Úvod > Články > Svět podle současných filmů

Svět podle současných filmů

Jestli je pravda, že někde mimozemšťani zachytávají televizní vysílání ze Země, upřímně je lituji. Asi si o nás musí myslet svoje...

Když si představím takového ufounka, jak provádí analýzu Ordinace v růžové zahradě, aby se podle ní připravil na setkání s Pozemšťany, to aby si sháněl bílý plášť, chirurgické nástroje a trochu hysterické nálady, případně se připravil na promiskuitu.

Jenže podle televizních novin na Nově usoudí, že na Zemi se dějí jen katastrofy, havárie, tragédie a neštěstí.

Naštěstí však tu jsou superhrdinové – Superman, The Avengers včetně Hulka, Iron Mana či Kapitána Ameriky, také nám na Zemi poletuje Batman, a to netuší, kolik podobných superhrdinů neobjevil jen proto, že komiksy se televizně ještě nevysílají.

Dále mimozemšťan zjistí, že po příletu musí navázat především vztahy s Afroameričany, zástupci lesbických a homosexuálních hnutí, feministkami, zastánci eutanazie, Romy a dalšími, kteří jakožto utlačované menšiny hýbou světem.

Rovněž musí z filmů posledních let získat dojem, že bude muset jednat jedině se sedmnáctiletými fracky, protože ti jsou podle filmů podstatně chytřejší a schopnější, o zkušenostech a intuici nemluvě, než dospělí.

Ostatně – dospělí. Nejspíše nabyde mimozemšťan dojmu, že vymřeli. Lidé nad čtyřicet se v poslední době ve filmech objevují natolik minimálně, že musí jít o vymřelou nebo alespoň ohroženou rasu.

Kdyby se rozhodoval, kde přistane, měl by asi problém. Jižní Amerika je – podle filmů – válkou, guerillami a drogami zničená země, kde vás zapíchnou a nechají hnít v kanálech, kde i děti ozbrojené zbraněmi vyrážejí do ulic na lov lidí.

USA jsou nebezpečné, protože jako jediné dokáží zaznamenat nezvyklé pohyby asteroidů ve vesmíru a přesně určit, kam v USA dopadnou, a pokud jde o UFO, mají připravený vojenský arzenál včetně atomových zbraní.

Ale ani taková Česká republika by nestála za myšlenku – pohybují se tu jen lůzři a lidé s depresemi, kteří by mimozemšťana donutili přemýšlet maximálně o sebevraždě, pokud by se tedy nestal dřív gamblerem.

Když přistane v Indii, budou ho nutit tancovat na pozadí barevných kulis a v barevném oblečku, na Středním východě riskuje kulku v jakémkoliv teroristickém konfliktu.

Nemůže přistát ani na moři – ty roztávající ledovce a ropné skvrny jsou totiž hrozné. Případně nějaká ta monstra z hlubin, piraně a žraloci – i jen dejte pokoj!

Teď mi ale napadá, že vlastně ani nemusím být daleko od pravdy, proč s námi mimozemšťané ještě nenavázali kontakt.

Pokud sledují pečlivě naše vysílání a moderní filmy, pak jsou možná poněkud šokováni, kam jsme se jako civilizace pohnuli. Abraham Lincoln likviduje upíry, Sněhurka zlou královnu a její vojska, Červená Karkulka vlkodlaky. Člověk, vlastně ufoun, se až bojí, kdy se objeví Maková panenka vs. monstra z hlubin Země, Rákosníček – ekologický terorista či kosmický žoldák Rumcajs.

Třeba – řekněme v takovém 19. století, kdy věda a technika hrála prim – s námi mimozemšťané i chtěli kontakt navázat. Ale pak posbírali cestou pár vzorků současných celovečerních filmů, nějaké to televizní vysílání – a rozhodli se raději počkat.

Až lidstvo zase dostane rozum.

7. 7. 2012

Autor: Jan Lipšanský

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Technika s lidskou povahou

O prázdninách převážím notebook mezi domovem a návštěvami s dětmi u babiček a dědů. Pokaždé, když jej pak zapojuji...

 

Furt něco mažu

Používám dvě e-mailové adresy. Jednu soukromou, jednu pracovní, vlastně firemní. Na soukromou mi chodí hromady...

 

5 zajímavých pivních webů

O prázdninách, v parném létě, přijde dobré pivečko vhod. Měl jsem štěstí i na nová piva jako Rampušák, a chtěl jsem...

Nejčtenější články

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...