Úvod > Články > Youtube tipy: Když byl Dr.House ještě mladý

Youtube tipy: Když byl Dr.House ještě mladý

Tímto článkem zahajujeme volný seriál se zajímavými tipy na videoserveru Youtube. Prvním objektem v našem hledáčku se stal Hugh Laurie, známý protagonista populárního lékaře Dr. House ve stejnojmenném seriálu. Víte o tom, že Hugh předváděl osobitý humor i před svou nejpopulárnější televizní rolí?

Youtube asi netřeba představovat. Na tomto serveru je k dispozici obrovské množství videonahrávek, které přidávají uživatelé internetu z celého světa. Popularita portálu je nevídaná a najdeme zde skutečné poklady. Právě proto jsme se rozhodli spustit menší seriál, který bude odkrývat nejrůznější zákoutí, vždy tematicky spojené v jeden celek. Začneme populární postavou Dr.House, kterého ztvárnil Hugh Laurie. I před touto osudovou rolí byl tento herec zdrojem vtipů a zábavy. Pokud není Dr.House vaším oblíbencem, po shlédnutí některých scének patrně změníte názor.

Kdo je Hugh Laurie

Hugh Laurie byl od mládí velký sportovec. Vesloval na střední škole i na univerzitě. V roce 1977 se stal juniorským mistrem Anglie a poté reprezentoval anglický juniorský tým na světovém šampionátu v roce 1977, kde skončil na 4. místě. Kvůli infekčnímu onemocnění se posléze musel se sportovní kariérou rozloučit a věnoval se divadlu. Seznámil se s komikem Stephenem Fryem, se kterým další léta spolupracoval na komediálních pořadech. Kromě divadla a komediálních scének je Hugh také úspěšným spisovatelem a zahrál si v řadě filmů a seriálů. Laurie umí hrát na klavír, kytaru, bicí, harmoniku a saxofon. Byl vyznamenán jako nejnadanější mladý muž všech dob. Kompletní životopis naleznete zde.

Zpívat umí s vtipem

Youtube obsahuje desítky, možná i stovky klipů s naším známým Dr.Housem. Řada z nich je opatřena českými titulky, za což lze poděkovat nadšencům tohoto herce v České republice. Nejdřív jsem při svém hledání narazil na ódu na známou tenistku Steffi Graf. Opravdu podařený text, podání, hudba a koneckonců i „ksichty“ celé kapely s Hughem v popředí. Opravdu tato óda nemá chybu a myslím, že i Steffi by se upřímně zasmála. Jak vidno, Hugh si rád vystřelí z kohokoli. Další klip, který nemá chybu, je America, ve kterém si vystačí se dvěma slovy.

Z jiného soudku je klip Mother Liker. Zde si Hugh udělal srandu ze všech rapových a hip-hopových kapel. A povedlo se. Vynikající text, skvělé grimasy, provedení klipu a koneckonců i zavádějící název klipu. Vřele doporučuji. Dalším kamínkem do mozaiky je stylizace do dvacátých let minulého století se songem The Sophisticated Song – bohužel již bez českých titulků. Příjemnou baladou s vtipným textem je i Mystery, kde Hugh vystupuje sólově. Skvělý je i tento naschvilsky-texasky-americký song s originálním názvem Kicking ass, kde si zahrál na Bruce Springsteena.

Scénky – účinkuje i Mr.Bean

Další velkou oblastí jsou komediální scénky. Hugh je zde nejčastěji k vidění s kolegou Stephenem Fryem, ale také s Emmou Thompsonovou nebo Rowanem Atkinsonem. Řada ze scének je stejně jako u videoklipů opatřena českými titulky. První scénkou je Piano Master Class, kde Stephen vystupuje coby lektor hry na klavír a Hugh je začínající pianista. Nápadité a skvělé. Například otevírání zamčeného piána kytarou – to nemá chybu. Neméně báječnou záležitostí je scénka Safe Sex, kde se objevují všichni čtyři výše zmínění účinkující. Dále zabaví také vojenská parodie Major Donaldson ve stylu seriálu Haló, Haló! Další hezkou parodií je například scénka Tony of Plymouth a mnoho dalších.

Závěrem

Jistou výhodou Youtube je fakt, že server automaticky vyhledává podobná videa, příbuzná tématem, názvem a protagonisty. Vždy tak v pravém panelu najdete další videa, které s daným videem souvisí. Snadno tak naleznete i další scénky, které s Hughem Lauriem souvisí. Vřele doporučuji také videa Hughova kolegy Rowana Atkinsona. Na Youtube jsou skutečné perly. O nich ale zase někdy příště.

18. 9. 2008

Autor: David Procházka

Témata

multimedia

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Na Spotify nově najdete videokurzy

Spotify ve Velké Británii začal nabízet videokurzy. Uživatelé si mohou vybrat ze čtyř kategorií – tvorba hudby...

 

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

 

Po Pavlovi i Babiš, podvodníci lákají z lidí peníze za pomoci deepfake videí

Sociální sítě v poslední době zaplavila falešná videa politiků, ve kterých lákají na výhodné investice. Místo...

Nejčtenější články

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...