Úvod > Články > Šetřete data s aplikací Opera Max

Šetřete data s aplikací Opera Max

Moderní doba nám umožňuje být neustále online. Každou minutu můžeme kontrolovat sociální sítě, sledovat zápas svého oblíbeného sportu nebo být ve spojení s přáteli. Za vše ale zaplatíte. Je mnoho způsobů, jak šetřit datový limit. Jedním z nich může být Opera Max.

Šetřete data s aplikací Opera Max

Dnes se detailněji podíváme na aplikaci pro Android, která se jmenuje Opera Max. Aplikace nevyžaduje náročnou instalaci ani žádné speciální nastavení a je funkční hned po prvním spuštění.

Opera Max hned po instalaci do vašeho přístroje zobrazí přehled těch aplikací, u nichž je schopná procentuálně ušetřit nejvíce dat. Vývojáři aplikace slibují, že uživatel ušetří až 50% dat. Reálné číslo očekávejte nižší, ale i tak se Opera Max vyplatí. Aplikace pracuje s prohlížeči Google Chrome, RRS čtečkou Freedly, aplikací Tapatalk a řadou dalších. Škoda je, že úspora dat není skoro vůbec znát při používání YouTube, Facebooku či Messengeru. Zrovna tyto aplikace totiž data žerou úplně nejvíc.

Po instalaci se klasicky zobrazí několik uvítacích oken, které vás provedou funkcemi aplikace. Do nastavení se uživatel dostane skrze ikonku tří teček, které najdete v pravém horním roku. V menu si vyberete, to čím se chcete zabývat. Například se můžete dostat k seznamu aplikací, kde si pak vyberete ty aplikace, kterým chcete zamezit přístup k mobilním datům. Tyto aplikace se připojí pouze, když budete na Wi-Fi. Nastavení aplikace vám umožní konfigurovat zobrazení ikony, která vám bude ukazovat šetření dat v době, kdy aplikaci Opera Max používáte. Zároveň si zde můžete nastavit velikost stahovaných obrázků a videí. Myslete ale na to, že zmenšením videí i obrázků se sníží také jejich kvalita.

V rozhraní Opera Max najdete informace o aplikacích, a také o množství dat, která využívají. Horizontálním posouváním můžete studovat statistiky za den nebo měsíc, sledovat můžete také určité časové období, které si nastavíte. Kdykoliv tak můžete zkontrolovat, jak aplikace funguje a kde vám ušetřila nejvíce dat.

Opera Max dokáže 10MB video zkomprimovat na 3MB, umí automaticky blokovat roamingová data. Sleduje datové náročnosti jednotlivých aplikací, chrání vaše soukromí a navíc je zdarma. Jedinou podmínkou je, že jednou za sedm dní je potřeba prodloužit Savings Pass, toho docílíte jedním kliknutím v aplikaci.

3. 11. 2015

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

mobilní aplikacemobilní internet

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 499 Kč

Přečtěte si také

 

TikTok představil novou sociální síť, která má konkurovat Instagramu

TikTok představil novou sociální síť TikTok Notes. Aplikace je určena ke sdílení fotek a textového obsahu a má přímo...

 

Americký zákaz TikToku podle kritiků porušuje právo na svobodu projevu

Americký Senát schválil návrh zákona, který zakazuje TikTok v obchodech s aplikacemi, pokud ji její čínský vlastník...

 

Nizozemská vláda možná přestane používat Facebook kvůli pochybnostem o ochraně soukromí

Nizozemská vláda uvedla, že možná přestane používat Facebook. Doporučil ji to místní regulátor kvůli možnému...

Nejčtenější články

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...