Úvod > Články > Život bez smartphonu

Život bez smartphonu

Umíte si představit, jaký by byl váš každodenní život bez chytrého telefonu? Telefony se staly nedílnou součástí našeho života. Ať už chcete nebo ne, v dnešní době se bez nich zkrátka neobejdeme. Pro mnohé z nás by byla tragédie vrátit se k telefonu bez přívlastku chytrý. Jak by vypadal váš den bez přístroje nabitého aplikacemi, které dělají váš život jednodušším?

První kontakt s telefonem nastává u mnoha z nás už ráno při vstávání. Před lety nám stačil obyčejný budík, který zajistil to, že vám v uších zvonilo ještě celé dopoledne. S nástupem telefonů většina z nás odložila budíky do nočních stolků a využívala telefon, ze kterého se linul trochu libější zvuk. Dnes je všechno jinak, ráno nás budí oblíbený song z chytrého telefonu a vstávání je mnohem příjemnější. Já bych neměnila.

Přiznejme si, kdo si během snídaně nečte novinky, nekontroluje e-maily, nezkoumá, co se přihodilo přátelům na Facebooku a podobně? Tato činnost u většiny z nás přetrvává i během cesty do práce. Samozřejmě můžeme využít notebook, ale ten proces by byl dost zdlouhavý v porovnání s tím, že stačí sáhnout do kapsy pro smartphone a mít vše při ruce.

Během dne se dost často potřebuji dostat na místo, kde jsem ještě nikdy nebyla. Žádný problém, mám přeci telefon s navigací a aplikací s jízdním řádem. Pokud bych chytrý telefon neměla, čekalo by mě vyhledávání veškerých spojení MHD a kreslení podrobné mapy do bločku. Když už jsme u těch bločků, musela bych vlastnit ještě jeden s kontakty, do hloupého telefonu by se totiž vešlo pouze velmi omezené množství kontaktů.

Celý den dostávám vzkazy od přátel na Facebook, WhatsApp, Viber atd. Proč si posílat SMS, když tyhle služby jsou zadarmo? Nebýt smartphonu byl by můj měsíční účet mnohonásobně vyšší.

Strašně ráda fotím, ať už nevšední recepty, svého úžasného syna, pěkné jídlo, zajímavý nápis, kamarády. Prostě všechno, na co nechci zapomenout. Ty povedené fotky pak protáhnu nějakým tím filtrem, vytvořím koláž a pochlubím se svojí šikovností na Instagramu.

Někdy se mi stává, že zaslechnu píseň, kterou musím slyšet znovu, ale nevím název ani interpreta. Jednoduše zapnu aplikaci Shazam a hned vím, o co se jedná. Název se mi uloží a můžu si ji kdykoliv připomenout.

Často a ráda chodím běhat. Bez chytrého telefonu bych ale asi nikdy nezačala. Nejenom, že miluji ten pocit, když se mi do aplikace Nike+ načítají uběhnuté kilometry, ale nabíjí mě i skvělá hudba, která se mi z mého supertelefonu line do uší.

To nemluvím o aplikaci počasí, tv programu, kalendáři, Skypu a dalších drobných pomocnících, které mám v telefonu a každý den je využívám. Musím uznat, že bych bez smartphonu nemohla a hlavně nechtěla být. Smartphony se stali nezbytnou součástí našeho soukromého i pracovního života. Umíte si představit život bez smartphonu vy?

12. 2. 2015

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

multimedia

Sdílejte

Přečtěte si také

 

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

 

Po Pavlovi i Babiš, podvodníci lákají z lidí peníze za pomoci deepfake videí

Sociální sítě v poslední době zaplavila falešná videa politiků, ve kterých lákají na výhodné investice. Místo...

 

OpenAI představila AI nástroj pro vytváření videa podle textu

Společnost OpenAI představila nástroj, který zvládne vytvořit vysoce kvalitní video pouze na základě textového příkazu.

Nejčtenější články

Formule 1 2024: Kde sledovat přímé přenosy?

 

Sezóna Formule 1 2024 startuje. Podívejte se, kde letos sledovat přímé přenosy ze všech velkých cen, kvalifikací a...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.