Úvod > Články > 5 věcí, které se stanou, když na rok vypnete Facebook

5 věcí, které se stanou, když na rok vypnete Facebook

Bič na vás, vy závisláci! A neříkejte, že nejste. Úplně vás vidíme, jak koukáte do telefonu na záchodě, v kostele i v kině. Neodložíte ho prostě nikdy. A to není proto, že byste se neustále vzdělávali nebo byli v kontaktu se stovky kilometrů vzdálenou rodinou, je to proto, že prostě neustále potřebujete aktualizovat Facebook. Podívejte se, co by se stalo, kdybyste to nedělali.

5 věcí, které se stanou, když na rok vypnete Facebook

Budete mít rádi lidi

Na Facebooku se totiž mnohem častěji provalí, kdo je uvnitř shnilý jako hruška. Většina rozumných lidí se totiž nezúčastňuje bezpředmětných diskuzích o tom, koho volí a proč, nesdílejí první kakání svých potomků a nenadává na práci. Ti ostatní ale ano. K jakému zděšení dochází, když zjistíte, že ten frajer z vysoké je teď rasista nebo že ta holka, za níž jste pálili celou střední, se teď tahá s nagelovaným fotbalistou. Taky vaši přátelé občas umí překvapit. Ale představte si, jak je svět hezký a nekomplikovaný, když o tom nevíte…

Zapomenete na všechny narozeniny

Pokud nejste databanka nebo nemáte neustále při ruce svůj spolehlivý diář, asi se nedozvíte, že kolega z marketingového oddělení na konci budovy zrovna slaví kulatiny. Horší je zapomínání na narozeniny příbuzných. Ale pokud si už na krásně vzpomenete, čeká vás super věc: budete přátelům psát SMS. Jako dinosauři.

Budete méně informovaní

Věděli jste, že na Facebooku je nějaký slizák, který udělal fakt něco nechutného? My taky. A víte jak? Protože působíme na největší sociální síti na světě stejně jako vy. Při projíždění feedem na vás křičí kvanta a kvanta informací a vy je, někdy i trochu nedobrovolně, vstřebáváte. Takže víte, kdo vyhrál volby, že se Jágr rozešel s Kopřivovou a že Trump přišel o pár miliard. Víte, co byste dělali, kdybyste pořád nevstřebávali informace o jiných lidech? Žili byste mnohem víc svůj vlastní život. Jako za mlada. Vzpomínáte? My taky ne. 

Více byste četli. Knihy

Zatímco z Facebooku jsme už přehlcení všech těch článků o plochém bříšku, zdravé stravě, slavných cestovatelích a zhýralých hercích, bez nasávání těchto informacích byste si opět v tramvaji nebo vlaku četli. Ať už by to byl časopis nebo poslední americký bestseller, určitě by šlo o kvalitnější obsah, než hltáte nyní. 

Víc místa v mozku

Pokud nejste schopní zrušit sledování většiny svých Facebookových přátel, dostáváte denně několik podrobností z jejich životů. Za týden jsou to stovky. Za měsíc tisíce. A tenhle to jde dál a dál, až se přistihnete, že myslíte na nemocného syna kolegyně z práce, kterou jste opustili před pěti lety, doufáte, že to Honzovi a Kateřině konečně vyjde, přestože si je naposled pamatujete jako BFF z maturáku a tíží vás situace lidí v zemi, kterou byste ani nenašli na mapě. Kdyby tohle všechno vymizelo, máte v hlavě dost prostoru pro kreativitu, nápady a 3D lidi.

 

28. 10. 2017

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

mobilní aplikace

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 199 Kč
Cena za měsíc: 399 Kč
Cena za měsíc: 649 Kč

Přečtěte si také

 

Mapy Google budou u budov zobrazovat umístění vchodu

Google testuje ve svých mapách zajímavou novinku. U budov a dalších míst bude zobrazovat umístění vchodů a východů.

 

X spouští živé video pro Spaces

Společnost X přidala do služby Spaces video, což uživatelům umožní vysílat živě nejen zvuk, ale i obraz.

 

Sněmovna reprezentantů schválila zákaz TikToku v USA

Americká sněmovna schválila zákaz TikToku v USA. Pokud nyní zákon schválí i Senát, mohlo by k omezené aplikace v...

Nejčtenější články

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Jaké změny jsme v únoru zaznamenali u Wi-Fi internetu? Podívejte se, jaké hodnoty jsme naměřili u vašeho kraje a...