Úvod > Články > 7 důvodů, proč je iPhone 8 lepší než iPhone X

7 důvodů, proč je iPhone 8 lepší než iPhone X

Apple vydáním dvou extra novinek milovníkům mobilních telefonů této značky pěkně zamotal hlavu. Pokud ještě i vy tápete mezi těmito dvěma velikány, máme pro vás hned 7 důvodů, po jejichž přečtení v tom budete mít jasno. Čtěte!

7 důvodů, proč je iPhone 8 lepší než iPhone X

Nejste milionáři

Nejdřív samozřejmě musíme zmínit ten na první pohled nejpatrnější důvod, proč je iPhone 8 lepší: iPhone X si prostě nemůžete dovolit. Při paměti 64 GB stojí podle Heureky iPhone 8 od 19 700 Kč, kdežto iPhone X se cenou pohybuje od 29 990 Kč výš. A to je sakra rozdíl. 

Milujete středové tlačítko

Budoucnost totiž nemá knoflíky. Buď ji přijměte, nebo si ještě chvíli užívejte díky iPhonu s domovským tlačítkem. Později totiž přijde stejná rána jako když iPody přišly o tlačítko s volbou návratu. Jelikož Apple všechny značky nakonec následují, stane se středové tlačítko za chvíli vzácností i u telefonů se systémem Android. 

Preferujete odemknutí otiskem prstu

Nevíme, pokud byste raději svůj telefon otvírali unikátním otiskem svého prstíku nebo prostřednictvím vaší pěkné tváře, ale my jsme za snímání prstů. A nejsme sami. Většina lidí se autentizace pomocí obličeje obává. Nebo nenávidí Animojis. Ať už jsou vaše důvody jakékoliv: iPhone 8 pomocí prstu odemknete, iPhone X ne.

Máte malé ruce

Údajně vymakanější kolega je totiž větší. A asi tomu tak bude i do budoucna, protože evoluce těchto telefonů je znát i na čím dál tím větší velikosti. Ale pokud máte rádi spíš menší telefon, menší displej a menší telefon v kapse, volte iPhone 8. Pokud máte menší ruce, budete mít u iPhonu X problém do některých částí obrazovky dosáhnout jednou rukou.

Chcete nabíjet bezdrátově

iPhone X má vestavěnou bezdrátovou nabíječku, která je kompatibilní i s podložkou Qi. Což je velká výhoda. Ale iPhone 8 ji má taky. Telefon nabijete za 30 minut na 50 %. Jediné, co potřebujete, je zakoupit podložku. Ale to můžete i u telefonů Samsung.

Chcete kvalitnější videa

Lepší foťák je prostě lepší foťák. Pokud milujete dokonale ostré fotky, a ne rozpixelované mazanice, zvolte iPhone 8 s vylepšenou kamerou s rozlišením 12 megapixelů. Těšte se na lepší fotky, lepší videa i lepší HDR. Navíc i iPhone 8 má režim portrétního nasvícení jako ve studiu a rafinovanější rozostření pozadí v režimu Portrét. 

Výkon stejný jako u modelu X

Nejlepší na této dvojici je, že sdílejí stejně výkonný čip A11 Bionic. Telefon zvládá i náročnější 3D hry a úkoly, jako je třeba editace videí. Za lepší cenu tedy získáte stejně rychlý a elegantní telefon.

Závěr

Obhajoba ukončena. Takže teď v tom máte jasno. iPhone 8 neznamená, že přijdete o nějakou senzaci, naopak, jedná se o nejlepší iPhone všech dob, který má vychtané všechny funkce. iPhone X je v podstatě nováček v plenkách a teprve se s ním budete muset učit zacházet.

21. 10. 2017

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

připojení k internetu

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 649 Kč
Cena za měsíc: 749 Kč
Cena za měsíc: 485 Kč

Přečtěte si také

 

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v březnu 2024

V březnu se rychlost Wi-Fi internetu propadla. Podívejte se, jak si tentokrát vedl vás poskytovatel.

 

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...

 

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...