Úvod > Články > dTest vyjednává výhodnější mobilní tarify

dTest vyjednává výhodnější mobilní tarify

České mobilní služby patří k nejdražším v Evropě. Platíme nepřiměřeně vysoké částky za menší objem služeb, než mají naši evropští sousedé, a nemáme na růžích ustláno, ani pokud jde o smluvní podmínky. Největší česká spotřebitelská organizace dTest se proto rozhodla získat pro spotřebitele výhodnější podmínky pomocí aukce. Mobilní operátoři v ní budou soutěžit o zapojené zákazníky. Registrace do kampaně se otevřela ve středu.

dTest vyjednává výhodnější mobilní tarify

"Přístup mobilních operátorů svědčí o tom, že jim jejich silné postavení dovoluje jednoduše ignorovat nespokojenost zákazníků. Rozhodli jsme se proto spojit síly, zorganizovat hromadnou změnu operátorů a získat lepší cenu pro všechny zapojené spotřebitele," říká Martin Černý, ředitel dTestu, a vysvětluje: "Pokud přijdete za svým operátorem jako jednotlivec, pravděpodobně vás odkáže na standardní ceník, který vás příliš nepotěší. Věříme, že když operátory oslovíme jako silná skupina mnoha tisíců zákazníků, budou motivovaní nabídnout lepší cenu." 

Hromadné změny poskytovatelů služeb představují způsob, jak získat výhodnější cenové i smluvní podmínky. Čím více lidí se zapojí, tím silnější vyjednávací pozici mají, a tím lepší podmínky mohou získat. Každý operátor, který se chce účastnit aukce vyhlášené dTestem, musí přijmout podmínky, jejichž cílem je ochrana spotřebitele. Operátoři se zaváží například k tomu, aby v aukci nabízeli smlouvy bez skrytých poplatků a na jeden rok bez automatického prodloužení na další dobu určitou. Podmínkou účasti je také zajištění kvalitního zákaznického servisu. Operátoři budou soutěžit o několik tarifů s různými objemy volání, SMS a dat, které odpovídají nejčastějším požadavkům spotřebitelů. Každý tarif může být vysoutěžen jiným operátorem. Operátoři, kteří ve stanovené lhůtě nabídnou nejnižší cenu daného tarifu, budou vybráni jako vítězové aukce.

Hromadné změny se může zúčastnit každý spotřebitel z České republiky, stačí se zaregistrovat na webové stránce kampaně www.ChciVyhodnejsiTarif.cz. "Registrace je zcela nezávazná a bezplatná. Po ukončení fáze registrace proběhne 9. června aukce, v níž zvítězí operátoři, kteří předloží nejlepší nabídky. Po aukci zašleme zaregistrovaným účastníkům zprávu o vítězných společnostech a podrobnější informace o vysoutěžených tarifech. Účastníci budou mít dostatek času na rozhodnutí, zda chtějí nabídku přijmout. Neexistuje žádná povinnost nebo závazek, který by registrované spotřebitele nutil stát se zákazníkem vítězného operátora," uvádí Martin Černý.

5. 5. 2017

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

mobilní internetO2T-MobileVodafonevolání na mobil

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 

Přečtěte si také

 

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

 

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

 

O2 TV přidá do nabídky nové sportovní programy, těšit se můžete na Formuli 1 i MotoGP

O2 TV na konci února rozšíří své portfolio o další sportovní kanály. Nova Sport 5 HD a Nova Sport 6 HD nabídnou...

Nejčtenější články

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Jaké změny jsme v únoru zaznamenali u Wi-Fi internetu? Podívejte se, jaké hodnoty jsme naměřili u vašeho kraje a...