Úvod > Články > Pomocníci kteří zajistí, že neztratíte kontakt se svými blízkými

Pomocníci kteří zajistí, že neztratíte kontakt se svými blízkými

Každý jistě zná aplikace Viber, Whatsapp, Skype nebo Messanger. Anebo o nich alespoň někdy slyšel. To však nejsou jediné možné způsoby, jak zůstat v kontaktu s lidmi, které máte rádi a na kterých vám záleží. Na trh se dostává celá řada dalších nových technologií a aplikací, které umožňují bohatší a častější spojení. Jaké jsou novinky a na co se můžeme v příštím roce těšit?

Bloom

V nejbližší době se na trhu objeví zařízení Bloomview. Tento přístroj s jednoduchým ovládáním byl speciálně navržen pro starší uživatele – prarodiče. Je určen pro osoby, které nepoužívají chytrý telefon. Bloom se skládá z displeje, chytrého náramku a aplikace.

Bloomview se umístí do místnosti, ve které prarodiče v průběhu dne tráví nejvíce času. Chytrý náramek Bloomband, který slouží nejen jako spouštěč displeje, ale zároveň obsahuje tracker aktivity a zabudovaný výstražný systém pro sledování bezpečnosti a ochrany zdraví vašeho blízkého člověka. Prarodiče tento náramek nosí a kdykoli se dostanou do blízkosti obrazovky Bloomview, dojde k její aktivaci. Tím se začnou fotky a zprávy, nahrané vámi do aplikace, okamžitě objevovat na obrazovce. Není zapotřebí mačkat tlačítka či jinak ovládat displej. Pokud budete odjíždět, stáhněte si Bloom aplikaci do svého chytrého telefonu, přes který pak budete informovat rodinu o tom, jak se máte a co právě děláte.

Nyní je možné Bloomview rezervovat na webových stránkách bloomcloser.com. Zvýhodněná celková cena je 249 dolarů (poté 349 dolarů). Jelikož je však zasílání omezeno pouze na Severní Ameriku, ti z vás, kteří máte naplánovanou cestu do USA nebo Kanady, můžete se osobně po této chytré věcičce poohlédnout a případně si ji ze své cesty dovést.

Bloom

Logi Circle

Pokud chcete mít přehled, co se děje ve vaší domácnosti v době vaší nepřítomnosti, můžete si pořídit novou kameru Logi Circle. Získáte tak přehled o všem bez ohledu na to, kde se právě nacházíte. Živé HD video a obousměrný hovor prostřednictvím iOS nebo aplikace Android vám dává záruku bezprostředního kontaktu kdykoli je třeba. Zároveň můžete nastavit upozornění na určitou činnost. Funkce fotoaparátu Day Brief nabízí skvělý způsob jak mít 24 hodinový přehled o veškeré aktivitě zhuštěných do sedmi sekund. Toto zařízení vám rovněž umožní komunikovat s lidmi, kteří se ve vašem domě nachází. Cena je stanovena na 200 dolarů.

Logi Circle

EveryStory

Způsob, jak rovněž zůstat v kontaktu se svými blízkými a sdílet s nimi vaše zážitky, nebo naopak vědět o nich samotných a jejich zážitcích, vám umožní další chytrá aplikace s názvem EveryStory. Tato aplikace umožní nahrát osobní komentář k právě pořízeným fotografiím. Nebo naopak starým rodinným fotografiím pořízeným před řadou let. V tomto případě je nutná digitalizace daných materiálů. Pokud se tak rozhodnete a dáte si tu práci, získáte unikátní vyprávění ke každé fotce. Samotné prohlížení fotek tak obohatíte o sdílení zážitků spojených s danou fotografií. Aplikace je zdarma iOS i Android.

EveryStory

Skylight Frame

Pro ty, kteří milují prohlížení fotek, je zde skvělá věc s názvem Skylight Frame. Za pomoci Wi-Fi připojení můžete jednoduše prostřednictvím emailu (jméno@ourskylight.com) posílat fotky přímo do speciálního rámečku bez ohledu na to, kde se nachází. Skylight Frame disponuje dotykovým displejem o velikosti 7 palců (17,8cm) a pojme přibližně 1000 fotek. Umožňuje nejen prohlížení fotek, ale rovněž je zde možnost nastavení oblíbeného obrázku, který bude vypadat jako zarámovaná fotografie. Nyní zvýhodněná cena 99 dolarů na předobjednávky na únor 2016. Plná obchodní cena bude 119 dolarů. Zaslání do České republiky vyjde na dalších 25 USD.

Skylight Frame

Egg

Přezdívaný jako osobní cloudové zařízení. Tento přístroj zvládne vše od ukládání dat až po importování obrázků z mnoha dalších zařízení jakými je například fotoaparát, telefon, GoPro a další. Zároveň slouží jako Wi-Fi přístupový bod. Egg nabízí až 256 GB úložného prostoru. Přenos obsahu přímo ze zařízení Egg je možný prostřednictvím mobilních aplikací iOS a Android. Obsahuje zároveň micro USB k připojení k počítači a nabíjení. K dispozici je v různých barevných variacích. Ceny jsou nastaveny na  169 dolarů za 64 GB verzi, 269 dolarů za 128 GB verzi a 369 dolarů za 256 GB verzi. Poštovné do České republiky vychází na 15 USD.

Egg

Bevy

Další užitečné zařízení, které umožní sdílení fotografií s rodinnými příslušníky, se jmenuje Bevy. Osoba, mající Bevy u sebe může udělat přístup dalším členům rodiny, kteří chtějí nahrát vlastní fotky, nebo naopak vidět fotografie od ostatních členů a vytvořit alba a to vše z jedné aplikace. Je to skvělý způsob, jak zůstat s rodinou v kontaktu ať už jsou kdekoli na světě. 1TB pojme přibližně 400 000 fotek. Cena za 1 TB vezri je 349 dolarů, za 2 TB o 50 dolarů více. Bohužel, u tohoto produktu zatím není možné doručení do ČR.

Bevy

Ily

Tento výrobek má za cíl stát se novým rodinným telefonem určeným všem členům rodiny bez rozdílu věku, kteří se nechtějí spoléhat pouze na chytré telefony. Jedná se o alternativu, se kterou je možné užít si video hovory. Můžete se spojit přes aplikaci Ily nebo Ily telefon a posílat obrázky a zprávy. V bude Ily začátkem roku 2016.

Ily

Far Far Away

Na závěr vám představíme zařízení, které se může stát velkým pomocníkem pro ty, kteří od sebe žijí daleko a i přesto by rádi sdíleli společné chvíle při čtení pohádek svým dětem nebo vnoučatům. Hodí se jak pro rodiče, kteří musí pracovně velice často cestovat nebo pro prarodiče, kteří od svých vnoučat bydlí daleko. Obě strany budou pro spojení potřebovat iPad na který si stáhnou aplikaci Far Far Away. Pak už jen stačí vybrat příběh, který si společně přečtou, i když je od sebe budou dělit tisíce kilometrů. Aplikace je dk dispozici zdarma pro iOS.

Far far Away

Závěr

Co říkáte, zaujal vás některý z výše zmiňovaných produktů a našli byste jejich uplatnění i ve vaší domácnosti?

7. 12. 2015

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

aplikacemultimediapřipojení k internetu

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 499 Kč
Cena za měsíc: 598 Kč

Přečtěte si také

 

Florida omezila sociální sítě pro děti a mladistvé

Florida přijala nový zákon omezující působení mladistvých na sociálních sítích. Děti ve věku do 14 let mají...

 

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v březnu 2024

V březnu se rychlost Wi-Fi internetu propadla. Podívejte se, jak si tentokrát vedl vás poskytovatel.

 

WhatsApp brzy nabídne AI nástroje pro úpravu fotografií

V beta verzi aplikace WhatsApp pro Android se objevily další novinky. Uživatelé už brzy dostanou možnost upravovat...

Nejčtenější články

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...