Úvod > Články > 5 nejlepších aplikací pro školáky

5 nejlepších aplikací pro školáky

Za chvilku to zase začne: pravidelné vstávání, vystresovaní učitelé a vysoké nároky českého školství. 1. září se nezadržitelně blíží a s ním i povinná školní docházka. Pracující si mnou ruce, školáci se psychicky připravují. Abyste vykročili do nového školního připraveni, máme pro vás 5 nepostradatelných aplikací.

5 nejlepších aplikací pro školáky

Přednášky v pohodlí domova

Ty doby, kdy jste museli po čas celé přednášky divoce čmárat do notesu poznámky, které jste po sobě pak stejně nepřečetli, jsou dávno pryč. Nemusíte si ani půjčovat sešity od zodpovědného spolužáka. Prostě si celou přednášku nahrajte a pak doma prožijte znovu. 

SoundNote (pro iOS) je ideální aplikace pro majitele iPadu. Zastoupí jak poznámkový blok, tak kvalitní nahrávací řízení. Přednášku můžete tedy zaznamenat oběma způsoby a pak soubor převést do PDF, Wordu nebo PowerPointu či pracovat s daty přes OneNote nebo OneDrive.

Plánujte, plánujte, plánujte

Správná organizace je pro studenty klíčová. Protože můžete mít IQ 203, ale pokud se ke zkoušce nedostavíte včas nebo odevzdáte seminárku den po termínu, je vám to k ničemu. Diáře jsou už pro většinu mrtvé. Použijte proto Timetable (pro Android) a mějte upomínky a důležité termíny neustále zapsané v telefonu. Pokud tam chcete mít i rozvrh, zvolte aplikaci Class Timetable (pro Android i iOS).

Vysoká

Opatrnosti není nikdy dost

Aplikace Circle of Six je navržená tak, aby o sobě přátelé sdílející jeden areál školy neustále věděli. Obzvlášť při pozdních nočních návratech na kolej. Může se stát, že se někdo ztratí a bez pomoci těžko zjistíte, kde začít. Aplikace mapuje polohu šesti blízkých přátel pomocí GPS a má i speciální tlačítko pro zavolání o pomoc. 

Zodpovědné pití

Co si budeme povídat, vysoká škola je období zahalené velkým alkoholovým oparem. Nejsme už děti, ale dospělí ještě taky ne. Proto je to to nejsladší období. Pokud o sobě víte, že nemáte v krku záklopku a vaši přátelé jsou taky se zodpovědností na štíru, raději si nainstalujte aplikaci WiseDrinking. Do ní zadáte vaši váhu, výšku a počet vypitých drinků. Aplikace pak vypočítá, kdy je nejvyšší čas zavolat si taxíka domů a jak velké množství alkoholu máte v krvi. WiseDrinking se hodí taky v případě, že nechcete utrácet za alkohol tester. 

Spánek

Někdy se to prostě všechno sejde. Musíte se učit na zkoušku, odevzdat tři seminární práce a do toho ta neodkladná party… Zdá se, že jediným rozumným řešením je vynechat spánek. Abyste to se spánkovým deficitem nepřehnali, pořiďte si aplikaci Sleep as Android. Podrobně mapuje váš spánek: v kolik jste šli spát, jestli jste spali dostatečně, zda jste chrápali nebo jak často jste se dostali do REM fáze. Vyhodnocuje taky čtvrtletní statistiku a nabízí užitečná doporučení. Součástí je i nenásilný způsob buzení pomocí šumu moře, letní bouřky nebo ptačího zpěvu.

26. 8. 2017

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

mobilní aplikace

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Florida omezila sociální sítě pro děti a mladistvé

Florida přijala nový zákon omezující působení mladistvých na sociálních sítích. Děti ve věku do 14 let mají...

 

WhatsApp brzy nabídne AI nástroje pro úpravu fotografií

V beta verzi aplikace WhatsApp pro Android se objevily další novinky. Uživatelé už brzy dostanou možnost upravovat...

 

Na Spotify nově najdete videokurzy

Spotify ve Velké Británii začal nabízet videokurzy. Uživatelé si mohou vybrat ze čtyř kategorií – tvorba hudby...

Nejčtenější články

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...