Úvod > Články > Nejkontroverznější osobnosti českého internetu

Nejkontroverznější osobnosti českého internetu

Nikdo z nás je neviděl, přece je známe. Na internetu získaly popularitu zcela odlišné osobnosti než v běžném životě. Koho zajímá Gott, Vondráčková nebo Farná? Skoro nikoho. Zajímavější jsou jména Hulán, Kaluža, Ondrášík nebo Lukačovič.

Tímto článkem nechci zmíněným pánům dělat reklamu, ať již pozitivní nebo negativní, jde ale o lidi, o kterých se v internetových kruzích mluví, a když se řekne jejich jméno, většina informovaných se pousměje. Proč? Protože tito lidé na internetu kolem sebe šíří zvláštní auru, názory a postoje, kterou jdou tak nějak proti větru. Nelze jim upírat, že využívají svobodu slova, která prozatím na internetu panuje, i když již zdaleka nejde o stejnou svobodu jako v letech, kdy u nás internet začínal.

Radek Hulán

Asi bychom jen těžko na internetu hledali více kontroverzní osobnost, než je Radek Hulán. Kompletní životopis naleznete zde. Aktivity Radka Hulána jsou všeliké. Proslul zejména velmi kritickými a otevřenými názory na společnost a vývoj IT. Jeho články si mimo jiné můžete přečíst na jeho blogu. Skandály se to kolem Radka jenom hemží, například v informačním systému Masarykovy univerzity není jeho jméno mezi absolventy, přestože Radek uvádí, že zde získal titul Bc. Další skandál vznikl v souvislosti s copyrightem jeho vlastního blogu. Pokud budete hledat v sikzích, dočtete se také zajímavosti z podnikatelské kariéry pana Hulána. A abych nezapomněl, hezké texty najdete také na Hulánopedii. Každopádně lze texty tohoto autora najít na populárních webových serverech zabývajících se Windows Mobile telefony.

Radovan Kaluža

Podnikatel Radovan provozuje webhosting, který je obdivován i kritizován, kvality hostingu však nechejme stranou a podívejme se na majitele firmy. Radovan o sobě rád píše, jako rozcestník doporučuji jeho osobní stránky. Určitě navštivte Radovanův blog. Některé texty svou kontroverzí přesahují Radka Hulána více než hodně. Hezky psaný článek, u kterého se vážně zasmějete, pak naleznete zde – Radovan popisuje svůj vývoj od dítěte až po milionáře. Chcete-li recept, jak být stejně skvělí a úspěšní jako Radovan? Pak stačí přečíst tento článek a držet se jeho doporučení. Radovan rád a často ve svých textech využívá lašského nářečí a propaguje tak svůj rodný kraj. Radovan se také rád stylizuje do nejrůznějších známých osobností – hezký přehled je v tomto článku.

Radek Ondrášík

Sám o sobě není Radek Ondrášík tak kontroverzní, jak se prezentuje. Pokud jste někdy navštívili portál Autorevue a začetli se, možná jste narazili na Radkovy články. Byl autorem textů pro tento portál a snad i pro jiné projekty vydavatelství Cpress. Nyní již články nepíše, tvrdí, že není redaktor. Zato v diskusích na tomto portálu přispívá velmi čile a nezaujatě mám skoro dojem, jako by záměrně vířil velmi kontroverzními názory diskusní atmosféru. Ono pak návštěvnost stoupá, protože kde nic není, ani smrt nebere. Seznam Radkových článků naleznete zde. Pro ilustraci, jak dlouhé vlákna v diskusi je Radek schopen živit svými příspěvky, mrkněte sem, ale jeho poznámky naleznete přinejmenším v každé druhé obsáhlejší diskusi na Autorevue.

Ivo Lukačovič

Většinový vlastník portálu Seznam je asi z této plejády lidí nejznámější a lidé si za těch několik let jeho jméno zapamatovali. Když se řekne Lukačovič, je to stejné, jako byste vyslovili Seznam. Ivo není zase tak kontroverzní člověk, občas se ale ukáže v zajímavém světle. Na svém blogu občas publikuje velmi zajímavé články. Ve svém textu, s úvodníkem "Pokud máte SUV a za zády máte nějakého otravu jděte do toho. Zařaďte zpátečku a naplno sešlápněte plyn.", popisuje zajímavou příhodu (jejíž autor je neznámý), v jejímž závěru majitel velkého SUV na semaforu z pouhého rozmaru zařadí zpátečku a nabourá za ním stojícího chudáka v Golfu v tuningové úpravě. Zajímavý to názor a pohled na hodnotový žebříček, s nímž se Ivo tak trochu ztotožňuje. Daný text po bujaré diskusi Ivo stáhl a nedohledáte jej.

21. 7. 2009

Autor: David Procházka

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mafra posiluje své postavení na realitním trhu

Vydavatelství Mafra rozšířilo své portfolio o společnost AdInternet. Česká firma se specializuje na prodej realit...

 

Elop končí v Microsoftu, co s ním bude teď?

Dvaapadesátiletý Stephen Elop opustil pozici výkonného viceprezidenta Devices & Services ve společnosti Microsoft...

 

Hlídejte si své účty před kyberútoky

Kyberloupeže a útoky na účty klientů bank v České republice během posledního roku rapidně stouply. Banky posilují...

Nejčtenější články

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...