Úvod > Články > 10 zábavných faktů o nezničitelné Nokii 3310

10 zábavných faktů o nezničitelné Nokii 3310

Snad nejznámější mobilní telefon Nokia 3310 v každém z nás zanechal notnou dávku nostalgie. Kde jsou ty časy, když jste telefonem klidně zabili rýsováček a nemuseli jste s sebou na týdenní dovolenou vozit nabíječku. Pojďme si připomenout výhody staršího modelu, a tak trochu zavzpomínat na tu bezstarostnou dobu, kdy mobil byl prostě mobil.

10 zábavných faktů o nezničitelné Nokii 3310
  1. Výdrž baterie Nokie 3310 s bateriemi dnešních telefonů je nesrovnatelná. Na jedno nabíjení jste mohli v kuse telefonovat 55 hodin, což je víc než dva dny žvanění. V pohotovosti telefon vydržel celých 10 dní, tedy 245 hodin. 
  2. Finsko (domov Nokie) zařadilo nezničitelný telefon mezi své národní emoji. Hned vedle nábytku a finské sauny. Co na to říct: finské priority jsou prostě v pořádku.
  3. Společnost Nokia po 17 letech souhlasila s vydáním další nostalgické série 3310. Nejnovější model byl ale tak trochu zklamáním, protože vypadal elegantněji a měl dotykový displej. Aspoň že tam byl Had. 
  4. Když už jsme u hry Had. Oblíbená hra z roku 1990 je nejoblíbenější hrou všech dob. V roce 2010 byla dokonce zapsaná do Guinessovi knihy rekordů po dosažení 1 bilionu hráčů.
  5. Památná Nokia dokonce zachránila život! Voják ve válce v Afghánistánu měl 3310 v náprsní kapse uniformy. Když schytal kulku, přežil právě díky tomu, že to za něj odnesla Nokia. A hrdina odjel domů živý a zdravý.
  6. Nokia 3310 byl taky první telefon s funkcí autokorekce. Zmáčknutím tlačítka s klíčkem mělo udělat psaní zpráv jednodušší. Nakonec se ale jednalo o funkci, u níž všichni přemýšlejí, jak ji vypnout. 
  7. Tento model byl vůbec odlišný od ostatních, zejména v psaních zpráv. Pokud jde o počet znaků, mohlo jich být v jedné zprávě až 459, což bylo 3krát víc, než zvládly obdobné telefony. Nyní je limit pro jednu zprávu 160 znaků.
  8. Pokud upustíte dnešní moderní telefon, rovnou můžete sednout k internetu a hledat za něj náhradu. Avšak nezničitelnou Nokii 3310 jste mohli pustit ze schodů, vykoupat v pivu nebo vyhodit z jedoucího vlaku – stejně fungovala.
  9. Jeden anglický deník taky popisuje neuvěřitelný příběh muže, který si koupil 3310 v roce 2000 při její prvním úžasném comebacku. Uplynulo 17 let a on svůj milovaný mobil stále má. 
  10. Nokia 3310 byl první telefon, který umožňoval chatovat stejně jako na internetu, což byl v té době sen mnoha mladých lidí. Celosvětový debut si získal nesmírný zájem. Jakmile jste byli v režimu chatu, SMS rozhraní v mobilu dostalo vylepšenou podobu. 

23. 9. 2017

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

mobilní telefontelekomunikace

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Americký zákaz TikToku podle kritiků porušuje právo na svobodu projevu

Americký Senát schválil návrh zákona, který zakazuje TikTok v obchodech s aplikacemi, pokud ji její čínský vlastník...

 

Itálie jedná o přísnějších trestech za zneužití umělé inteligence

Italská vláda jedná o návrhu zákona, podle kterého by za trestné činy spojené s AI nástroji hrozily mnohem přísnější...

 

Avast dostal v ČR pokutu ve výši 351 milionů korun

Avast dostal od českého Úřadu pro ochranu osobních údajů pokutu ve výši 351 milionů korun Důvodem je neoprávněné...

Nejčtenější články

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...