Úvod > Články > Nové funkce na Facebooku

Nové funkce na Facebooku

Facebook slibuje uživatelům, že uvidí to, co opravdu chtějí. To, že Facebook neumožňuje svým uživatelům vidět všechno, není žádná novinka. Nyní přišla sociální síť s tvrzením, že se to změní. Co je a tom pravdy?

Facebook ukazuje v News Feedu, neboli na zdi jen pár procent toho, co na sociální síť vaši přátelé vkládají. Tento algoritmus s sebou nese spoustu negativních ohlasů. Společnost díky němu ale vydělává na reklamě a je jasné, že tento model se měnit nebude.

Společnost nyní představuje novinku, díky které prý uvidíte vše, co chcete. Toto tvrzení, ale není zcela pravdivé. Novinka je k dispozici, jak v mobilní podobě, tak na desktopu. Stačí přejít na vaši zeď a vlevo najít položku Vybrané příspěvky.

Zde je možné přepnout na Nejnovější zobrazení příspěvků v newsfeedu. Nás v tuto chvíli zajímá malé ozubené kolečko, které najdete vlevo, pokud dáte kurzor na položku Vybrané příspěvky. Klikněte na kolečko a zvolte Upravit předvolby. Tímto krokem se dostanete k nastavení Předvolby kanálu vybraných příspěvků.

Tímto postupem si můžete nastavit lidi, stránky, skupiny a aplikace, které jste skryli. Zde můžete přestat někoho sledovat nebo přepnout na Zobrazit jako první. Vtip je v tom, že i když absolvujete tuto zdlouhavou cestu a všechno si navolíte, rozhodně to neznamená to, že uvidíte všechen obsah navolených lidí a stránek. Znamená to pouze to, že jejich příspěvky, ty které vám Facebook umožní vidět, uvidíte na začátku vaší zdi.

Ve skutečnosti tedy o nic převratného nejde, navíc ani tato funkce není u Facebooku novinkou, ale až nyní je za novinku vydávána. Celá tato akce působí jako prostředek k uchlácholení rozzlobených uživatelů, kteří kvůli touze společnosti co nejvíce vydělat, nezískávají to, kvůli čemu se na sociální síť přihlásili.

Kromě již zmíněné staronové funkci, aktualizoval Facebook mírně také menu. Dříve bylo k dispozici tlačítko Skrýt/Hide. Nyní toto tlačítko zastoupila funkce, která umožňuje ukončit sledování – Přestat sledovat.

Dále si můžete zapnout upozornění v případě, že chcete sledovat dění pod určitým příspěvkem, ale sami ho nechcete komentovat ani lajkovat. V opačném případě, kdy okomentujete příspěvek a dále už nechcete dostávat upozornění o dalších komentářích, je zde funkce Vypnout upozornění.

Facebook sice představil několik změn, ale nic zásadního to pro uživatele neznamená. Algoritmus sociální sítě funguje stále stejně a tudíž i vy uvidíte pouze to, co vám Facebook naservíruje.

12. 8. 2015

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

multimediamultimedia

Sdílejte

Přečtěte si také

 

YouTube umožní sledovat videa ve vyskakovacím okně i neplatícím uživatelům

Funkce Picture-in-Picture je jednou z nejžádanějších na YouTube. Zatím ji mohou využívat pouze předplatitelé s účtem...

 

Google začne zdarma nabízet sadu služeb Workspace

Workspace, dříve G Suite, nabízel internetový gigant za předplatné začínající na 6 dolarech (126 korun) měsíčně za...

 

Ulož.to žádá náhradu škody po distributorech filmu Šarlatán

Agentury Dilia a CinemArt vyhrály soudní spor se serverem Ulož.to, který tak musel zajistit nedostupnost některých...

Nejčtenější články

Ulož.to rozdává kredity zdarma pro očkované uživatele

 

Populární stahovací server Ulož.to spustil kampaň, ve které vybízí k očkování proti covidu-19. Uživatelům rozdává 20...

Výhra od Alzy? Dejte si pozor na podvodné SMS zprávy

 

Podvodníci začali rozesílat hromadné SMS zprávy, ve kterých oznamují výhru. Vydávají se přitom za internetový obchod...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v říjnu 2021

 

Jaké rychlosti jsme v říjnu naměřili u jednotlivých poskytovatelů pevného internetu? A jak rychlé mobilní připojení...