Úvod > Články > HTC Star Trek

HTC Star Trek

Do narůstající řady chytrých mobilů pracujících pod vlajkou operačního systému Windows Mobile 5.0 od Microsoftu brzy přibyde novinka nedávno představená hned pod dvěma názvy – Qtek 8500 a HTC Star Trek.

Na první pohled příjemný mobil poněkud připomíná známou žiletku, liší se však od ní mnohem kvalitnějším zpracováním. Místo plastikového pouzdra a nekvalitních tlačítek, které po delším používání začnou připomínat bažinu, máme pocit solidního a robustního mobilu, který i tak po otevření zůstane příjemně tenký. I zde se objeví robustní pant, který ovšem nekoliduje s lícní kostí jako je tomu u Razeru.

Opět se jedná o čtyřpásmový telefon, jeho rozměry jsou 98.5 x 51.4 X 15.8 mm, váha i s akumulátorem je 99 g. Hardwarové parametry jsou TI OMAP 850 CPU, 200 MHz, 64 MB ROM a 64 MB RAM. Součástí výbavy je i přehrávač MP3 (ovládání má vlastní tři tlačítka) a 1.3 Mpx kamera (jejíž čočka je nečekaně umístěna na přední straně víčka). Vkládání SIM karty je poněkud nepohodlné a při prvním testování není jasné, kam patří SIM karta a kam paměťová karta, ale to je snad jediný designový nedostatek. Naopak příjemným faktem je využití stejného konektoru pro synchronizaci s počítačem a pro kontakt s nabíječkou. V zavřeném stavu příjemně překvapí kulatý displej na horní straně víčka, který v normálním nastavení rozbrazí velké modré analogové hodiny, ale můžeme si jej pozměnit na jakýkoliv obrázek. Základní 2,2palcový displej je dostatečně velký a jasný. Akumulátor je Li-Pol, 750 mAh, externí paměťová karta je poprvé u mobilů této firmy microSD flash.

Na rozdíl od konkurenčního, designově nepovedeného a k telefonování naprosto nevhodného, mobilu MDA Vario zde chybí podpora Wi-Fi a musíme si vystačit s modrým zubem. Tady narazíme na Microsoft, neboť rozpoznání počítače s Bluetoothem vyžaduje alchymii vhodnou císaře Rudolfa, navíc většina současných programů pro tvorbu ringtones s mobily s operačním systémem Microsoftu nepracuje.

Mobil, který bude existovat ve třech barvách – černé, stříbrné a růžové, představuje šikovnou kombinaci velikosti, nabídky funkcí a flexibility a je jasně jedním z nejlepších mobilů, které v současné době s operačním systém Microsoftu pracují.

13. 6. 2006

Autor: Václav Větvička

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mafra posiluje své postavení na realitním trhu

Vydavatelství Mafra rozšířilo své portfolio o společnost AdInternet. Česká firma se specializuje na prodej realit...

 

Elop končí v Microsoftu, co s ním bude teď?

Dvaapadesátiletý Stephen Elop opustil pozici výkonného viceprezidenta Devices & Services ve společnosti Microsoft...

 

Hlídejte si své účty před kyberútoky

Kyberloupeže a útoky na účty klientů bank v České republice během posledního roku rapidně stouply. Banky posilují...

Nejčtenější články

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...