Úvod > Články > Recenze T-Mobile TV

Recenze T-Mobile TV

Sto třicet kanálů, přehrávání pořadů až 48 hodin zpět, nahrávání 120 hodin záznamů a Videotéka s více než stovkou filmů. Taková je T-Mobile TV, kterou růžový operátor představil na začátku dubna. Naše redakce dostala možnost ji vyzkoušet. Nyní vám přinášíme naše postřehy.

Rozbalení a instalace

V balení naleznete malý, černý set-top-box Ariss VIP113M, HDMI kabel, AV/RCA kabel, ethernetový kabel, napájecí zdroj k set-top-boxu a ovladač s bateriemi.

Obsah balení T-Mobile TV

Návod na instalaci jsem měla jen v anglickém jazyce. Obrázky byly ovšem tak názorné, že jsem instalaci hravě zvládla během několika minut. Televizi jsem propojila HDMI kabelem se set-top-boxem, který jsem také zapojila k napájecímu zdroji a k internetové síti. Po chvíli načítání se mi televize spustila. Manuál k set-top-boxu si můžete stáhnou ve formátu PDF.

Nevýhodou pro mě bylo to, že televize nelze spustit pomocí Wi-Fi připojení. Modem od internetu máme v místnosti, kde televizi nemáme, tak jsem si ji tam musela přenést. Testování v mém pokoji by rozhodně bylo pohodlnější.

T-Mobile TV konektory

Co nabízí T-Mobile TV?

T-Mobile připravil tři tarify – Základ, Standard a Premium. Já měla k vyzkoušení tarif Premium, kde byly všechny dostupné programy. Například i kompletní HBO kanály. Pokud už se na televizi dívám, tak mám ráda filmy. Proto mě nabídka HBO potěšila nejvíce.

Jestli si chcete vybrat navíc jen kanály s oblíbeným tématem, je pro vás připraveno šest balíčků - Rodina, Sport, Zahraniční, HBO Základ, HBO Komplet a Pro dospělé.

Služba také nabízí funkci zpětného přehrávání pořadů a to až 48 hodin zpět. Dále nabízí nahrávání až 120 hodin záznamů. Na uložené pořady je možné se podívat dalších 30 dní od nahrání.

Pokud vám filmy v televizi nestačí, můžete si zaplatit službu Videotéka s více než stovkou filmů. Nabídka mě ovšem vůbec nezaujala. Místo očekávaných trháků jsem našla jen filmy pro mě neznámé a nezajímavé. Na tom by se určitě dalo zapracovat. 

T-Mobile TV tématické balíčky

Za kolik T-Mobile TV pořídíte?

Set-top-box se smlouvou na dobu určitou lze pořídit na splátky za 1 Kč na místě a poté 100 Kč měsíčně po dobu 23 měsíců. Bez smlouvy vyjde set-top box na 2 999 Kč. T-Mobile garantuje záruku spokojenosti 30 dní, během nichž můžete odstoupit od smlouvy a vrátit set-top-box.

Samostatnou televizi pořídíte za 399 Kč,  za 100 TV kanálů zaplatíte 499 Kč a 130 programů můžete sledovat za 899 Kč. Každý klient, který si T-Mobile TV aktivuje do konce června, získá ještě speciální akční výhodu: 100 Kč slevu na měsíční paušál a balíček HBO Základ na půl roku jako dárek. Uživatelé DSL internetu od T-Mobile mají tarify ještě výhodnější.

T-Mobile TV ceny tarifů

T-Mobile TVZákladStandardPremium
Počet kanálů70100130
Samostatné399 Kč499 Kč899 Kč
S DSL T-Mobile299 Kč399 Kč799 Kč
Promo*299 Kč399 Kč799 Kč
Promo s DSL T-Mobile*224 Kč319 Kč711 Kč

* Akční cena platná do 30. 6. 2016

Ovládání a menu

Ovládání televize mi přišlo celkem jednoduché. V hlavní nabídce najdete TV kanály s televizním programem na jaký jsme zvyklí u většiny televizí. Přejet se dá až o 48 hodin zpět a podívat se tak můžete na pořady, které vám unikly.

T-Mobile TV EPG televizní program

U pořadu si můžete vybrat zda chcete spustit titulky, pokud jsou dostupné, v jakém jazyce chcete televizi sledovat nebo si přečíst o čem pořad je. Také můžete zvolit nahrávání pořadu. Nahrát můžete jak pořad, který se již vysílal (do 48 hodin) nebo pořad, který se teprve vysílat bude. Pokud pravidelně nestíháte svůj oblíbený seriál, lze si nastavit i nahrávání všech jeho epizod. Nahrávat se dá dokonce i více pořadů najednou.

T-Mobile TV set-top-box a ovládání

Celkový dojem

Po vyzkoušení musím říct, že jsem se službou byla celkově docela spokojená. Instalaci jsem zvládla bez problémů a ovládání televize bylo jednoduché. Televizi jsem měla zapnutou několik hodin v kuse a obraz se mi nezasekával. To mě příjemně překvapilo.

Dále oceňuji, že T-Mobile TV lze propojit s dalšími třemi chytrými zařízeními. Pomocí chytrého telefonu můžete televizi ovládat i na dálku. Pokud si tedy venku vzpomenete, že vysílají pořad na který jste se chtěli dívat, můžete zapnout nahrávání v telefonu.

Co bych vytkla je přetáčení v módu zpětného sledování. Při posouvání pořadu nevidíte na obrazovce průběh přetáčení. Vidíte pouze čas. Musíte tedy odhadovat, kde se asi zrovna nacházíte. Uvítala bych, kdybych viděla zrychlený obraz a poznala bych tak, kdy přetáčení zastavit. Když jsem chtěla přetáčet reklamy, pěkně mě štvalo, že jsem neviděla kdy končí.

T-Mobile TV přetáčení pořadu

Podle mého očekávání také nebyla Videotéka. Ta mě vážně zklamala. I když co bych chtěla za 99 Kč měsíčně. Konkurence nabízí půjčení filmů za poplatek a toto řešení se mi zamlouvá více. Videotéka by se ovšem měla obměňovat, tak budu na závěr optimistická a budu věřit, že v dalším měsíci bude nabídka filmů alespoň o něco lepší.

27. 4. 2016

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

digitální televizeO2 TVtelekomunikace

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 299 Kč
Cena za měsíc: 399 Kč

Přečtěte si také

 

Vodafone garantuje volání přes hodinky i na značky Xiaomi a Samsung

Vodafone jako první český operátor rozšířil garanci volání přes hodinky bez telefonu na tři značky. Služba OneNumber...

 

Telefon s Androidem dokáže otevřít dveře od milionů hotelových pokojů, na opravě bezpečnostní chyby se už pracuje

Výzkumníci objevili bezpečnostní chybu u zámků Saflok. Kdokoliv mohl pomocí telefonu s Androidem otevřít dveře...

 

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Nejčtenější články

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...