Úvod > Články > Satelitní televize na cesty

Satelitní televize na cesty

Pokud si pod tímto titulkem někdo představí televizní program na titěrném displeji mobilu, je na omylu. Představa společnosti DirecTV je zcela jiná.

Tato firma právě zahájila prodej systému Sat-Go, o kterém tvrdí, že je prvním plně přenosným satelitním televizním systémem. Periférie, kterou vyrábí firma Humax, spočívá v 17palcovém monitoru s integrovaným přijímačem, baterii, anténě a dálkovém ovládání. Všechny komponenty v uzavřeném stavu vypadají jako aktovka, musíme si ale vypracovat svaly, neboť celková váha je 13 kg.

Zadarmo tento systém rozhodně není, zaplatíme za něj 1 499 dolarů a navíc ještě měsíční poplatky, které jsou stejné jako u ostatních programových balíků této firmy. Výhodou je zainkorporovaná anténa ve víku, takže stačí kufřík otevřít a prakticky kdekoliv (nejsme-li zrovna v hlubokém lese pod dubem) můžeme sledovat oblíbený program. Pokud někdo nemůže být bez fotbalového přenosu ani na rybách, má ideální možnost.

Doma nám samozřejmě anténa nebude nic platná, díky integrovanému přijímači si ale Sat-Go můžeme připojit k existujícímu kabelu antény na střeše a můžeme se dívat na dva programy najednou.

Samotná instalace je jednoduchá, přístroj dostaneme se softwarem, takže stačí otevřít, anténu-víko nastavit na jih (satelit DirecTV je umístněn jižně od Texasu), k čemuž nám pomáhá zabudovaný kompas a můžeme se dívat. Nutno připomenout, že víko musí být s displejem spojeno kabelem, tady by firma mohla za nemalé peníze přidat delší nežli pětimetrový kabel.

Pokud budeme někde na pláži nebo na louce, signál získáme bez potíží. Doma na zahradě to již může být těžší, listy stromů fungují jako dokonalá bariéra. Potíže nastanou i na slunci, protože tak dokonalý displej zase není. Vedle baterie, která vypadá jako baterie od laptopu, je možné přístroj dobíjet nejen z běžné zásuvky, ale také z adaptéru cigaretového zapalovače, což bude v autě či větším člunu šikovné. Patřičné adaptéry sice s přístrojem dostaneme, bohužel však opět zvítězila spořivost a kabely jsou krátké. Kapacita baterií nijak neomráčí a pouhá hodina nestačí na běžné utkání. Dobití akumulátoru přitom trvá nesmyslných osm hodin.

Jestli se Sat-Go skutečně stane takovým trhákem, za jaký jej firma DirecTV vydává, ukáže až čas.

23. 5. 2007

Autor: Václav Větvička

Témata

multimedia

Sdílejte

Přečtěte si také

 

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

 

Po Pavlovi i Babiš, podvodníci lákají z lidí peníze za pomoci deepfake videí

Sociální sítě v poslední době zaplavila falešná videa politiků, ve kterých lákají na výhodné investice. Místo...

 

OpenAI představila AI nástroj pro vytváření videa podle textu

Společnost OpenAI představila nástroj, který zvládne vytvořit vysoce kvalitní video pouze na základě textového příkazu.

Nejčtenější články

Formule 1 2024: Kde sledovat přímé přenosy?

 

Sezóna Formule 1 2024 startuje. Podívejte se, kde letos sledovat přímé přenosy ze všech velkých cen, kvalifikací a...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.