Úvod > Články > Vánoce 2015: Jaký smartphone pod stromeček?

Vánoce 2015: Jaký smartphone pod stromeček?

Vánoce se nám nezávratně blíží a všichni přemýšlíme o vhodném dárku pod stromeček. Již řadu let se osvědčilo darovat mobilní telefon. Každý rok je možné vybírat ze široké nabídky chytrých telefonů v různých cenových hladinách. Připravili jsme pro vás krátký přehled smartphonů, které stojí za povšimnutí.

Vánoce 2015: Jaký smartphone pod stromeček?

Jaký chytrý telefon zvolit?

Předtím, než se odhodláme koupit nový mobilní telefon, je nutné zamyslet nad některými důležitými faktory. Uvědomit si, jaké nároky dotyčná osoba klade a k čemu bude mobilní telefon používat. Zda bude hlavní využití především volání a zasílání zpráv. V tomto případě nebude nutné vynakládat velké finanční prostředky na chytrý telefon. Zde by dokonce postačil i klasický. Na druhé straně ti, kteří hodlají využívat mobilní telefon i na další úkony, jako je práce s mobilním emailem, časté působení na sociální síti, využívat GPS navigaci, surfovat po internetu, využívat různé aplikace, hrát hry, sledovat videa nebo ve velké míře fotit a nahrávat videa, potom se již vyplatí zainvestovat do dražšího zařízení.

V těchto případech je důležité se zaměřit na jednotlivé parametry. Pozornost by měla být věnována především velikosti a rozlišení displeje. Zde platí, čím větší displej, tím i větší rozlišení a lepší obraz. V dnešní době řada chytrých telefonů nabízí kvalitní fotoaparát s bleskem. Směrodatné by pro vás však neměly být pouze uvedené megapixely, ale i další vlastnosti fotoaparátu, jako je například rychlost či ovládání fotoaparátu. Důležitá je rovněž kapacita vnitřní paměti. Především ti, kteří budou chtít pořizovat fotografie či videa, hrát hry nebo také instalovat řadu aplikací. Dobré je též vzít v úvahu možnost využití externí paměťové karty. Určitě také nesmíme opomenout operační systém a v neposlední řadě mějte na paměti důležitost výkonného procesoru, který tvoří srdce a mozek celého telefonu. Čím výkonnější procesor, tím bude váš mobilní telefon rychlejší a jeho reakce budou plynulejší.

Nabídka v cenové kategorii do 3 000 korun.

Lenovo A536

Mezi cenově velice dostupné dotykové mobilní telefony můžeme zařadit Lenovo A536. Tento elegantní chytrý telefon s operačním systémem Android 4.4 disponuje 5-palcovým displejem s rozlišením 854 × 480 pixelů. Uvnitř tohoto zařízení se nachází výkonný čtyřjádrový procesor s frekvencí 1.3 GHz a operační paměť RAM 1 GB. Zabudovaná GPS navigace vás nezklame ani v případě, že budete mimo dosah internetového připojení.

Lenovo A536 dále nabízí interní paměť 8GB a slot na MicroSD s kapacitou až 32GB. Pořízení kvalitních fotografií vám zajistí 5 Mpx fotoaparát s automatickým ostřením. Zároveň přední fotoaparát poslouží například k video hovorům. Tento model podporuje využití dvou SIM karet. To se hodí především osobám, které mají jak soukromé, tak i pracovní číslo a nechtějí nosit více mobilních telefonů. Nyní postačí mít pouze jedno zařízení. Lenovo A536 je dostupný ve dvou barevných variacích, bílé a černé. Cena za tento model se pohybuje okolo 2 999 Kč.

Lenovo A536

Samsung Galaxy Trend 2 Lite

Velice populární a cenově dostupné chytré telefony vycházejí i z továrny společnosti Samsung. Do cenové kategorie tři tisíce korun spadá i Samsung Galaxy Trend 2 Lite, který je ideální pro poslech hudby, používání různých aplikací nebo také k získávání a prohlížení fotografií. Telefon je vybaven operačním systémem Androind 4.4 a dvoujádrovým procesorem s taktem 1.2 Ghz. 4-palcový displej disponuje slušným rozlišením 800x480 pixelů. Dále tento elegantní a zároveň výkonný mobilní telefon nabízí operační paměť RAM 512MB a interní paměť 4 GB. Je zde i možnost externí paměti prostřednictvím microSDXC s kapacitou až 64GB. Snadné ovládání fotoaparátu s třemi megapixely s možností přepínání mezi režimy focení a záznamu videa je zde samozřejmostí. K dostání za příznivých 2 249 Kč.

Samsung Galaxy Trend 2 Lite

Accent A500

Cenově nejpříznivější kategorii bychom uzavřeli méně známým smartphonem od společnosti Accent. Na českém trhu mobilních telefonů je rovněž k dostání za velice příznivou cenu. Accent A500 má 5-palcový displej s rozlišením 854x480 pixelů a je vybaven operačním systém Android 4.4 KitKat. Tělo telefonu je tenké pouze 8,9 mm. Uvnitř je poháněn čtyřjádrovým procesorem Broadcom JAVA s frekvencí 1.2 GHz a disponuje operační pamětí RAM 1 GB. Oblíbené hry nebo videa je možné uložit na 8 GB interní paměť. Mobilní telefon je zároveň doplněn o slot na paměťové karty MicroSDXC. Tím získáte další uložiště o velikosti 128 GB. Zadní 8Mpx fotoaparát je vybaven LED bleskem, přední fotoaparát nabízí 0.3 Mpx. Mobilní telefon dále nabízí místo pro dvě Micro SIM karty. Cena za tento model se pohybuje okolo 2 590 Kč.

Accent A500

Kategorie 3 000 – 6 000 Kč

Lenovo A6000

V této kategorii již můžeme očekávat velice kvalitní chytré telefony, které nabízejí nejnovější technologie. Ať už budete poslouchat hudbu, hrát hry či sledovat videa, kvalita zvuku bude zaručena technologií Dolby Digital Plus™ zabudovanou v chytrém telefonu Lenovo A6000.

Tento model podporuje vysokorychlostní síť LTE (4G), která vám zaručí nejrychlejší přenos dat. Kvalitu obrazu při přehrávání videí či syté barvy při prohlížení fotografií zajistí 5-palcový HD displej s vysokým rozlišením. Displej využívá technologii IPS (In-Plane Switching). Srdcem telefonu je 64bitový čtyřjádrový procesor Qualcomm® Snapdragon™ s frekvencí 1.2 GHz. Práce s ním tak bude příjemný prožitkem. Součástí mobilního telefonu je rovněž operační systém Android 4.4 KitKat.

Co by to bylo za chytrý telefon bez fotoaparátu. Pomocí integrovaného 8 Mpx zadního fotoaparátu s automatickým ostřením a LED bleskem si pořídíte ostré fotografie nebo videa. Samozřejmě zde naleznete i přední fotoaparát. V mobilu je rovněž zabudována GPS navigace, která funguje i mimo dosah internetového připojení. Operační paměť RAM 1 GB je možné rozšířit o dalších 32 GB promocí externí paměťové karty microSD. I tento model podporuje dvě SIM karty. Pořídit se dá za 3 720 Kč.

Lenovo A6000

Samsung Galaxy Grand Prime

Velice elegantním a zároveň vysoce výkonným chytrým telefonem je Samsung Galaxy Grand Prime. Jeho cena se pohybuje okolo 5 299 Kč. Do 8,8 milimetrů silného telefonu byl vložen výkonný čtyřjádrový procesor s frekvencí 1.2 GHz. Již není problém hravě zvládat multitasking. Samsung Galaxy Grand Prime disponuje 5palcovým displejem qHD.

Milovníci selfíček jistě ocení přední fotoaparát vylepšený o ultra-široko-úhlé zorné pole s rozsahem 85 stupňů a rozlišením 5 Mpx. 8 Mpx zadní fotoaparát s bleskem a samozaostřením zajistí ostrost a kvalitu vašich fotografií. K uložení her, videí a fotografií či stažených aplikací poslouží operační paměť o velikosti RAM 1 GB a zároveň externí paměťová karta Micro SD s kapacitou až 64 GB. Mobilní telefon využívá verzi operačního systému Android KitKat 4.4 a jeho výdrž při poslechu hudby či sledování videa zajistí baterie s kapacitou 2.600 mAh. Zároveň tento elegán obsahuje velice užitečnou funkci zabezpečení Find My Mobile pro případ, že vám byl odcizen, či byl ztracen.

Samsung Galaxy Grand Prime

LG G4c

Kategorii do 6000 korun uzavřeme modelem LG G4c. Mezi jeho přednosti lze zařadit jemně zakřivený design, který umožňuje přirozené držení a zároveň zajišťuje vysokou odolnost. Kvalitu obrazu má na starosti 5-palcový HD IPS displej s rozlišením. Rychlost přenosu dat je zajištěna vysokorychlostní sítí 4G LTE. LG G4c je rovněž vybaven čtyř jádrovým procesorem Qualcom Snapdragon 410 s frekvencí 1.2 GHz a operační pamětí RAM 1 GB. A až 32 GB prostřednictvím microSDHC paměťové karty. K zachycení důležitých okamžiků ve vašem životě poslouží vychytávka Touch & Shoot. Pouhým jedním dotekem libovolného místa na displeji dojde k automatické úpravě zaostření a aktivaci závěrky 8 Mpx fotoaparátu. I tento smartphone je vybaven předním fotoaparátem s 5 Mpx. Pořídit se dá za 4 990 Kč.

LG G4c

Cenová kategorie nad 6 000 korun

Samsung Galaxy Note 4

Mezi nejvíce finančně náročné chytré telefony můžeme zahrnout novinky tohoto roku hned od několika různých výrobců. Na své si jistě přijdou i ti nejnáročnější. Jako první v kategorii mobilní telefon nad 6 000 korun vám nabídneme vítěze dTestu. Stal se jím Samsung Galaxy Note 4, který v hodnocení překonal i nejnovější model Galaxy S6 edge. Mobilní telefon nabízí luxusní obrazovku, která vás ohromí sytostí a věrným zobrazením barev. 5,7-palcový displej Super AMOLED s rozlišením 2560x1440 Quad HD vám zajistí skvělý zážitek ať už budete sledovat HD videa, hrát hry nebo číst elektronické knihy.

Uvnitř těla mobilního telefonu se nachází čtyřjádrový super výkonný procesor Qualcomm Snapdragon 805 s frekvencí 2,7 GHz a operační systém Android 4.4. Jasné a čisté záběry lehce pořídíte s 16 Mpx zadním fotoaparátem. Hravě zvládne fotit i ve špatně osvětleném prostředí. Součástí vybavení je i přední kamera s rozlišením 3,7 Mpx. Samsung Galaxy Note 4 obsahuje operační pamět RAM 3 GB a interní paměť 32 GB. Rovněž je zde možnost dalšího rozšíření úložné kapacity pomocí slotu na microSD kartu s objemem až 128 GB. Galaxy Note 4 se rovněž může pochlubit neuvěřitelně krátkou dobou nabíjení. Výrobce uvádí, že za úplného vybití se na 50 % dostanete přibližně za 30 minut. Součástí vybavení Samsungu Galaxy Note 4 je pero S Pen s vylepšenou citlivostí. Na trhu je k dostání přibližně za 17 999 Kč.

Samsung Galaxy Note 4

HTC One A9

Po stránce výkonnostní i designové je rovněž velice vydařený smartphone HTC One A9. Může se pyšnit super tenkým kovovým rámem. 5palcový displej AMOLED Full HD až k okrajům má rozlišení 1920x1080 a velice odolné sklo Corning® Gorilla® Glass. Telefon nabízí tak kvalitní zobrazení, že již není problém ani přímé sluneční světlo.

HTC One A9 je vybaven super výkonným osmijádrovým procesorem Qualcomm® Snapdragon™ 617 s frekvencí 4 x 1,5 GHz + 4 x 1,2 GHz. 13 Mpx fotoaparát s ochranou objektivu ze safírového skla je vybaven optickou stabilizací obrazu, což vám umožní snímat ve formátu RAW Pro. Milovníci poslechu hudby jistě ocení takové vychytávky, jakými jsou integrovaný převodník DAC, který převede 16bitový zvuk na 24bitový zvuk ve vysokém rozlišení, technologie Dolby Audio™ Surround a vysoce výkonný zesilovač. Součástí je i operační systém Android™ 6.0 s HTC Sense™ a operační paměť 2 GB a interní paměť až 16 GB. Prostřednictvím externí paměti připojením karty microSD získáte kapacitu neuvěřitelných 2 TB. To vše za cenu 14 990 Kč.

HTC One A9

Apple iPhone 6s

Na závěr nesmíme zapomenout na milovníky nakousnutého jablíčka. I tento rok přišel Apple s novinkou v podobě iPhone 6s. Jistě vás nadchnou ostré, jemně vykreslené fotky pořízené 12 megapixelovým fotoaparátem iSight, který zároveň pořizuje i Live Photos. Při focení nahrává okamžiky před a po focení, které oživíte přitlačením na danou fotku. Na selfíčka se vám zase hodí přední 5 megapixelový fotoaparát.

Po předchozích problémech s bytelností iPhonu přišel Apple s konstrukcí vyrobenou z nové slitiny hliníku řady 7000. 4,7-palcový Retina HD displej s technologií 3D Touch disponuje nejtvrdším krycím sklem ze všech chytrých telefonů. Vysoký výkon iPhonu 6s je zajištěn 64 bitovým čipem A9 a integrovaným pohybovým koprocesorem M9. Nejnovější operační systém iOS 9 je samozřejmostí. Cena za 64 GB iPhone se pohybuje kolem 23 000 Kč

Apple iPhone 6s

Závěr

V současné době je trh mobilních telefonů přeplněn množstvím slev a různých výhod. Proto se úplně nabízí možnost pořídit si nový smartphone právě teď.

10. 12. 2015

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

mobilní telefonpřipojení k internetu

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 499 Kč

Přečtěte si také

 

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v březnu 2024

V březnu se rychlost Wi-Fi internetu propadla. Podívejte se, jak si tentokrát vedl vás poskytovatel.

 

WhatsApp brzy nabídne AI nástroje pro úpravu fotografií

V beta verzi aplikace WhatsApp pro Android se objevily další novinky. Uživatelé už brzy dostanou možnost upravovat...

 

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Nejčtenější články

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...