Úvod > Články > Jakou aplikaci na předpověď počasí?

Jakou aplikaci na předpověď počasí?

Aplikace na předpověď počasí nechybí skoro v žádném smartphonu. Jste s tou svojí spokojeni? Pořád je co zlepšovat a o to se snaží i vývojáři. Stále přicházejí s novinkami a také celou řadou vylepšení k stávajícím aplikacím.

Jakou aplikaci na předpověď počasí?

AccuWeather

Pokud toužíte po opravdu velkém množství informací, doporučujeme AccuWeather. Díky této aplikaci budete mít k dispozici detailní informace o tom, co právě hledáte. Dozvíte se z ní mimo jiné i vlhkost vzduchu, viditelnost, atmosférický tlak apod. Využívat ji mohou i sportovci. Stačí se aplikace zeptat, jestli je daný den vhodný k provozování určitého sportu a ona vám dá jasnou odpověď, zda je tato aktivita doporučená nebo ne. Svoje tvrzení navíc vždy zdůvodní.

1Weather

Grafická úprava vás potěší u aplikace s názvem 1Weather. Příjemné minimalistické prostředí a vkusné animace vás potěší, i když není zrovna slunečno. Vedle klasické teploty se z aplikace dozvíte i fáze měsíce, srážkovou předpověď na týden, procentuální pravděpodobnost srážek v jednotlivých dnech a hodnotu UV záření.

Swackett

Hledáte něco speciálního? Neobvyklá aplikace Swackett vám díky bohaté infografice ukáže předpověď počasí a také doporučí, co si obléct na sebe. Na kreslených panáčcích se vám spolu s teplotou vzduchu a dalšími praktickými informacemi ukáže i nejvhodnější outfit a aktivity pro zvolený den.

In-počasí

Velmi povedenou českou aplikací je In-počasí pro Android. Nová verze přináší propracovanější grafický design a mnoho nových funkcí. Aplikace mění vzhled podle počasí a denní doby. Ve dne je pozadí ve světlých modrých odstínech a v noci připomíná noční oblohu. In-počasí je kromě pěkného designu nabitý velkým množstvím meteorologických informací. Údaje o aktuálním počasí jsou měřeny na desetinu přesně z husté sítě meteorologických stanic po celé České republice. Oproti ostatním aplikacím předpovídajícím počasí umí In-počasí zobrazit předpověď srážek, teplot a oblačnosti na snímcích z numerického modelu na dobu až šesti následujících dní. Aplikace ukáže předpověď na jakémkoliv místě v České republice. Vedle předpovědi počasí se z aplikace dozvíte také aktuální čas, i kdo slaví svátek.

WeatherPro

Jednou z nejpovedenějších aplikací je WeatherPro. Vyniká hlavně detailní dlouhodobou předpovědí v tříhodinových intervalech. Kromě teploty se z ní dozvíte informace o rychlosti a směru větru, tlaku vzduchu, množství srážek a relativní vlhkosti. Navíc obsahuje velmi pěkně zpracované animované satelitní a radarové snímky. Aplikace dále upozorňuje na nebezpečné meteorologické jevy, čas východu a západu slunce. WeatherPro podporuje Apple Watch a chytré hodinky s Android Wear.

Weather+

Další oblíbenou aplikací je Weather+, která se pyšní pěkným designem, snadným ovládáním a předpovědí na jedné obrazovce rozdělené na aktuální situaci. Předpovídá na základě polohy na 4 dny v 3hodinových intervalech pro vybraný den. K dispozici je placená i neplacená verze.

YahooWeather

Mojí oblíbenou aplikací je YahooWeather. Designová aplikace, která byla inspirací pro výchozí aplikaci Počasí od Applu. YahooWeather nabízí na jedné obrazovce klasickou předpověď s grafem teploty a pravděpodobností srážek a jednoduchou předpověď na následujících 9 dní. Z přehledné aplikace se dále dozvíte souhrn pravděpodobnosti srážek, pocitovou teplotu a UV index. Pro někoho může být předpověď na další dny příliš obecná, ale pokud hledáte jednoduchost a zajímá vás především počasí na aktuální den, je tato aplikace ideální.

Yr.no

To nejlepší na závěr. Nejoblíbenější aplikace na aktuální předpověď počasí je norská Yr.no. Najdete v ní nejen aktuální počasí a týdenní předpověď s oblačností, teplotou, srážkami, směrem a rychlosti větru. Ačkoliv je aplikace norská, mají dobré procento úspěšnosti. Jednoduše si vyberete lokality, které vás zajímají. Počasí pak můžete sledovat ve všech lokalitách najednou nebo po rozkliknutí zobrazíte detail předpovědí podle hodin.

24. 9. 2015

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

mobilní aplikace

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 499 Kč

Přečtěte si také

 

Florida omezila sociální sítě pro děti a mladistvé

Florida přijala nový zákon omezující působení mladistvých na sociálních sítích. Děti ve věku do 14 let mají...

 

WhatsApp brzy nabídne AI nástroje pro úpravu fotografií

V beta verzi aplikace WhatsApp pro Android se objevily další novinky. Uživatelé už brzy dostanou možnost upravovat...

 

Na Spotify nově najdete videokurzy

Spotify ve Velké Británii začal nabízet videokurzy. Uživatelé si mohou vybrat ze čtyř kategorií – tvorba hudby...

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...