Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > Zyxel P-660HW T3v2 se mi relativně často restartuje

Zyxel P-660HW T3v2 se mi relativně často restartuje

Ondřej Klecan (2.8.2009 11:05:36)

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Vlastním výše zmíněný modem. Mám připojený přes něj svůj PC. Příležitostně se přes něj připojuji z notebooku a je přes něj též připojená síť počítačů v kanceláři mého otce (3 PC). Notebook i otcova síť je připojena přes wifi. Připojení mám od GTS Novera, konkrétně službu Novera Duo Express. Asi před týdnem jsem volal na infolinku a nahlásil jsem, že modem se mi stále restartuje (klidně i pětkrát denně). Ohlásil jsem to tam jako závadu. Následně mi volal technik s tím, že mi modem vymění. Tudíž mi přišel nový, který jsem zapojil a stále se restartuje, problém v modemu není. Volal mi technik znova, zda to pomohlo či ne. Tak říkám, že stále stejné a podařilo se mi zjistit, že wifina ten router občas shazuje. Nic podrobnějšího zjistit. Ještě se mi podařilo najít nějaké vlákno na zdejším foru, kde jste někomu radili, že by mohlo pomoct změnit nějaké nastavení v registru. I jsem se během telefonického rozhovoru zmiňoval technikovi o tom, co jsem se zde dočetl a bylo mi řečeno, že řešením je wifi nepoužívat, ale to jako řešení neberu. Nenapadá vás, co bych s tím ještě mohl udělat, aby wifi připojení bylo možné bez problémů používat? Předem děkuji za odpověď.

Tom (2.8.2009 20:48:01)

zdravim, vypadava jen wifi ? v tu stejnou chvili je pres kabel pripojeni v poradku ? wifi cast neni u zyxela moc kvalitni, spis bych doporucil zyxel pouzivat jen jako modem a do nej pripojit AP od cisca, linksys, asus...

Ondřej Klecan (3.8.2009 12:31:03)

To ne, on se vždy modem kompletně restartuje, pak zas naběhne a funguje to. Jak mi radil i operátor, tak jsem zkusil udělat test a wifinu vypnul, Teď už se nerestartuje. Jinak, tohle je řešení, protože wifi používat chci, táta taky, nicméně, když se modem třeba dvakrát během deseti minut je na zAbití.

M. (18.8.2009 10:52:12)

Já tento model mám také ale připojený přes O2. Občas mi to dělal také a i bez zapnuté WiFi. Pokud byla WiFi zapnutá, tak to bylo mnohem častější. Zjistil jsem ale, že je to jeho nedostatečným chlazením. Přes sice ne moc přesný (+-5°C) infra teploměr jsem změřil jeho teplotu ve spodní části a ta byla cca 55°C a to už překračuje onu provozní teplotu, která je snad doporučena jen do cca 40°C pokud si pamatuji (byl položený na UPS která měla cca 27°C). Tak jsem ho umístil tak, aby se mohl dobře chladil i ze spodní strany a zatím se ani jednou nerestartoval. Proto Vám asi ani ta výměna za nový nepomohla. Je prostě potřeba aby se dobře chladil / aby se nepřehříval nad 40°C (ani ze spodní strany). Pak bude v pohodě. Snad Vám to pomůže. M.

Ondřej (3.9.2009 12:54:09)

Už jsem to vyřešil. Tom měl pravdu. Mám to přes připojený AP a už to šlape jako hodinky. A síť v kanceláři jde taky, navíc tím, že anténa je vytažená ven, se tam zlepšil i signál. Takže díky všem za pomoc.

haerm (6.9.2009 14:42:22)

cauky ja mam zase problem a byl bych vdecny za radu. mam tento zyxel k nemu 2x lan iptv 1x lan xbox 1x lan pc a wifi na notebook. rok slapalo jak ma. ale ted najednou se me v notebooku pres wifi nechteji nacitat zadne web stranky spojeni s routerem je vynikajici i se do nej pres wifi dostanu jen to nenacte zadnou web stranku.pres kabel notebook naprosto v pohode. skusil sem dat do defaultu router ,asi ho 100x restnout. obnoveni sistemu obcas to nabehne jede to asi 5| minut a pak to same. uz vazne nevim co stim

haerm (6.9.2009 14:44:08)

Kdyz sem udelal jakousi diagnostiku xp co ma sobe kdyz blbne pirpojko napsalo to mezi jine toto Nepodařilo se dosáhnout port TCP 80 na hostiteli 207.46.19.190 (kód chyby 0x274c).

M. (18.11.2009 19:13:57)

Podívejte se do nastavení "Advanced / Triple-play" zda máte u používaného SSID od WiFi uvedeno, jaké PVC spojení má používat. Pravděpodobně budete mít pod PVC1 spojení pro Internet a pod PVC2 spojení pro IPTV (číslo PVC si můžete ověřit podle tabulky v "Network / WAN / More Connections"). Tak by mělo stačit například u SSID1 zvolit PVC1 a měl by Internet opět přes WiFi fungovat. Pokud bude například u daného EPort nebo SSID zvoleno Disable tak se sice na router dostanete, ale už nebude určeno, jaké spojení do WAN se má použít a tak se dál nedostanete.

anonym (20.3.2011 18:14:04)

souhlasim, pokud zapnu wifi tak se modem restartuje, i bez pripojeni uzivatelu. Pripojil jsem tedy Linksys s wifi jiz je to OK. Zyxel pouzivat opravdu jen k pripojeni k lince.

Tonda (7.9.2009 21:49:29)

Zdravim, stejny router, stejny problem. Notebook se uz skoro ani nepripoji. Dneska jsme to s technikem snad vyresili. Vypada to na slaby hw. Nezvlada bezet se sifrovanim WPA/2. Takze vypnout zabezpeceni a zapnout pouze filtr MAC adres. Takhle to zatim funguje, i kdyz je to od Zyxelu zklamani.

Pepa (10.9.2009 08:58:04)

A je to z hlediska bezpecnosti OK ? Je uroven security WPA na stejne urovni jako filtrovani MAC adres ? Nemuze mi to nekdo nabourat kdyz vypnu to sifrovani ? Chapu ze se tam dostanou jen preddefinovane MAC adresy. Diky za odpoved

Tonda (10.9.2009 19:11:28)

Idealni pripad to urcite neni. Na druhou stranu, komu by se chtelo nabourat do takove site. Za ucelem poskytnuti internetu asi ne a za ucelem ziskat citliva data, co by z toho mel. Penize ne. Neni to firma. S takovym nazorem na to zatim pristupuju. Pokud to bude takovej expert, aby zjistil seznam povolenych MAC adres, tak bude asi schopny prekonat i sifrovani. Pokud by mi to melo vadit, tak zapojim bud samostany AP nebo je nejlepsi koupit spolehlivejsi zarizeni.

baf (16.9.2009 23:27:54)

Do takový sítě je pro někoho lákavá představa se nabourat třeba proto, aby mohl surfovat do internetu přes interní wifi-lan za peníze majitele toho wifi routeru a ne za svoje, a protože je to přístup do internetu přes identitu majitele routeru, tedy cizí, láká to i k některým aktivitám, které by si ten dotyčnej na vlastní triko netrouf, třeba proto že za to hrozí nějakej postih. Proto je pro majitele ADSL routeru s vnitřní wifinou pro LAN ve vlastním zájmu, aby tu wifinu zabezpečil proti napíchnutí přes wifi, a nejen proto, i proto, že v tý LAN často sdílí soukromý složky mezi počítačema, plný osobních dat. Co se týče zabezpečení, WPA už bylo prolomeno dávno, (o WEP nemluvě) dnes je bezpečné jedině WPA2. A pokud jde o emulaci vnější MAC adresy, ani tu pro minimálně šikovného šťourala v cizích sítích není velký problém podle potřeby nastavit na svoje wifi nebo jiné zařízení které to umožňuje (pokud ovšem ví, jakou MAC má nastavit, aby se do sítě dostal - třeba MAC některého z počítačů v LAN, který je zrovna vypnutý, a tu musí předem nějak zjistit). Je to jen jeden krok k cíli, jistě. Ale ukazuje, že ani samotný filtr MAC nestačí. Pokud má problém se zabezpečením wifiny, je často na konci všech pokusů nákup UTP kabelu, propojení LAN po kabelu...a klidný spánek. Ke stabilitě modemu zyxel s wifi - obecně se tvrdí, že u kombinovaných modemů/routerů s wifinou je většinou příčinou nestability právě ta wifi část. Bohužel. osobně proto dávám přednost modemům bez prasečích ocásků.