Úvod > Články > Světové TV vysílání téměř zdarma

Světové TV vysílání téměř zdarma

Sledování televizního vysílání přes internet není již žádnou novinkou. Existují ale weby, které sdružují desítky televizních stanic do jednoho vysílacího celku. Dnes se podíváme na zajímavou službu Wi-FiTV.

O co se vlastně jedná?

Na webové adrese www.Wi-FiTV.com naleznete zajímavý portál sdružující řadu televizních stanic celého světa. Umožňuje sledování televizního vysílání, poslech rozhlasových stanic a disponuje také multimediálním centrem, přes které lze chatovat, telefonovat (VoIP) nebo uskutečňovat videohovory. Po registraci můžete využít 30denní trial verzi systému s neomezeným přístupem ke sledování stanic, poslechu rádia a ke zmíněnému multimediálnímu centru.

Jak rozsáhlá je nabídka stanic?

Jak jsem již výše uvedl, nabídka pokrývá stanice na celém světě. Výběr stanic pro určitou destinaci je v režii autorů portálu, patrně v rámci technologických možností webu. Jsou zde přítomné i tři české stanice, konkrétně pak ČT24, Óčko a lokální zpravodajská stanice TVB1. České rozhlasové stanice na portálu přítomny nejsou. Hlavním přínosem je nabídka světových televizních kanálů, které si na běžném televizoru pustíte jen za předpokladu vlastnictví satelitu.

Jelikož stanice působí na více satelitech, museli byste navíc vlastnit satelit s automaticky nastavovaným přijímačem – tedy takový, který dokáže přejít plynule na jiný satelit. Výbornou funkcí webu je vyhledávání stanic (jak televizních, tak rozhlasových) nejen podle zadané destinace působení stanice, ale také podle žánru vysílání. Každá stanice má vlastní číslo kanálu a jsou u ní uvedeny potřebné informace (země působení, název či zkratka a popis). Nové kanály jsou označeny zelenou ikonou „New!“.

Praktická funkcionalita služby

Při prvním příchodu na web můžete z nabídky rovnou vybrat stanici, jejíž sledování vás interesuje. Takto spuštěné sledování či poslech ovšem není bez časového omezení. Po uplynutí určitého time-outu je sledování přerušeno výzvou k registraci a získání 30denní trial verze. Při registraci jsou vyžadovány základní údaje o vaší osobě, musíte si stanovit přihlašovací údaje do systému a souhlasit s licenčním ujednáním.

Po registraci můžete tedy měsíc neomezeně využívat všech služeb portálu. Asi je důležité také zmínit technologické požadavky, bez jejichž splnění je sledování zejména televizního vysílání nemožné nebo výrazně omezené. Důležitou podmínkou je mít nainstalovaný přehrávač multimédií Windows Media Player ve verzi 10 nebo Real One Player. Kromě tohoto je nutné vlastnit rychlé připojení k internetu.

Vysílání televizních i rozhlasových stanic jsem testoval na dvou rozdílných připojeních, minimální požadavky autoři webu neuvádějí, byl proto nutný vlastní test. Na ADSL 512/128 s agregací 1:50 běželo jak televizní, tak rozhlasové vysílání téměř ideálně. Proč slůvko téměř? Protože při větším provozu na lince (ICQ, mail apod.) docházelo u televizního vysílání k občasnému trhání obrazu (zvuk fungoval vždy výborně). Na Wi-Fi připojení 128/64 bylo sledování televizního vysílání natolik trhané, že služba pro něj ztrácela smysl. Rozhlasové vysílání ale fungovalo bez problémů.

Závěrem

Asi vás napadá otázka, kolik stojí využívání služeb portálu po skončení 30denní trial verze. Nejedná se o částku nikterak závratnou – konkrétně necelý jeden kanadský dolar. Portál nabízí širokou škálu platebních možností. Základ tvoří platební karty, ale je zde přítomen i velice oblíbený a zavedený systém PayPal.

16. 12. 2005

Autor: David Procházka

Témata

multimedia

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Na Spotify nově najdete videokurzy

Spotify ve Velké Británii začal nabízet videokurzy. Uživatelé si mohou vybrat ze čtyř kategorií – tvorba hudby...

 

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

 

Po Pavlovi i Babiš, podvodníci lákají z lidí peníze za pomoci deepfake videí

Sociální sítě v poslední době zaplavila falešná videa politiků, ve kterých lákají na výhodné investice. Místo...

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...