Úvod > Články > Aplikace pro čtení elektronických knih vám zpříjemní cestu do práce i dovolenou

Aplikace pro čtení elektronických knih vám zpříjemní cestu do práce i dovolenou

Knihy v elektronické verzi jedni chválí, druzí zatracují. Je to ale příležitost, jak číst mnohem více než dosud. Své oblíbené knihy si můžete jednak vychutnat v papírovém vydání v klidu domova, se čtečkou nebo s některou z aplikací pro čtení v mobilu nebo tabletu pak na dovolené nebo v dopravních prostředcích při cestě do práce. Aplikací, ve kterých můžete své oblíbené knihy číst je celá řada a možnosti stále přibývají. Je na vás, abyste si některé vyzkoušeli a stáhli do svých zařízení.

Aplikace pro čtení elektronických knih vám zpříjemní cestu do práce i dovolenou

Aplikace pro čtení elektronických knih se od sebe liší především funkcemi, které nabízejí. Některé aplikace, jako například iBooks nebo eReader Prestigio najdete přímo v tabletu nebo iPadu, když si je zakoupíte. Další si stáhnete zdarma přes Obchod Play nebo AppStore.

FBReader

Velmi kladně čtenáři hodnotí aplikaci FBReader. Její základní verzi si můžete stáhnout zdarma, s dalšími rozšířenými funkcemi je pak ke stažení za příplatek. I v základní verzi se vyznačuje velkými možnostmi nastavení. Je k dispozici jak pro EPUB, Kindle, fb2, rtf, html, formáty, ale i pro prostý text. Po spuštění aplikace naleznete v knihovně seznam knih, které máte k dispozici zdarma, do aplikace si můžete uložit své oblíbené knihy a máte také přístup do dalších katalogů. Aplikace umožňuje překlad textů pomocí překladače Google a k dispozici je samozřejmě možnost čtení knih off-line.

FB Reader

Moon+ Reader

Další vysoce hodnocenou aplikací je Moon+ Reader. Také tato aplikace je ke stažení v základní verzi zdarma a za přípatek v rozšířené verzi s dalšími funkcemi. Nabízí rovněž stovky knih zdarma, podporu různých formátů pro čtení a denní a noční režim, ve kterém se mění podsvícení obrazovky. Čtecí pozici pak lze přes Dropbox synchronizovat s dalšími zařízeními.

Moon+ Reader

Amazon Kindle

Zmínit musíme také aplikaci Amazon Kindle. I když máte čtečku Kindle, přes aplikaci si můžete knihy číst a nakupovat i ve svém tabletu či chytrém telefonu. V aplikaci si musíte vytvořit svůj účet a propojit zařízení přes e-mail. Výhodou je, že v aplikaci je možno získat hodně knih zdarma a pracuje i off line, takže nemusíte být stále připojeni k internetu.

Amazon Kindle App

FlexiBooks

Aplikace FlexiBooks funguje jako internetový obchod. Na webových stránkách www.flexibooks.cz si zřídíte svůj účet a dáte se do nakupování. Aplikace umožňuje čtení interaktivních učebnic a e-knih, zakoupených v e-shopu www.flexibooks.cz, více než 1000 knih je zdarma. Je k dispozici i pro jiné operační systémy než je Android, uživatel tak může pohodlně pracovat s obsahem v různých zařízeních.

FlexiBooks

Alza Media

Podobně funguje i aplikace Alza Media, která vás přivede nejen do světa e-knih, ale i filmů, audioknih, hudby a časopisů. Také do této aplikace se musíte zaregistrovat svým heslem. Aplikace knihy a časopisy archivuje, zapamatuje si pozice, kde jste čtení přerušili a synchronizuje ji s ostatními vašimi zařízeními. Můžete ji rovněž používat off-line.

Alza Media

Wooky

České knihy a časopisy si můžete stáhnout i v aplikaci Wooky. V aplikaci si lehce přizpůsobíte písmo, barvu, označíte vybrané pasáže záložkou nebo najdete text. Svět aplikací pro čtení elektronických knih se neustále vyvíjí, z tohoto důvodu je potřeba aplikace neustále aktualizovat, protože přibývají další a další funkce, které elektronické čtení dále vylepšují.

9. 3. 2016

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

mobilní aplikace

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 598 Kč
Cena za měsíc: 499 Kč

Přečtěte si také

 

X spouští živé video pro Spaces

Společnost X přidala do služby Spaces video, což uživatelům umožní vysílat živě nejen zvuk, ale i obraz.

 

Sněmovna reprezentantů schválila zákaz TikToku v USA

Americká sněmovna schválila zákaz TikToku v USA. Pokud nyní zákon schválí i Senát, mohlo by k omezené aplikace v...

 

Instagram pracuje na funkci, která umožní sledovat polohu vašich přátel

Instagram vyvíjí funkci "Friend Map", která uživatelům umožní vidět polohu jejich přátel v reálném čase.

Nejčtenější články

Formule 1 2024: Kde sledovat přímé přenosy?

 

Sezóna Formule 1 2024 startuje. Podívejte se, kde letos sledovat přímé přenosy ze všech velkých cen, kvalifikací a...

O2 TV přidá do nabídky nové sportovní programy, těšit se můžete na Formuli 1 i MotoGP

 

O2 TV na konci února rozšíří své portfolio o další sportovní kanály. Nova Sport 5 HD a Nova Sport 6 HD nabídnou...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...