Úvod > Články > USB kabel až do fotbalové Antarktidy

USB kabel až do fotbalové Antarktidy

Ptal se mne tuhle kamarád GoGo přes ICQ, co má dělat, když po svém předchůdci na pracovišti objevil USB kabel s oba konci samci.

Po určitých nejasnostech se mi podařilo poslat správnou odpověď. Při jejím hledání jsem narazil na článek, kde píší, že i tužkové baterie už mají USB vstup... 

A v té chvíli jsem si vzpomněl, jak jsme s kamarádem probírali českou ligu. Bylo těsně před zápasem Příbrami s Libercem a mělo to být první nové veřejné angažmá Ivánka. Dovolil jsem si tvrdit, že Ivánek zapracuje a Příbram vyhraje. A taky že Příbram vyhrála, ať za to mohly jakékoliv povětrnostní podmínky. 

Druhý den jsme pak rozvíjeli teorie, kam až sahá Ivánkova moc a GoGo tvrdil, že za hranice České republiky nesahá, neb nejspíše neumí cizí jazyky. A ať si zkusím představit napohled šílený duel Příbram – Barcelona!  

Jenže – my máme ve světě své krajánky. Tamhle Koller v Monaku, Ivan Hašek trénuje ve Francii, Baroš, Petr Čech i Rosický hrají v Anglii, Daniel Zítka v Belgii, Jankulovski, Ujfaluši a Nedvěd pojistí všechny zápasy Příbrami v Itálii, Honza Nečas v Maďarsku, o Německu a Polsku ani nemluvě, tam je Čechů daleko nejvíc, Rakousko, Rumunsko, Řecko, Skotsko, Švédsko, Švýcarsko, Turecko, Ukrajina – všude tam může nyní teoreticky sahat Ivánkův vliv, ačkoliv neumí cizí jazyky, protože ukecá krajánky, a ti ukecají místní kluby. 

A nakonec nějaké to evropské pohárové finále Příbram – Barcelona se může klidně stát realitou... Snad jen na Antarktidu Ivánkův vliv nesahá, naivně namítám. Ale ne, i čeští polárníci jistě rádi vyběhnou před iglú nebo meteorologickou stanici a čutnou si s koulí ledu. Ani tam si člověk nemůže být jist čistotou a nadšením pro hru, jako to bývalo za Pepi Bicana. 

Jak to ale všechno souvisí s USB kabelem? Navrhl jsem kamarádovi, ať ho pošle Ivánkovi. Když můžou být baterky na USB, mohou být fotbalisti na baterky...

(Nakonec nás ještě napadla jedna varianta - zakabelujeme celý svět  USB kabely. Centrum, tedy hlavní USB hub, bude v Příbrami, a kabely povedou do všech hráčů Evropy i světa - ano, až do Antarktidy!)

25. 11. 2006

Autor: Jan Lipšanský

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Technika s lidskou povahou

O prázdninách převážím notebook mezi domovem a návštěvami s dětmi u babiček a dědů. Pokaždé, když jej pak zapojuji...

 

Furt něco mažu

Používám dvě e-mailové adresy. Jednu soukromou, jednu pracovní, vlastně firemní. Na soukromou mi chodí hromady...

 

5 zajímavých pivních webů

O prázdninách, v parném létě, přijde dobré pivečko vhod. Měl jsem štěstí i na nová piva jako Rampušák, a chtěl jsem...

Nejčtenější články

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...