Úvod > Články > TOP 09 mikrobloguje

TOP 09 mikrobloguje

Miroslav Kalousek a Karel Schwarzenberg (TOP 09) se v těchto dnech zapojili do projektu Mikroblogy.cz. Což je server, který poskytuje (byť ne tak široce) podobné služby jako celosvětově známý Twitter, který proslavila i tisíckrát citovaná kampaň B. Obamy.

Podstatou mikroblogování  je psaní krátkých příspěvků v rozsahu 160 znaků, které  se dají vkládat prostřednictvím internetu nebo mobilního telefonu. Na rozdíl od Twitteru, na kterém si uživatel může vkládat, co chce – mění svůj status, píše, co aktuálně dělá - jsou otázky na Mikroblogy.cz redakční – tedy pocházejí z pera správců tohoto serveru. České mikroblogy tím získávají zajímavou přidanou hodnotu – možnost porovnání odpovědí od nejrůznějších osobností, které jsou do projektu zapojeny.

Autoři charakterizují  projekt Mikroblogy.cz slovy: „Mikroblogy.cz představují názory a postřehy zajímavých osobností. Jen 160 znaků, do takové délky se musí vejít každé pondělí jejich odpověď na nejrůznější otázky. Není to snadné, ale je to výstižné a osobní. Názory na mikroblogy.cz jsou originální a necenzurované.“

Je nutné  ocenit, že konzervativní politici, kterými Karel Schwarzenberg a Miroslav Kalousek bezesporu jsou, se do projektu zapojili. Jsou zárukou toho, že originalita celého projektu nebude ohrožena a že jejich názory i na věci méně vážné (poslední dotaz směřoval na sentiment k vinylovým deskám) si najdou své čtenáře.

Konečně  není to nic jiného než další způsob budování  komunity, která se stala zaklínadlem marketérů specializovaných na „on-line“. Odpovědi představitelů TOP 09, ale i všech dalších mikroblogerů nekončí pouze na stránkách mikroblogů, odkud je můžete dostávat na svůj email nebo mobil. Názory je také možné odebírat také prostřednictvím komunitní sítě Facebook. Systém samozřejmě umožňuje, aby se každý do debaty na dané téma zapojil. A prostřednictvím RSS čteček je možné mít tyto informace stále u sebe.

Mikroblogy mají své kouzlo, které spočívá ve 160 znacích – ve stručnosti, která vede k tomu, aby vyjádření odpovědi nebylo, jak to říci, užvaněné. To určitě není pro každého autora výhodou. Pro čtenáře to však výhoda být může – zvláště se dozví stručné odpovědi na otázky, které se kolem voleb nepochybně objeví.

14. 8. 2009

Autor:

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Digitální Česko 2.0: přešlapování na místě

Vláda vzala na vědomí zprávu o plnění agendy Digitální Česko 2.0 s tím, že je splněno 14 bodů ze 17. Bližší pohled...

 

Přešlapování okolo zdravotnické informatiky

Zdravotnictví představuje nepochybně jednu z nejlukrativnějších oblastí, se kterými se lze v současném světě...

 

Open source se ve státní správě daří

Open source postupně překonává předsudky o nespolehlivých a špatně použitelných řešeních. Plně jej podporuje...

Nejčtenější články

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...