Úvod > Články > Android na notebooku

Android na notebooku

Společnost HP začne prodávat notebooky s Full HD displeji a operačním systémem Android. Vychází tak vstříc klientům, kteří jsou již zvyklí pracovat s mobilními aplikacemi, jež chtějí i na běžném PC.

Hewlett-Packard novinku zdůvodňuje slovy, že zákazníci si již dlouhou dobu žádají přenosné počítače, na kterých by mohli používat androidové aplikace, na něž jsou zvyklí z mobilních přístrojů. Jejich přání má splnit HP SlateBook PC.

Laptopy s Androidem budou mít 14palcovou obrazovku s vysokým rozlišením (HD, 1920x1080 pixelů) a Mike Nash, viceprezident společnosti HP, slibuje "známé rozhraní Androidu zkombinované s produktivitou notebooků, to vše zabalené do průlomového designu". Firma tímto krokem chce uspokojit požadavky "nové generace" uživatelů, uživatelů, jež jsou zvykli pracovat výhradně v prostředí mobilních systémů. K tomu Nash řekl, "jde o zcela novou kategorii produktů. Naši klienti tráví už spoustu času v mobilních aplikacích," proto chtějí ekosystém Androidu i na osobních počítačích.

Laptop SlateBook PC váží podle dostupných specifikací docela dost, asi 1,7 kilogramu, má SSD úložiště s kapacitou 64 GB, dále 2 GB operační paměti (RAM), procesor je značky NVidia (Tegra 4), jenž je používán též na stejnojmenných tabletech HP. Baterie má vydržet až devět hodin (což je hodnota kdysi dost běžná u netbooků, pamatujete?).

HP s předstihem odpovídá také na možné dotazy ohledně toho, proč by si klient měl vybrat notebook s Androidem a proč by si rovnou neměl koupit Chromebook (který je často i levnější), Chromebook, který stejně tak slouží uživatelům se stálým (či častým) připojením k internetu. Nash mimo jiné zmiňuje Skype, populární komunikační aplikaci, která na Chromeboocích nefunguje, zato na Androidu ano. Další výhodou má být lepší podpora tiskáren.

Tyto přístroje se začnou prodávat v srpnu letošního roku a jejich cena začíná na 399 dolarech, což v přepočtu činí zhruba osm tisíc korun. Pokud se tyto laptopy budou prodávat i u nás, jejich konečná cena však bude patřičně vyšší.

2. 6. 2014

Autor: Redakce DSL.cz

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mafra posiluje své postavení na realitním trhu

Vydavatelství Mafra rozšířilo své portfolio o společnost AdInternet. Česká firma se specializuje na prodej realit...

 

Elop končí v Microsoftu, co s ním bude teď?

Dvaapadesátiletý Stephen Elop opustil pozici výkonného viceprezidenta Devices & Services ve společnosti Microsoft...

 

Hlídejte si své účty před kyberútoky

Kyberloupeže a útoky na účty klientů bank v České republice během posledního roku rapidně stouply. Banky posilují...

Nejčtenější články

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...