Do diskuse momentálně není možné vkládat příspěvky. Děkujeme za pochopení.
Úvod > Diskuse > Technické otázky > UPC a blokování portů

UPC a blokování portů

Josef (12.3.2010 00:20:59)

Nedávno jsem se přestěhoval z jednoho konce Prahy na druhý. V obou bytech jsem měl internet od UPC, tak jsem očekával, že s tím nebudou žádné problémy. Blokování portu 25 jsem očekával, naštěstí mám na smtp nastavený náhradní port 2525. Bohužel jsem zjistil, že mi UPC bloku i tento port, dále je blokováno 11371(PGP) a dnes jsem zjistil, že mi neběží ani 21!!! K čemu mi takový internet je? Samozřejmě, na routeru i na počítači je vše nastaveno správně, není to firewallem, v jiných sítích vše funguje v pořádku. Zkoušel jsem několik počítačů a připojoval jsem je i přímo na modem(Motorola 5101). Porty jsem zkoušel pomocí telnetu. Ty vysoké porty bych chápal, ale proč proboha blokují i standartní ftp? Navíc tohle se mi přes proxy moc posílat nechce. Přemýšlel jsem o zavolání na zákaznickou linku, ale po přečtení několika zkušeností od jiných lidí, kteří se o tohle pokoušeli, to asi nemá cenu. Můj dotaz: a) Jak by se dalo dostat na nastavení modemu, je to nejspíše v něm, našel jsem tuhle "CONFIDENTIAL" příručku na nějaké ruské stránce, kde ukazují i aplikaci určenou přesně k nastavení blokování služeb(str. 28). http://www.telcogroup.ru/files/pdf/571eecef7fbc4875920746b9aeaf3921.pdf Bohužel tu aplikaci jsem nikde sehnat nedokázal, asi to bude hodně interní věc. Navíc nevím jestli by mě to k něčemu bylo, protože to vypadá, že si modem tahá config automaticky z centrálního serveru. b)Ve starém bytě, jsem měl jiný starší modem, na něm šlo vše v pohodě. Když by se mojí aktuální motorole stala menší nehoda (ty přepětí v síti jsou zrádné), měl bych dostat po reklamaci jiný. Jaké teď rozdává UPC modemy? Abych nedostal zase ten samý. c) Jiné nápady?

Anonym (12.3.2010 07:49:09)

1. Počítej s tím, že ti tady zase chytráci začnou vysvětlovat, že UPC je nejlepší a nemůže nikdy za žádných okolností nic blokovat. 2. Taky počítej s tím, že ti budou chytráci tady nadávat, že toto je server dsl a nemá s kabelovým internetem upc nic společného 3. Protože chytráci dycky všechno ví a znaj a všude byli, tak odstavec B podle nich není možný, protože uživatel nemá možnost cokoliv vidět či nastavit, všechno nastavuje nejlepší UPC Ale abych tady nepoukazoval pouze na zdejší chytráky (povětšinou odpadlíci z O2, které v jiných firmách vyhodili pro neschopnost), tak řeknu moje zkušenosti. UPC teď dává několik typů modemů a záleží na několika okolnostech. Jednak na lokalitě, pak na rychlosti připojení a v neposlední řadě na tom, jak se dotyčný technik vyspal. Pokud jde o technika, který je normální a na nic si nehraje, dá se s ním v pohodě domluvit, že bys chtěl i jiný modem - obvykle v autě vozí více typů a když se zeptáš, klidně bez okolků ti dá i starší. Pokud ovšem narazíš na chytráka, který se nadnáší a považuje všechny krom sebe za hlupáky, je to pouze naučená opice, se kterou není domluvy a nějaký modem ti bude přidělen. Bohužel teď jsou všechny dodané modemy nastaveny tak, že při každém restartu natáhnou konfiguraci z centrály a ovlivnit to nebude ze strany uživatele nebude jen tak. Raději zkus přednést svůj dotaz na foru na adrese: www.upczone.cz Tam chodí i síťaři přímo z UPC a možná se někdo i přes interní zákazy svěří. K tomu blokování - na telefonní lince nezmůžeš nic - tam ti budou tvrdit, že máš zavirovaný počítač a kdo ví co všechno, jen neuznají problém na své straně, at jim předložíš důkazy jakékoliv. Poradil bych to řešit přes kontaktní formulář na internetu, v první řadě to sice taky dostanou do ruk operátoři, kteří to ale obratem předají technikovi, jenž to prověří a odepíše něco, na základě čeho už se dá dycky jednat/domlouvat/řešit.

Josef (12.3.2010 09:36:43)

Díky moc za odpověď, zkusím upczone a obrátit se na ně přes kontaktní formulář, ten je alespoň zadarmo. Zajímavé by bylo ten aktuální config alespoň vidět a ukázat jim - tady je nastavení blokování portu, proč to tak je?

Michal (5.2.2014 23:07:49)

Dneska jsem zjistil že mě upc bloklo všechny herní porty z důvodu trojského koně na našich počítačích. které jsou připojeny k onému modemu. spíš mě vadí že nám to upc neoznámilo a já se tady s tím sr.. celý den