Úvod > Články > T-Mobile žije létem

T-Mobile žije létem

Jak je na tom T-Mobile s pokrytím? Operátor je nyní nezvykle sdílný. Aktuálně pokrývá sítí LTE 64 % území ČR a 51 % populace. V případě, že započteme i 3G, vzroste pokrytí na 77 % území a 94 % populace.

T-Mobile žije létem

V tuto chvíli má k dispozici operátor 1 820 LTE vysílačů, 450 z nich sdílí s operátorem O2. Pokrývá skoro tisíc měst a obcí a pracuje se na dalším pokrytí Brna, Plzně, Karlových Varů, Tábora, Příbrami, Chebu, Strakonic, Jičína, Prachatic a Benešova.

Letos v létě můžete díky LTE+ od T-Mobile surfovat i u vody. Nejrychlejší mobilní internet je celé prázdniny dostupný na většině velkých přehradách a jezerech v Čechách. Připojit se můžete také na devíti hlavních dálnicích a rychlostních silnicích.

Vysokorychlostním internetem pokryl operátor Brněnskou přehradu, Dalešice, Hracholusky, Jesenici, Lhotu, Lipno, Máchovo jezero, Nové Mlýny, Orlík, Rozkoš, Seč a Slapy.

T-Mobile nezůstává ale pouze u sezónních oblastí, stále svou síť rozšiřuje i ve městech. Do konce roku slibuje operátor, že budou zcela pokryta všechna krajská města.

Bez internetu nebudete ani během cesty. Společnost pokračuje v pokrývání hlavních komunikací. Vyzkoušet to můžete na silnicích: : D1, D2, D3, D5, R1, R46, R48, R55 a R7.

Celou akci operátor podpořil letní mediální kampaní, která je zaměřená na síť nové generace LTE+. Jedná se o nové označení pro jeho LTE síť, která je postavena na třech pilířích: síť LTE+ umožňuje díky VoLTE, které T-Mobile spustil v ČR jako první, prémiovou kvalitu hovoru, splňuje nejpřísnější bezpečnostní standardy Deutsche Telekom a díky LTE-Advanced umožňuje rychlost až 225 Mb/s.

LTE zatím využívá pouze 5 % zákazníků operátora, větší oblíbenost má 3G, které má ale velmi slabé pokrytí. Zákazníci zatím o LTE moc velký zájem nemají. Těch, co využívají nejrychlejší data je teď zhruba 300 tisíc. Operátor má v nabídce 39 produktů podporujících LTE, na konci roku by se jejich portfolio mělo rozšířit. Společnost slibuje, že 98% produktů budou chytrá zařízení, která podporují LTE.

Operátor slibuje, že do konce letošního roku bude pokryto sítí LTE 79 % populace a 80 % území. Počet vysílačů by se měl zvýšit na 3 722. Sdílených s operátorem O2 bude podle všeho 1 129 vysílačů.

T-Mobile v rámci letní kampaně vyslal na cesty LTE truck, ve kterém se pobavíte a můžete si také zasoutěžit nebo využít nabídky výměny staré SIM karty, která nepodporuje LTE, za novou.

Truck se bude pohybovat na festivalech České hrady, Švihov, od 7. 8. - 8. 8. 2015 - Moravské hrady, Brno – Veveří a od 28. 8. - 30. 8. - Carros de Foc - obří loutky v ulicích, Plzeň.

30. 7. 2015

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

T-Mobiletelekomunikace

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 265 Kč

Přečtěte si také

 

EU obvinila platformu X z klamání uživatelů

Společnost X porušila pravidla Evropské unie týkající se online obsahu. Modrý odznak prý klame uživatele sociální sítě.

 

Sportovní speciál 2024: Kde sledovat Olympijské hry v Paříži

Olympijské hry v Paříži se blíží a fanoušci se mohou těšit na tisíce hodin živého vysílání. Kde přenosy sledovat?

 

Google mění plány, cookies v Chromu automaticky blokovat nebude

Společnost Google oznámila, že v prohlížeči Chrome soubory cookies třetích stran nakonec blokovat nebude.

Nejčtenější články

Nej.cz přechází pod O2. Co se pro vás mění?

 

Nej.cz je od 1. června součástí O2. Akvizice se týká služeb Nej.cz, Kuki a netbox. Podívejte se, co se změní pro vás...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v červnu 2024

 

Rychlosti internetu v červnu kolísaly. Podívejte se, u kterého poskytovatele jsme naměřili nejvyšší hodnoty a která...

O2 představilo letní odměny pro své zákazníky

 

O2 si pro své zákazníky přichystalo na léto řadu novinek. Nabídne jim dvojnásobek Dat naplno nebo O2 tag a repráček...