Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Plná funkčnost bude obnovena v nejbližších dnech. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Procesy ve windows

Procesy ve windows

Jirak (22.4.2006 11:20:34)

Nevite o nejakym navodu, ktere procesy jde ve windows XP SP2 povypinat, tak aby nezabiraly tolik RAMky? Bezi mi na 50 procesu, a misto 1GB RAM mam okolo 600-700 volne. Pouzivam anivir, firewall a anispyware takze si nemyslim ze to zabiraji kdejake viry. Nevi nekdo o necem ?

Anonym (22.4.2006 18:26:06)

Myslim,ze kdyz to zkusis formou pokusu a omylu,tak se nic nestane:D samozrejme je tam par veci,ktery bys zavirat nemel a hodne procesu ani zavrit nepujde. Jinak si stahni nejakej program,kterej dokaze operacni pamet uvolnit,ja mam treba "Memory Max. ver 1.5",ta je myslim freeware,ale nejsem si jistej,ale uz je i nova verze 2.0 tunajdes tady http://www.hotdownloads.com/index.php3?job=3&id=45350 ,ta je shareware,ale tak za zkousku to stoji

Anonym (23.4.2006 13:54:23)

Tyto programy spise presunuji data z RAMky do swapu a tim tedy i zpomaluji pristup k temto naswapovanym programum.

Anonym (25.4.2006 08:02:36)

programy stahujte na ddl2.com

David (22.4.2006 19:42:12)

No, tak ti nevím, člověče... Nebyl bych tak přesvědčen, že tam žádnou mrchu nemáš, já mám puštěný antivir (NOD32), ICQ klient (Miranda IM), firewall (ZoneAlarm), FireFox a mám 27 procesů, využití paměti 197 MB... A to z toho momentálně "bere" FireFox 20MB... Můžeš sem kdyžtak hodit nějakej odkaz na screenshot tvého TaskManageru? Docela by mě zajímalo, co ti tam běží... Jinak já při instalaci WXP SP2 vypínal pokud vím asi 5-10 služeb...

Anonym (28.4.2006 22:46:52)

Jsi HADR! ;-) Já mám nastálo spuštěno asi 7 serverových služeb a momentálně 3 programy. SUMA = pouze 31 procesů... Využití paměti 135 MB.

Nargon (29.4.2006 00:38:01)

No kdyz se tak honite za vysokym poctem procesu a nizkem vyuziti pameti. Tak vam udelam programek, kterej bude brat minimum pameti. Ten si pak spustite treba 1000x a budete mit procesu jak nasrano a malo zabrany pameti.

Anonym (30.4.2006 01:33:46)

Povidali ze mu hrali.

David (2.5.2006 12:57:58)

A nebo taky sami nikdy nic neprogramovali a blbě kecali, viď? To myslím na tebe, ne na Nargona.. Jdi si chytře kydat někam jinam...

David (29.4.2006 11:29:56)

Já tady ale nesoutěžím o minimální využití paměti, ty kokote... Jen konstatuju, že 50 procesů je celkem dost... A že pokud si nic speciálně nezapínal, tak tam může mít nalezlou kdejakou havěť... Takže si dej HADR na hlavu a nohy do tepla...

Anonym (23.4.2006 11:01:39)

Mam 1,25GB RAM a po startu mam neco lehce pres 900MB volnych s vypnutym swapem.

Nargon (23.4.2006 13:08:27)

Tak ja mam win2k, bezi mi tu 40 procesu. Mam 2GB ram, a obsazenejch 250MB.

Anonym (23.4.2006 13:44:12)

Mas uplne jedno kolik ti bezi procesu, dulezite je, o jake procesy se jedna. Treba takove StrongDC samo o sobe strci "tvych" 40 procesu hrave do kapsy :).

Atsepicnu (23.4.2006 17:34:45)

jo strong dc++ me v tomhle celkem stve, zatizeni pocitace stoupa kazdou sekundu a zvysuje se, nevim cim to je... zacina to obsazenymi 30 MB a konci i u 120 kdyz po 12 hodinach vypinham komp...

Nargon (23.4.2006 22:04:33)

Teda nevim v cem mate problem, me ted po cca 2 hodinach behu strong bere asi 22MB pameti. To i internetovej prohlizec (testovana opera, firefox, explorer) bere vic, vetsinou tak 25MB.

Atsepicnu (24.4.2006 00:16:12)

nj me zatizeni kompu strongem od te doby co ho zapnu stoupa a stoupa... to sem pripojenej na 12 hubech a stahuje ode me tak 6 lidi a ja tak od 3 ......

Nargon (24.4.2006 11:01:25)

Ja jsem stronga v procesech sledoval. Zacne na cca 18MB, postupne se zvysuje na nejakych 25MB, pak to zas padne na 18, zvysuje se 25, padne na 18... Prumer tech 22MB.

mido (24.4.2006 13:32:58)

Jak to delas ze ti bere je tak malo pameti?:)) mne vetsinou bere tak od 110MB vys...:DD

Nargon (24.4.2006 16:05:59)

Sdilim malo souboru. Vlastne tvuj filelist a tth vsech souboru ve filelistu je ulozeno v pameti (jinak by se to muselo stale sahat na disk kdyz nekdo neco hleda, a kdyz se u vas hleda cca tak 50x za vterinu, tak by se disk zapotil). No sdilim image her a filmy, celkem nejakych 65GB, filelist ma do 20KB, a bude to tak 100 souboru. Oproti nekomu kdo sdili xx tisic souboru (pisnicky) jsem celkem nenarocnej na pamet. Jde o to ze ten filelist a tth je ulozeno v pameti. A kdyz je souboru vice tak je tam toho proste vic. A pak to nekomu zabira 20MB a nekomu 110MB. Mozna jestli pouzivate nejakou starou verzi dc, tak ty mely problem s neustalym bobtnanim tth (vsechno se tam ukladalo, i tth hledanych souboru, a nikdy nemazalo) tak mozna pomuze napsat /rebuild (snad jsem si vzpomel dobre) a melo by to tth databazi pretridit a vyhazet soubory, ktere nemate ve sdileni.

Anonym (24.4.2006 17:11:14)

Pouzivam RC10 final, mam vypnuty swap, sdilim 140GB serialy, filmy, jsem pripojen std k 10 hubum a bere mi 300MB v pameti. Jinak taky jste si vsimli, ze kdyz mate zapnuty swap a strong kontroluje TTH zacne ikdyz mam vic jak 500MB pameti volno swapovat a tim i spomalovat kontrolu a zatezovat cely pocitac? S vypnutym swapem probiha kontrola TTH behem chvilky.

Nargon (24.4.2006 20:02:49)

Hmm, kde se ve strongu vypina nejakej swap? Pokud mas na mysli virtualni pamet ve win. Tak s tim strong nic neudela. Protoze se snazi nacist celej soubor do pameti, ale wokna si reknou, proc mit tolik nepotrebnejch dat v pameti a zacnou si je automaticky odsouvat na disk. S tim se toho ve strongu moc delat neda.

Anonym (24.4.2006 21:02:09)

Hnidopich - pro nekoho virtualni pamet, pro jineho swap - zalezi na tom tolik? Proc nacitat cely soubor do pameti? Pokud se aspon trochu zajimas o programovani, tak bys mel vedet, ze to je uplna blbost a u souboru teto velikosti se to nikde nedela.

Anonym (24.4.2006 21:05:46)

Ale mas pravdu, mozna to neni az zas tak chyba strongu, jako chyba woken.

Nargon (24.4.2006 21:25:34)

No to o tom swapu jen pro upresneni jestli myslime stejnou vec. No a pro vypocet TTH se musi precist cely soubor. Je mozne to delat po nejakych blocich, Nevim jak presne vypocet TTH funguje, ale jestli se pak musi vracet k nejakym datum, tak kdyz swap vypnes, tak ten soubor urcite zustane v pameti dele, nez kdyz mas swap zaplej a win ti ho zacnou odsouvat na disk.

aloisis (29.4.2006 15:16:07)

Nepouzivam sice stronga,ale ziona. Je pravda,ze pokud se nepoladi tento klient,tak to strasne zere ramku. Tez jsem se potykal s problemem co delat,ale nakonec jsem na to prisel. Nejvetsi vyhoda techto novejch klientu je mnohem lepsi a detalnejsi nastaveni aby tolik nezrali ramku. Nargon ma pravdu,pokud nekdo sdili spoustu mp3 souboru je to velmi narocne na pamet.Nejde o velikost,ale o mnozstvi,cim vice malejch souboru vice tth a veci zatizeni pameti. Potom jedine zvednout ramku.

THC (1.5.2006 15:13:24)

já sdílím 70 GB dat.vesměs mp3 a strong mě žere asi 25 MB.

Lada (24.4.2006 22:06:09)

Radek Hulan na svych stranakch venuje ladeni XP nekolik clanku

David (25.4.2006 00:17:17)

S Hulánem jdi s prominutím víš kam...

Anonym (1.5.2006 13:02:30)

Myslíš Radek Lulán?

Anonym (26.4.2006 01:07:12)

Pokud se maji nejake procesy vypnout, tak jejich shazovani ve spravci uloh je IMHO posledni cesta. Zacit by se melo u odinstalace volitelnych soucasti Windows a jeste vetsi nadilka byva u ruznych zavadecu programu - zpravidla bezi v tray, zobrazit se nechaji v programu Autoruns -> http://www.sysinternals.com/utilities/autoruns.html

Anonym (27.4.2006 15:55:55)

Povypinat se daj vsechny procesy, aby nezabiraly tolik RAM, ale pak ti to nepujde, a kdyz ti to nezabiraj viry, tak ti to zabiraj antiviry, takze si tam kde si byl - vpr...

Nargon (27.4.2006 17:13:38)

Nebo se vykaslat na procesy a dokoupit ramku kdyz ti to nestaci.

Anonym (27.4.2006 17:20:23)

Nebo hulit travu a bude ti jedno vic veci a vykaslat plice a pak ti ty win relativne pofrci ze to nepoberes ani s 256M RAM. Nezrychluj pocitac, zpomal sebe!

Anonym (27.4.2006 17:27:50)

Tak to uz je druhej thread, ve kterym dostal ten rypal Nargon na frak. Ale ze to trvalo.

Nargon (27.4.2006 20:26:11)

Tak se priprav. Az si tu najdu dalsi thread se stupidnim dotazem, tak si tam rejpnu. A docela se vzdy pobavim tou odpovedi. "Nezrychluj pocitac, zpomal sebe!" to si pridam k hlaskam co jsem tam pozbiral. Hned za hlasku "Lepsi je se vozrat, nez kupovat soucastky do pc, je to vetsi uzitek."

Anonym (28.4.2006 20:06:12)

Taky herak je dobrej! Nepoblejt klavesnici! Nez si vsimnes ze to je pomaly tak skoro spis a nez se rozkoukas tak prodavas pocitac pod cenou a procesy sou ti taky ukradeny.

Anonym (29.4.2006 01:15:28)

a proč to cpeš na tento board?

Anonym (29.4.2006 07:46:33)

Resi se tu otazka relativniho zrychleni pocitace, zpomalenim sebe, setris kacky za ramku a cas na studovani procesu.

Anonym (29.4.2006 14:57:08)

koho myslis ze zajima poblita klavesnice? proc to cpes na tento board?

Anonym (29.4.2006 19:18:39)

Zajima toho co ji poblil, protoze je musi vyhodit nebo cistit a to neni prijemne (vomitofily pomineme) a proto je nutno potencialni uzivatele teto metody upozornit na uskali teto metody a jelikoz se snazi usetrit na hardware je to dulezite. A ktere trilete decko se zepta PROC ted, nebo nekomu ta votravna faze zustala do dospelosti?

Anonym (30.4.2006 01:34:49)

Uchylaku jeden zvrhlej!

Anonym (30.4.2006 08:03:22)

Pridal sem to Nargonovi, kdyby se mu to hodilo do manualu pro zpomaleni uzivatele a jeho to pobavilo a taky to pobavilo dalsiho co kvitoval s povdekem narazky na Nargona, tak sme se tu vsichni v tom vlaknu bavili s nadhledem a hypoteticky a uz by to i skoncilo, kdybys do toho nezacal kvelbovat svy uslintany mudrovani o vhodnosti toho nebo onoho, ty fasisto nebo cenzorskej komunisto. Pravidla tu sou, dozorovej organ taky a kdyz to nebude ok, tak to odpali a mame po ptakach, ty jed o vlakno dolu a tam se o procesech doctes i jak u nich onanovat (zase bacha na klavesnici!).

Anonym (30.4.2006 10:31:18)

Proc opruzujes s takovyma kravinama?

racek (3.5.2006 11:02:55)

Měs pobavil taky-ser na ně...

THC (1.5.2006 15:07:47)

moje řeč,kámo.

Lukki (28.4.2006 07:32:05)

mám 2GB ram a po zapnutí kompu mám obsazeno skoro 400MB, myslím že čím víc máte paměti tím víc věcí se tam nahraje

Anonym (28.4.2006 13:08:27)

Presne. Mel jsem 378MB RAM, po startu jsem mel obsazeno neco malo pres 100MB, ted mam pres 1GB a je to pres 300MB. Jinak tobe s takovou ramkou doporucuju vypnout swap ve win, ten vykonovy narust je znat.

Anonym (28.4.2006 20:02:24)

Musíte si přepnout procentuální obsazování paměti na nominální!

Silver Surfer (3.5.2006 18:46:22)

Systém (ať už win nebo linux) používá volnou paměť jako vyrovnávací při přístupu k disku => když není potřeba k ničemu jinému, uchovává v ní to, co by jinak musel hledat na pomalém HDD. Až bude paměť potřeba, systém ji uvolní sám. Není smyslem paměti, aby byla prázdná a nevyužitá. Všechny rádobyuvolňovací programy jsou v podstatě k ničemu.

Nargon (4.5.2006 10:57:40)

S timhle mohu jen souhlasit.

Anonym (5.5.2006 10:34:24)

Useři totiž ani netuší že management paměti je docela složitá věc a že málokdo tuší jak to přesně funguje. Systém tak má po určitý době plnou paměť i když jí může okamžitě uvolnit pro potřeby aplikace. Si snad ještě myslí že je management tak ubohej jako v dosu.