Úvod > Články > Tip: Online časopis za pět minut s Weespr

Tip: Online časopis za pět minut s Weespr

On-line časopis za pět minut s Weespr Pokud potřebujte vytvořit on-line časopis, který bude pohledný a pohodlně čitelný, je možné použít službu Weespr, jež je k této činnosti určená a nabízí velice dobré výsledky.

Weespr je velice podobný MS Publisher - s tím rozdílem, že je plně založený na webových službách. Celý časopis tedy bude on-line vytvořen, ale také prohlížen. Služba je v základním provedení zdarma a je možné se zaregistrovat buď klasicky, nebo přes facebookový či twitterový účet. Při vytvoření je třeba zadat název časopisu, periodicitu vycházení a dále je možné nastavit více přispěvatelů, kteří se na tvorbě on-line časopisu budou podílet. 

Pak se již objevíte v jednoduchém editačním prostředí. V levém menu je možné nastavovat design jednotlivých stránek – od rozložení fotografií, přes možné vzhledy magazínu až po ruční nastavení vzhledu. Služba nabízí velice jednoduché propojení s webovými alby (Picasa, Facebook, Flick, ale také třeba Posterous) a jednotlivé obrázky je pak možné do časopisu nahrávat metodou táhni a pusť. 

Text se pak vkládá prostým kliknutím a může být pochopitelně formátovaný. Ovládání je velice intuitivní, rychlé a jednoduché. Jedinou velkou nevýhodou je, že aplikace nedokáže text pustit na další stránku, takže tuto část sazby si musí uživatel ošetřit sám. Občas se vyskytnou také problémy s kopírováním textu. Pro jednodušší užívání jsou k dispozici také různé šablony. 

Po vytvoření je nutné projekt uložit a Weespr sám nabídne také prohlížeč celého časopisu, který je pohodlný, poměrně pěkný a nabízí základní funkce pro sdílení časopisu uživateli. 

Pokud tedy hledáte jednoduchou publikační platformu pro časopis či fotoknihu, nabízí tato služba velice solidní možnosti – od tvorby, přes distribuci až po prohlížení. U komerčních časopisů je nevýhodou absence možnosti zpoplatnění časopisu a osobně nejsem úplně spokojen ani se sazbou textu. Přesto jde, zvláště pro amatérské použití, o nástroj všestranně dobře použitelný, pěkný a zábavný. Tvorba jednoduchého časopisu v něm tak nemusí zabrat opravdu více než pět minut. 

7. 9. 2011

Autor:

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Pozor: Mnohé verze Skype přestanou brzy fungovat

Uživatelé komunikačního programu Skype by si měli co nejdříve stáhnout nejnovější verzi, Microsoft totiž přestane...

 

Sebekvantifikace: fenomén nového životního stylu

Víte, kolik jste včera uběhli, jak dlouho potřebujete spát nebo co všechno děláte ve své pracovní době? To jsou jen...

 

Na co se těšit v Ubuntu 12.10 Quantal Quetzal

Již 28. října vyjde nová verze Ubuntu a připraví celou řadu zajímavých novinek. Těšit se tak můžeme na integraci...

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...