Úvod > Články > Velké srovnání tarifů s neomezenými daty

Velké srovnání tarifů s neomezenými daty

Operátoři O2, T-Mobile i Vodafone nabízejí celou řadu tarifů s neomezenými daty. Který z nich se ale vyplatí nejvíce? A jaké výhody k nim dostanete?

Velké srovnání tarifů s neomezenými daty

Jak jsme srovnávali

Stejně jako u velkého srovnání tarifů českých operátorů jsme neomezené tarify rozdělili do dvou kategorií, abychom je mohli co nejobjektivněji porovnat.

Všechny balíčky níže nabízí neomezené volání a SMS a liší se především maximální rychlostí internetu a výhodami, které k nim operátoři nabízí.

 

Neomezené tarify s omezenou rychlostí

Neomezený tarif s omezenou rychlostí se hodí především pro zákazníky, kteří budou data využívat převážně ve svém mobilu a neplánují internet sdílet přes hotspot a připojovat k němu například počítač nebo tablet. 

Maximální rychlost bohatě stačí na sociální sítě, videohovory, videa v HD rozlišení i online hry. Ani v Evropské unii se nemusíte nijak omezovat, tarify totiž nabízí limit 23 až 64 GB. Pokud trávíte hodně času na cestách, pak je pro vás nejvhodnější variantou Vodafone Neomezený Super, u kterého máte v EU dvojnásobek dat než u konkurence.

V případě, že si plánujete pořídit nový telefon, bude se vám hodit sleva na zařízení. U Vodafonu dostanete 2 000 Kč a u T-Mobilu 3 000 Kč. O2 v současnosti tento benefit nenabízí. Slevu můžete využít na telefony, hodinky, tablety, PlayStation, televizi, počítač i modemy.

Cenově pak vychází nejlépe neomezený tarif od Vodafonu, který je levnější o 76 až 100 Kč než konkurence. A v případě, že ho zkombinujete s dalším produktem se cena ještě sníží. Slevu za kombinaci služeb ve výši 10 % můžete využít i u T-Mobilu, O2 tuto možnost nenabízí.

Ve výhodném balíčku O2 Spolu si zatím můžete pořídit pouze starší generaci tarifů. Nové O2 NEO bude možné kombinovat s dalšími službami až od poloviny listopadu.

Výhodou O2 je ovšem bezplatné 5G připojení. Pokud tedy bydlíte v lokalitě pokryté sítí nové generaci, může to pro vás být dobrý důvod si O2 NEO Modrý pořídit.

Operátor

Vodafone

T-Mobile

O2

Tarif

Neomezený Super

Neomezeně XL

NEO Modrý

Maximální rychlost

10 Mb/s

10 Mb/s***

10 Mb/s

Objem dat v EU

64 GB

23 GB

25 GB

Sleva na zařízení*

2 000 Kč

3 000 Kč

-

Závazek

ne

ne

ano

Cena

799 Kč

875 Kč

899 Kč

Cena v kombinaci**

699 Kč

788 Kč

-

*Při ukončení smlouvy během prvních 24 měsíců je potřeba operátorovi slevu doplatit.

**V kombinaci s 1 dalším produktem od stejného operátora.

***Prvních 15 GB budete surfovat plnou rychlostí.

 

Neomezené tarify s neomezenou rychlostí

Neomezené tarify s neomezenou rychlostí se hodí pro uživatele, kteří plánují mobilní internet využívat nejen v telefonu, ale také ho sdílet do dalších zařízení

Při sdílení internetu přes hotspot sice musíte počítat s některými omezeními oproti klasickému pevnému připojení, ale je to skvělá alternativa na cesty. Sdílené připojení má například delší odezvu, u některých smartphonů může být rychlost omezena (kolem 50 Mb/s) a setkáte se také s limitem pro počet připojených zařízení.

Ve svém telefonu byste ale žádné omezení pocítit neměli. Všechny tarify nabízí 5G připojení zdarma, takže pokud se nacházíte v lokalitě, kde je tato technologie dostupná, mohli byste teoreticky surfovat rychlostí až 500 Mb/s.

Pokud často cestujete do zahraničí, pak vás jistě potěší vyšší objemy dat v rámci EU než v předchozí kategorii. Vodafone ovšem stále nabízí téměř dvojnásobný limit než konkurence.

V případě, že často voláte do zahraničí, můžete využít volných minut, které zahrnují všechny balíčky. U Vodafonu a T-Mobilu je to 1 000 minut měsíčně a u O2 pak 300 minut.

Tarify s neomezenou rychlostí také nabízí vyšší slevy na nové zařízení. U Vodafonu jsou to 4 000 Kč a u T-Mobilu 5 000 Kč. O2 slevu na telefon ani v této kategorii nenabízí.

Co se týká ceny, nejvýhodněji vychází tarif Neomezený Premium 5G od Vodafonu s cenou o 85 až 109 Kč nižší než u konkurence. I v případě balíčků s neomezenou rychlostí navíc můžete využít slevu při kombinaci s dalšími produkty.

 

Vodafone

T-Mobile

O2

Tarif

Neomezený Premium 5G

Neomezeně 5G XL

NEO Stříbrný

Objem dat v EU

64 GB

33 GB

35 GB

Volání do zahraničí

1 000 min

1 000 min

300 min

Sleva na zařízení*

4 000 Kč

5 000 Kč

-

Závazek

ne

ne

ano

Cena

1 190 Kč

1 275 Kč

1 299 Kč

Cena v kombinaci**

999 Kč

1148 Kč

-

*Při ukončení smlouvy během prvních 24 měsíců je potřeba operátorovi slevu doplatit.

**V kombinaci s 1 dalším produktem od stejného operátora.

 

Závěr

Ve srovnání neomezených tarifů vychází nejlépe Vodafone. Při kombinaci s dalšími službami od stejného operátora navíc můžete ušetřit každý měsíc až 191 Kč.

Stejně tak u T-Mobilu se při kombinaci s pevným internetem, T-Mobile TV nebo dalšími hlasovými tarify dostanete na ještě lepší cenu. Při kombinaci s jedním dalším produktem je to 10 %, ale pokud máte v rodině celkem 5 produktů, získáte slevu 25 % na každý z nich.

O2 v našem srovnání vyšel nejhůře. Od poloviny listopadu ovšem výše uvedené tarify nahradí v balíčku O2 Spolu starší generaci a vy si je budete moci pořídit o trochu levněji.

Pokud vás nabídka neomezených tarifů nezaujala a chtěli byste spíše tarif s menší porcí dat, podívejte se na naše velké srovnání tarifů českých operátorů.

Spojení služeb

7. 10. 2021

Autor: Redakce DSL.cz

Témata

4G5GLTEMBBmobilní internetO2T-MobiletelekomunikaceVodafone

Sdílejte

Související nabídka

Tarif
Poskytovatel
Cena za měsíc
 
Cena za měsíc: 299 Kč

Přečtěte si také

 

Americký zákaz TikToku podle kritiků porušuje právo na svobodu projevu

Americký Senát schválil návrh zákona, který zakazuje TikTok v obchodech s aplikacemi, pokud ji její čínský vlastník...

 

Itálie jedná o přísnějších trestech za zneužití umělé inteligence

Italská vláda jedná o návrhu zákona, podle kterého by za trestné činy spojené s AI nástroji hrozily mnohem přísnější...

 

Avast dostal v ČR pokutu ve výši 351 milionů korun

Avast dostal od českého Úřadu pro ochranu osobních údajů pokutu ve výši 351 milionů korun Důvodem je neoprávněné...

Nejčtenější články

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...