Úvod > Články > HTC Star Trek

HTC Star Trek

Do narůstající řady chytrých mobilů pracujících pod vlajkou operačního systému Windows Mobile 5.0 od Microsoftu brzy přibyde novinka nedávno představená hned pod dvěma názvy – Qtek 8500 a HTC Star Trek.

Na první pohled příjemný mobil poněkud připomíná známou žiletku, liší se však od ní mnohem kvalitnějším zpracováním. Místo plastikového pouzdra a nekvalitních tlačítek, které po delším používání začnou připomínat bažinu, máme pocit solidního a robustního mobilu, který i tak po otevření zůstane příjemně tenký. I zde se objeví robustní pant, který ovšem nekoliduje s lícní kostí jako je tomu u Razeru.

Opět se jedná o čtyřpásmový telefon, jeho rozměry jsou 98.5 x 51.4 X 15.8 mm, váha i s akumulátorem je 99 g. Hardwarové parametry jsou TI OMAP 850 CPU, 200 MHz, 64 MB ROM a 64 MB RAM. Součástí výbavy je i přehrávač MP3 (ovládání má vlastní tři tlačítka) a 1.3 Mpx kamera (jejíž čočka je nečekaně umístěna na přední straně víčka). Vkládání SIM karty je poněkud nepohodlné a při prvním testování není jasné, kam patří SIM karta a kam paměťová karta, ale to je snad jediný designový nedostatek. Naopak příjemným faktem je využití stejného konektoru pro synchronizaci s počítačem a pro kontakt s nabíječkou. V zavřeném stavu příjemně překvapí kulatý displej na horní straně víčka, který v normálním nastavení rozbrazí velké modré analogové hodiny, ale můžeme si jej pozměnit na jakýkoliv obrázek. Základní 2,2palcový displej je dostatečně velký a jasný. Akumulátor je Li-Pol, 750 mAh, externí paměťová karta je poprvé u mobilů této firmy microSD flash.

Na rozdíl od konkurenčního, designově nepovedeného a k telefonování naprosto nevhodného, mobilu MDA Vario zde chybí podpora Wi-Fi a musíme si vystačit s modrým zubem. Tady narazíme na Microsoft, neboť rozpoznání počítače s Bluetoothem vyžaduje alchymii vhodnou císaře Rudolfa, navíc většina současných programů pro tvorbu ringtones s mobily s operačním systémem Microsoftu nepracuje.

Mobil, který bude existovat ve třech barvách – černé, stříbrné a růžové, představuje šikovnou kombinaci velikosti, nabídky funkcí a flexibility a je jasně jedním z nejlepších mobilů, které v současné době s operačním systém Microsoftu pracují.

13. 6. 2006

Autor: Václav Větvička

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mafra posiluje své postavení na realitním trhu

Vydavatelství Mafra rozšířilo své portfolio o společnost AdInternet. Česká firma se specializuje na prodej realit...

 

Elop končí v Microsoftu, co s ním bude teď?

Dvaapadesátiletý Stephen Elop opustil pozici výkonného viceprezidenta Devices & Services ve společnosti Microsoft...

 

Hlídejte si své účty před kyberútoky

Kyberloupeže a útoky na účty klientů bank v České republice během posledního roku rapidně stouply. Banky posilují...

Nejčtenější články

Nej.cz přechází pod O2. Co se pro vás mění?

 

Nej.cz je od 1. června součástí O2. Akvizice se týká služeb Nej.cz, Kuki a netbox. Podívejte se, co se změní pro vás...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v červnu 2024

 

Rychlosti internetu v červnu kolísaly. Podívejte se, u kterého poskytovatele jsme naměřili nejvyšší hodnoty a která...

O2 představilo letní odměny pro své zákazníky

 

O2 si pro své zákazníky přichystalo na léto řadu novinek. Nabídne jim dvojnásobek Dat naplno nebo O2 tag a repráček...