Úvod > Články > Kdo je Vanda Veškrnová?

Kdo je Vanda Veškrnová?

Způsob, jak se dostat mezi celebrity, je zdá se prostý. Začnu se chovat, psát, blogovat, fotit... jako namyšlená blbka, a z této pozice začnu všechny ty celebrity kritizovat. Je Vanda Veškrnová skutečná, nebo jde o reklamní tah?

Českým internetem nyní bouří těžká, ale skutečně těžké téma. Kdo je Vanda Veškrnová? Pro neznalé inťoše ji odhalil František Fuka ve svém článku o módě blbek. Tím přesměroval všechny na její stránky.

A zde se dočtete skutečně zajímavé věci. Že v Karlových Varech se všichni chtěli fotit s ní, ne s celebritami, že ji naháněl Smoljak, Zelenka i Macháček, anebo zde najdete její cenu o nejtrapnější českou celebritu, protlačenou do světa showbyznysu rodiči...

Na Youtube najdete hromadu jejích videí, včetně názorů na golf, případnou nutnost se odhalit nahá před fotografy při profesionálním focení apod.

Najdete ji na Facebook, Lide.cz, Seznamka.cz, zkrátka všude. Její názory jsou neotřelé, některé věty až moc chytré na to, aby je psala blbka, často říká nahlas to, co si myslí polovina národa. A všude o sobě píše, že jediná skvělá, úžasná, krásná, charismatická atd. je jedině ona.

Někteří se pokusili tuto slečnu odhalit, tudíž by teoreticky mohlo jít i o osmnáctiletou studentku Martinu Výbornou z Ústí nad Labem (kterou mimochodem také najdete na Facebooku), každopádně jediné, co se zdá být potvrzenou skutečností, jsou její fotografie pro některé časopisy včetně obálky.

Osobně je mi jedno, jestli taková slečna skutečně existuje, pod jakým jménem a zda má skutečně takové názory, nebo jí to píše manažer či reklamní agentura, zda se jen tváří jako blbka, aby mohla říkat i nepříjemné věci, nechat si nadávat – a tím pádem se stát také celebritou.

Protože v tom tkví meritum věci – kdo je v České republice považován za celebritu? Ten, kdo umí? Vynikající herci, jako tomu bylo před ještě nějakými dvaceti lety?

Ne, celebritou je u nás člověk ve chvíli, kdy se o něm mluví a hlavně píše. A nejlépe ze skandálního pohledu na věc. Podívejte, jistá Agáta, dcera své matky Veroniky. Té stačí se jednou za týden vykoupat v čokoládové lázni, druhý týden pozvracet v disko klubu, třetí jako ukrást jako kamarádce jako kabelku – a hned se o tom píše v každém bulváru jako o úžasných věcech, jež je nutné probírat a propírat, případně si při nich dělat dobře... Jestli mi rozumíte, nechci být totiž sprostý. :-)

Tahle holka na to jde chytře – už teď o ní mluví minimálně třetina republiky. Nyní i čtenáři tohoto serveru. Až si jí všimnou v Blesku nebo Aha, určitě s ní také uzavřou nějakou tajnou smlouvu, jaké s nimi mají údajně uzavřeny jiné české celebrity jako Lucka Bílá, Ivetka Bartošová či náš pan prezident. Údajně.

A až si jí všimnou v bulvárním tisku, poputuje do televize Nova nebo Prima, natotata. Dostane skutečně roli třeba v seriálu Ošklivka Katka nebo Ordinace v Růžové zahradě.

A pak už jí bude stačit vykoupat se v čokoládě, někoho pozvracet a někomu naoko ukrást kabelku...

Jenže tím se holka stane přesně stejnou celebritou, jaké nyní kritizuje. Což mi bude v té chvíli hrozně líto.

Protože bych moc rád, aby tahle celá její kampaň byla jen jednou pořádnou a velikou recesí. Jenže jenom recesí. Bez dalších ambic. Skutečně chytré recese já rád. Moc bych si přál, aby Vanda nebo Martina udělala na rádoby celebrity dlouhý nos – a pak se stala třeba naprosto neznámou kadeřnicí. Nebo překladatelkou. Hlavně ať nepíše knížku. :-(

6. 12. 2008

Autor: Jan Lipšanský

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Technika s lidskou povahou

O prázdninách převážím notebook mezi domovem a návštěvami s dětmi u babiček a dědů. Pokaždé, když jej pak zapojuji...

 

Furt něco mažu

Používám dvě e-mailové adresy. Jednu soukromou, jednu pracovní, vlastně firemní. Na soukromou mi chodí hromady...

 

5 zajímavých pivních webů

O prázdninách, v parném létě, přijde dobré pivečko vhod. Měl jsem štěstí i na nová piva jako Rampušák, a chtěl jsem...

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...