Úvod > Články > T-Mobile žije létem

T-Mobile žije létem

Jak je na tom T-Mobile s pokrytím? Operátor je nyní nezvykle sdílný. Aktuálně pokrývá sítí LTE 64 % území ČR a 51 % populace. V případě, že započteme i 3G, vzroste pokrytí na 77 % území a 94 % populace.

T-Mobile žije létem

V tuto chvíli má k dispozici operátor 1 820 LTE vysílačů, 450 z nich sdílí s operátorem O2. Pokrývá skoro tisíc měst a obcí a pracuje se na dalším pokrytí Brna, Plzně, Karlových Varů, Tábora, Příbrami, Chebu, Strakonic, Jičína, Prachatic a Benešova.

Letos v létě můžete díky LTE+ od T-Mobile surfovat i u vody. Nejrychlejší mobilní internet je celé prázdniny dostupný na většině velkých přehradách a jezerech v Čechách. Připojit se můžete také na devíti hlavních dálnicích a rychlostních silnicích.

Vysokorychlostním internetem pokryl operátor Brněnskou přehradu, Dalešice, Hracholusky, Jesenici, Lhotu, Lipno, Máchovo jezero, Nové Mlýny, Orlík, Rozkoš, Seč a Slapy.

T-Mobile nezůstává ale pouze u sezónních oblastí, stále svou síť rozšiřuje i ve městech. Do konce roku slibuje operátor, že budou zcela pokryta všechna krajská města.

Bez internetu nebudete ani během cesty. Společnost pokračuje v pokrývání hlavních komunikací. Vyzkoušet to můžete na silnicích: : D1, D2, D3, D5, R1, R46, R48, R55 a R7.

Celou akci operátor podpořil letní mediální kampaní, která je zaměřená na síť nové generace LTE+. Jedná se o nové označení pro jeho LTE síť, která je postavena na třech pilířích: síť LTE+ umožňuje díky VoLTE, které T-Mobile spustil v ČR jako první, prémiovou kvalitu hovoru, splňuje nejpřísnější bezpečnostní standardy Deutsche Telekom a díky LTE-Advanced umožňuje rychlost až 225 Mb/s.

LTE zatím využívá pouze 5 % zákazníků operátora, větší oblíbenost má 3G, které má ale velmi slabé pokrytí. Zákazníci zatím o LTE moc velký zájem nemají. Těch, co využívají nejrychlejší data je teď zhruba 300 tisíc. Operátor má v nabídce 39 produktů podporujících LTE, na konci roku by se jejich portfolio mělo rozšířit. Společnost slibuje, že 98% produktů budou chytrá zařízení, která podporují LTE.

Operátor slibuje, že do konce letošního roku bude pokryto sítí LTE 79 % populace a 80 % území. Počet vysílačů by se měl zvýšit na 3 722. Sdílených s operátorem O2 bude podle všeho 1 129 vysílačů.

T-Mobile v rámci letní kampaně vyslal na cesty LTE truck, ve kterém se pobavíte a můžete si také zasoutěžit nebo využít nabídky výměny staré SIM karty, která nepodporuje LTE, za novou.

Truck se bude pohybovat na festivalech České hrady, Švihov, od 7. 8. - 8. 8. 2015 - Moravské hrady, Brno – Veveří a od 28. 8. - 30. 8. - Carros de Foc - obří loutky v ulicích, Plzeň.

30. 7. 2015

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

T-Mobiletelekomunikace

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 245 Kč

Přečtěte si také

 

Evropská komise vyšetřuje Apple, Google a Metu, hrozí jim vysoké pokuty

Apple, Google a Meta jsou v EU vyšetřovány kvůli možnému porušení nového aktu o digitálních trzích. Společnostem...

 

USA prý využívají satelity SpaceX pro špionáž, Rusko pohrozilo útokem na ně

Rusko uvedlo, že ví o snahách amerických zpravodajských služeb využívat komerční provozovatele satelitů. Varovalo...

 

Po Pavlovi i Babiš, podvodníci lákají z lidí peníze za pomoci deepfake videí

Sociální sítě v poslední době zaplavila falešná videa politiků, ve kterých lákají na výhodné investice. Místo...

Nejčtenější články

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.