Úvod > Články > V aplikaci Gmail můžete spravovat e-maily konkurence

V aplikaci Gmail můžete spravovat e-maily konkurence

V dnešní době má emailovou adresu snad každý. A v mnoha případech jich má každý hned několik. Proto se nabízí otázka, jak moc by bylo dobré a praktické mít možnost přístupu do všech těchto emailových účtů najednou a to vše z jednoho místa. Překvapivě řešení zde je. A to v podobě aplikace Gmail od Googlu.

V aplikaci Gmail můžete spravovat e-maily konkurence

Aplikace Gmail od Googlu nabízí úžasnou možnost získat přístup do všech vašich emailových účtů a mít tak vše na jednou místě a přehledně. Tato služba je dostupná již od loňského roku. Google nyní přichází s novinkou, která umožňuje nejen kontrolovat ostatní emailovou poštu přes aplikaci Gmail i těm, kteří mají email i u jiného poskytovatele emailových služeb, ale navíc využít i další funkce, které mají běžně k dispozici uživatelé Gmail účtů.

Jaké další výhody získáte?

Pokud se rozhodnete přes tuto aplikaci propojit k vaší již existující nebo nově vytvořené Gmail adrese i vaše ostatní emailové účty, získáte vedle možnosti mít všechny emaily pohromadě na jednom místě i antispamovou ochranu od Gmailu, výhody rychlého vyhledávání pomocí pokročilých vyhledávacích operátorů, automatické třídění do kategorií podle typu emailu a také lepší oznámení o e-mailech na mobilu. Konkrétně je tato služba dostupná pro emailové účty Microsoft Outlook, Hotmail a Yahoo! Mail.

Jak tuto službu získat?

Abyste získali všechny výhody, je nutné mít nainstalovanou verzi Android alespoň 4.4 a vyšší nebo iOS. Poté, co si aplikaci otevřete, klikněte na nabídku Menu v pravém horním rohu. Dále pak přejděte na nabídku Nastavení a zvolte emailový účet, který chcete připojit. Následně klikněte na Přidat účet. Všechny e-maily ze všech přidaných účtů si pak budete moci procházet jak v mobilní aplikaci Gmail, tak i na webových stránkách mail.google.com.

Jak propojené účty fungují?

Díky této funkci se jednotlivé účty s aplikací Gmail dokonale propojí. Co se stane s emailem v jednom účtu, promítne se i v tom druhém. Když si přečtete například Yahoo email v aplikaci Gmail, pak se vám označí jako přečtený i v doručené poště v Yahoo schránce. Pokud e-mail v aplikaci Gmail vymažete, automaticky se vymaže i v inboxu původního poskytovatele služby Yahoo. Označené e-maily štítkem v Gmailu se automaticky převedou do nově vytvořené složky původního poskytovatele emailu, která bude i stejně pojmenovaná.

To platí i u označení více štítky najednou. Jednotlivé kopie daného emailu se pak přesunou i do složek, vytvořených podle daných štítků. Skvělá synchronizace. Podobné je to i u archivace a mazání emailů. Ze všech propojených emailových adres si také v nastavení můžete zvolit, která bude jako hlavní při odpovídání na emaily, které byly zaslány do schránek připojených účtů. Adresa se dá samozřejmě libovolně měnit.

Je možné připojené adresy z aplikace odstranit?

Ano, pokud již nebudete chtít mít nadále součástí aplikace některou z přidaných adres, pak stačí přes nastavení zvolit, který účet chcete odstranit a dáte Odpojit. Poté si zvolíte, zda importované emaily ponechat v účtu Gmail, nebo je odstranit. Pokud je z Gmailu odstraníte, stále je bude možné zobrazit ve schránce původního poskytovatele e-mailu.

Závěr

Aplikace není vůbec špatná. Nabízí velkou úsporu času při kontrole vašich e-mailů. Je to skvělý pomocník a proto můžeme jen doufat, že se tato služba dále rozšíří i na další poskytovatele emailových účtů. A třeba jednou i na ty naše domácí.

3. 3. 2016

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

mobilní aplikace

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 499 Kč
Cena za měsíc: 499 Kč

Přečtěte si také

 

Google Play bude u aplikací zobrazovat, jak využívají vaše data

Google se inspiroval App Storem. S novou aktualizací bude po u všech aplikací v Google Play zobrazovat, jak...

 

Google 1. června ruší neomezené úložiště pro fotky a videa

Google 1. června přestane nabízet neomezené úložiště pro zálohu fotek a videí z aplikace Google Fotky. Soubory se...

 

Facebook zakáže sdílení textů, které si uživatelé neotevřeli

Facebook začne od uživatelů vyžadovat, aby si před sdílením přečetli text, který bude obsahem jejich příspěvku. Chce...

Nejčtenější články

O2 a Vodafone navyšují upload u stovkových tarifů

 

Operátoři O2 a Vodafone potvrdili navýšení rychlosti uploadu u profilu 100/10 Mb/s. Nově budete moci odesílat data...

T-Mobile spustil prodej bondingu pro rychlost 100 Mb/s

 

T-Mobile znovu obnovil prodej bondingu pro rychlost 100 Mb/s. Díky této technologie dosáhne na stovkovou rychlost 54...

Pevnou síť Cetinu využívá už milion domácností

 

Cetin tento týden zprovoznil vysokorychlostní přípojku k internetu v milionté domácnosti. Průměrný rychlost v síti...