Úvod > Články > Český bezdrát propojen s O2 (komerční sdělení)

Český bezdrát propojen s O2 (komerční sdělení)

Telekomunikační společnost Český bezdrát dne 16.7.2007 úspěšně ukončila testovací provoz propojení své telefonní sítě Eri s pevnou telefonní sítí Telefónica O2.

Propojení je realizováno prostřednictvím hovorových kanálů se signalizací SS7 a umožňuje Českému bezdrátu přímé propojení do největší pevné sítě v ČR, což ve svém důsledku vede pro zákazníky k dalšímu zvýšení kvality a bezpečnosti hlasových služeb digitální telefonie EriVoIP.

Tímto krokem se Český bezdrát zařadil mezi TOP 20 klasických telekomunikačních operátorů v ČR a mezi jedny vůbec z prvních VoIP operátorů, kteří dokázali splnit přísné kvalitativní a technické parametry, kterými Telefónica O2 propojení se svou pevnou telefonní sítí podmiňuje.

Kromě zvýšení kvality a bezpečnosti hlasových služeb EriVoIP umožní zákazníkům Českého bezdrátu propojení na úrovni signalizace SS7 využívat další funkce jako je např. přesměrování tel. hovorů s tím, že zákazník je upozorněn, že jde o přesměrovaný hovor a současně vidí i tel. číslo volajícího (jak je tomu např.u mobilních operátorů).

Jako standard je pak dále poskytována možnost přenesení (zachování) stávajícího tel. čísla zákazníka do telekomunikační sítě Eri, možnost volání do všech pevných i mobilních sítí jak v ČR tak i celého světa, dále volání na bezplatná čísla, tel. čísla státní správy, informační linky o tel. číslech v ČR i v zahraničí, volání na čísla tísňového volání atd.

O Českém bezdrátu                            

Společnost Český bezdrát s.r.o. patří mezi významné poskytovatele hlasových a internetových služeb v ČR, je členem mezinárodní organizace RIPE NCC a autorizovaný partner firem ALLOT Communications Ltd. a CISCO.

V souladu se zákonem č. 127/2005 Sb., o elektronických komunikacích je Český bezdrát držitelem osvědčení č. 67 pod č. j.: 193 944 / 2005 - 638 vydaného 10.6.2005 pro tyto komunikační činnosti :

  • veřejně dostupné telefonní služby
  • služby přístupu k síti Internet
  • služby pronájmu okruhů
  • ostatní hlasové služby
  • služby veřejné pevné sítě elektronických komunikací

Hlavní činností společnosti je poskytování hlasových Služeb digitální telefonie EriVoIP s garantovanou bezpečností - Služba Eri -Strážce a garantovanými technickými parametry (SLA, CIR a CBR ) včetně možnosti dodání a kompletního zprovoznění digitální pobočkové VoIP ústředny Eri – PhoNet.
 
Takto poskytované hlasové Služby digitální telefonie EriVoIP zákazníkovi plně nahrazují volání z pevných tel. linek včetně možnosti zachování telefonních čísel zákazníka bez nutnosti hradit měsíční paušální poplatky za pevné tel. linky.

Další prioritou společnosti je poskytování datových služeb sítě Eri (připojení k Internetu, VPN okruhy) pro ty zákazníky, kteří preferují kvalitu, bezpečnost a rychlost poskytovaných služeb.

Samozřejmostí je možnost využívání připojení k Internetu k dalším doplňkovým službám jako jsou webhosting, e-mail služby, serverhosting aj.

Pro zajištění vysoké kvality datových i hlasových služeb využívá Český bezdrát špičkové technologie řízení a managementu provozu NetEnforcer AC-1020 od izraelské společnosti ALLOT Communications a HW ochrany proti hackerům (DoS útoky, červy atd.) špičkovým zařízením DefensePro od společnosti RADWARE (nominace na Křišťálový Disk na veletrhu INVEX 2006).

31. 7. 2007

Autor:

Témata

telekomunikace

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Americký zákaz TikToku podle kritiků porušuje právo na svobodu projevu

Americký Senát schválil návrh zákona, který zakazuje TikTok v obchodech s aplikacemi, pokud ji její čínský vlastník...

 

Itálie jedná o přísnějších trestech za zneužití umělé inteligence

Italská vláda jedná o návrhu zákona, podle kterého by za trestné činy spojené s AI nástroji hrozily mnohem přísnější...

 

Avast dostal v ČR pokutu ve výši 351 milionů korun

Avast dostal od českého Úřadu pro ochranu osobních údajů pokutu ve výši 351 milionů korun Důvodem je neoprávněné...

Nejčtenější články

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...