Úvod > Články > Web nabízí 200 tisíc korun za reklamu vytetovanou na čele

Web nabízí 200 tisíc korun za reklamu vytetovanou na čele

A další novinky uplynulých dní: Internetové Lidové noviny a MF Dnes jsou dostupné už jen za peníze -- Firefox 5 vyjde už v červnu -- a více...

Internetové Lidové noviny a MF Dnes jsou dostupné už jen za peníze

Online verze tištěného vydání listů MF Dnes a Lidové noviny jsou počínaje dneškem čtenářům dostupné už jen za poplatek. Společnost Mafra to oznámila v tiskové zprávě.

Nutno podotknout, že přes první spekulace se zpoplatnění netýká webového obsahu na serverech idnes.cz ani lidovky.cz. Platí se pouze za online vydání tištěných novin.  Cena jednoho vydání je 10 korun a platí se formou SMS. Čtenáři dostanou také možnost si předplatit deníky na měsíc za cenu 250 Kč.

Od dubna se platí rovněž za přístup k internetovému vydání Hospodářský novin.

Web nabízí 200 tisíc korun za reklamu vytetovanou na čele

Reklama články o reklamě -- asi takto by se dala shrnout marketingová akce webu nabízejícího vyhledávání v menu českých restauracích. Firma lidem nabízí 200 tisíc korun za to, že si na čelo nechají vytetovat její URL.

Ten, kdo si na čelo nechá vytetovat adresu webu černým inkoustem, nezíská jen 200 tisíc korun, ale rok se bude moci stravovat v některé z restaurací, jež se objevuje v databázi webu. Vedení webu se domnívá, že částka je dost lukrativní na to, aby se někdo opravdu přihlásí.

Opravdu se někdo najde?

Počítač má 59 procent domácností, internetovou přípojku 56 procent

Podle čísel Českého statistického úřadu bylo loni počítačem vybaveno 59 procent českých domácností. Internetové přípojky doma mělo 56 procent rodin a broadband (vysokorychlostní připojení) pak 51 procent.

Ve srovnání s Evropskou unií Česko stále zaostává -- v zemích EU má počítač průměrně 74 procent domácností, internetovou přípojku pak 70 procent.

Texas Instruments posiluje: odkupuje konkurenci National Semiconductor

Technologická firma Texas Instruments oznámila akvizici společnosti National Semiconductor, za kterou dá 6,5 miliardy dolarů (kolem 110 miliard korun).

Slavná firma známá spíše pod zkratkou TI tak posílí svou pozici na trhu mikroprocesorů a polovodičových součástek vůbec. Mezi širokou veřejností se TI kdysi proslavila zejména díky pokročilým vědeckým kalkulátorům vybavenými řadou matematických funkcí a práci s grafikou. Z hlediska podílu vyrobených polovodičových součástek je třetí největší firmou za Intelem a Samsungem, druhým největším dodavatelem čipů pro mobilní zařízení (první je Qualcomm) a jedničkou je v oblasti DSP a polovodičů pro analogové přístroje.

Opera nabízí k prohlížeči i e-mailovou schránku @myopera.com

Společnost Opera Software, jež vyvíjí stejnojmenný webový prohlížeč pro mnoho softwarových platforem, oznámila spuštění nové freemailové služby. Uživatelé nyní mohou získat poštovní účet na doméně myopera.com. Služba je zatím v beta fázi testování, ale přihlásit se o ni mohou všichni uživatelé s účtem My Opera.

"Našim cílem je vytvořit rychlou a uživatelsky příjemnou službu, jež bude nejen dobře fungovat, ale bude se snadno používat na jakémkoli zařízení, ať už preferujete přístup k e-mailům z prohlížeče Opera Mini na mobilním telefonu, z tabletu s dotykovým rozhraním nebo z osobního počítače," uvedla Opera na svém blogu. Všechny tyto rysy mají být splněny díky optimalizaci zobrazení v mobilních rozhraních, velkým tlačítkům a rozličným klávesovým zkratkám.

Připomeňme, že samotný prohlížeč Opera funguje zároveň jako podařený e-mailový klient s řadou funkcí.

Zájemci o službu schránku naleznou na adrese https://mail.opera.com. Zatím je k dispozici prostor o velikosti 1 GB.

Firefox 5 má údajně vyjít 21. června

Mozilla si vytyčila těžký cíl: mění vývojový cyklus svého webového prohlížeče a patrně po vzoru Googlu (Chrome) začne agresivněji vydávat nové verze Firefoxu. Pátá verze je předběžně plánována na konec června, Firefox 6 by pak mohl vyjít za další dva měsíce – v srpnu.

Mozilla se rozhodla, že svůj populární webový prohlížeč začne plnit funkcemi častěji a bude vydávat více verzi: noční sestavení, aurora, beta a Firefox. Vydání Firefoxu 4 přitom předcházel více než roční vývoj. A totéž platilo pro přechod k verzi 3.6.

Čtyřúrovňový vývoj používá i Google u svého prohlížeče Chrome, který k uživatelům teče čtyřmi kanály: noční sestavení, dev, beta a stabilní.

Pokud by podle spekulací Firefox 5 vyšel už 21. června, při troše extrapolace by Firefox 6 měl tedy vyjít někdy v polovině či na konci srpna.

Acer na trh pustí tablet s OS Android 3.0 s cenou 449 dolarů

Počítačový výrobce Acer tento měsíc na trh uvede nový tablet, který se bude pyšnit operačním systémem Android 3.0. Hračka vyjde na v přepočtu 7,5 tisíce korun. Tablet A500 se má prodávat celosvětově, koncová cena v Česku by však měla být opět vyšší jako i u jiné elektroniky.

Tablet má uhlopříčku o velikosti 10,1 palce, dvoujádrový procesor na frekvenci 1 GHz a úložiště dat o kapacitě 16 GB.

Vyšlo GNOME 3.0

Jedno z nejpopulárnějších grafických prostředí pro linuxové a unixové systémy vyšlo ve zcela nové verzi. Gnome 3.0 se změnilo takřka k nepoznání -- jak u uživatelů bude úspěšně, ukážou až následující měsíce, kdy toto prostředí začnou do svých systémů integrovat jednotliví výrobci.

Jste-li uživateli linuxových či unixových systémů, podívejte se, zda váš výrobce již Gnome 3.0 přidal do svých repozitářů. V opačném případě si nový grafický kabát můžete bezbolestně vyzkoušet díky LiveCD systémů openSUSE (32bit/64 bit) a Fedory (32bit). Obrazy najdete na adrese http://gnome3.org/tryit.html.

Gnome 3.0 přichází s obrovským počtem změn a ve srovnání s klasickou dvojkovou řadou jde o opravdu revoluční změnu (díky Gnome Shell). Práce s desktopem je v 3. generaci desktopového prostředí pojata zcela jinak, chybí například panel s otevřenými aplikacemi, přibyl panel připomínající dock z Mac OS X.  

11. 4. 2011

Autor: Oldřich Klimánek

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mafra posiluje své postavení na realitním trhu

Vydavatelství Mafra rozšířilo své portfolio o společnost AdInternet. Česká firma se specializuje na prodej realit...

 

Elop končí v Microsoftu, co s ním bude teď?

Dvaapadesátiletý Stephen Elop opustil pozici výkonného viceprezidenta Devices & Services ve společnosti Microsoft...

 

Hlídejte si své účty před kyberútoky

Kyberloupeže a útoky na účty klientů bank v České republice během posledního roku rapidně stouply. Banky posilují...

Nejčtenější články

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...