Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Nastavení DC pro SMC 7904WBRB

Nastavení DC pro SMC 7904WBRB

Luboš (17.6.2006 10:02:31)

Poradí mi někdo jak nastavit tento router pro spojení na DC++ ? Předpokládám, že je třeba nastavit NAT tj. TCP a UDP, ale jaké hodnoty ? Předem děkuji za každou radu. Měl bych ještě jeden dotaz a to jak současně na tomto routeru provozovat domácí síť - některé PC na LAN a některé současně na WAN. Samostaně na LAN to funguje bez problémů, ale nevím jak do toho zakombinovat tu WAN? Dík

BDs (17.6.2006 11:38:51)

Nastavoval jsem ten modem asi pred tydnem, ale zcela presne si na vsechno nevzpomenu. Takze po prihlaseni vyberes ty advanced settings (tusim ze se to tam tak jmenuje, jsou tam kazdopadne jen dve moznosti, ta druha je pruvodce - tim nastavis protokol, VPI, VCI, modulaci a uziv. jmeno a heslo). Takze ted mas pred sebou v levy casti menu. Musim ted odbocit a zeptat se jestli chces mit funkcni jenom DC nebo chces na tom kompu provozovat i jiny aplikace, od kterych pozadujes aby byly pristupny zvenku. Jestli jen DC, bude se jednat o jeden konkretni TCP a UDP port, kterej nastavis v nastaveni NATu. Ja to vsak delal jinak a v polozce firewall jsem po kliknuti na DMZ nastavil IP kompu, ktery ma byt pristupny zvenci (tu IP co zadas bys mel jeste nastavit v nastaveni sitovyho adapteru, kterym se pripojujes, aby to smerovani fungovalo stale na jeden a ten samej komp a ne na jinej lease z DHCP, branu a DNS nastav na IP modemu 192.168.2.1) WLAN: V menu mas polozku wireless, po kliknuti na ni jako prvni myslim vybiras formu zabezpeceni (jestli WEP nebo WPA nebo oboji). To uz zalezi celkem na tobe. Ja jsem trochu konzerva a dost mozna taky trochu pozadu, tak pouzivam stale WEP, ale to uz se rozhodni sam. Zadas nejakou frazi a ono ti to vyhodi klic. Ten si opises na papir a zadas do toho kompu, kterej se pres wifi bude pripojovat.

BDs (17.6.2006 11:42:12)

Kdybys mel jeste problem, napis mi na mail: info - zavinac - vasepc.eu (zamerne to pisu jako blbecek, aby mi do me neposkvrnene schranky nezacal chodit spam)

Luboš (17.6.2006 12:49:30)

Dík za radu. Nastavení DC funguje bez problémů, ale to nastavení pro Wifi se mě nějak nedaří rozchodit. Vše co jsi tam napsal jsem udělal, ale nedaří se.