telefony rozbočit za splitterem + jeden ADSL modem za splitterem a oba PC propojit kříženým UTP kabelem s nasdíleným internetem ?