Úvod > Články > Nové Levi's-ky o 2000 Kč levněji - jedině z Ameriky

Nové Levi's-ky o 2000 Kč levněji - jedině z Ameriky

Jeansy značky Levi’s jsou obecně považovány za jedny z nejkvalitnějších. Už si přesně nevzpomínám, kdy jsem si koupil první Levi’s-ky, ale měl jsem jich od té doby poměrně hodně. Poslední dobou mě už ale nebavilo platit za kalhoty částku téměř 3 tisíce Kč.

Nejjednodušším řešením bylo změnit výrobce kalhot a přeorientovat se na kvalitní, ale levnější značky jeansů - například Lee nebo Wrangler. Nedávno jsem si ale přečetl článek o marketingové strategii značky Levi’s, který mě inspiroval k vyzkoušení mírně nestandardní cesty pro nákup kalhot.  

Zmiňovaný článek se věnoval mimo jiné strategii ceny Levi’s-ek. Nejen z dob mého studia dobře vím, že cena je velmi relativní a kupujeme si především „obal“, kterým může být v podstatě cokoliv. V Čechách tímto „obalem“ výrobků Levi’s jsou například draze vyhlížející obchody Levi‘s v centrech měst a prestižnějších nákupních zónách. Tomu je přizpůsobený také styl propagace značky, který patří mezi finančně nákladnější. Nadstandardní přístup firmu samozřejmě stojí nemalé prostředky a to se logicky odráží v cenách jejích výrobků.  

V článku bylo dále zmiňováno, že v Americe postupuje firma Levi’s odlišně, než v Evropě. Zatímco v ČR si tento výrobce „hraje“ na prestižní značku - značku pro „úspěšné“ lidi - tak v Americe se Levi’s-ky prodávají v hypermarketech a jde o zboží masového charakteru. Mimochodem, podobná situace je s americkým a českým McDonaldem. McDonalds v Americe a v dalších státech (mám zkušenost například z Anglie nebo Francie) je spíše podprůměrný fast-food a tomu odpovídá kvalita personálu, provozoven a relativně nízká cena nabízených jídel.  

Vzhledem k nízké ceně dolaru jsem se rozhodl, že vyzkouším nákup kalhot v Americe. Nechtěl jsem kupovat „zajíce v pytli“, a protože je ve mně trochu toho čecháčkovství, tak jsem si vychytrale zašel v Čechách do obchodu Levi’s vybrat si nové kalhoty. Vyzkoušel jsem a zvolil jsem si ten nejvhodnější střih a velikost, ale ve finále samozřejmě nic nekoupil (omlouvám se, že jsem slečně v Levi’s obchodu v OC Letňany slíbil, že si nákup ještě promyslím a přitom už jsem měl vše dávno promyšlené). 

Doma jsem sednul k internetu, prohledal zahraniční nákupní server ebay.com a našel širokou nabídku Levi’s-ek. Zbývalo jen pomocí praktické funkce na stránkách ebay.com profiltrovat velikost a střih kalhot, který jsem si ověřil v kamenném obchodě. Zbývalo už jen vybrat prodejce zasílajícího do Evropy, konkrétně na mou anglickou adresu (někteří prodejci zasílají také do ČR).  

Chtěl bych upozornit, že významná část prodejců na ebay.com zboží do Evropy nezasílá. Naštěstí se pár dobrých obchodníků najde. Jednoho z těchto prodejců proto vybírám, platím on-line pomocí PayPal, do minuty mi přijde potvrzení o úspěšné platbě a zároveň email od prodejce, že nákup proběhl v pořádku, zboží bude zítra odesláno a za 4-6 dní mohu očekávat balík na mé adrese. Celková cena za zboží včetně poštovného nepřevýšila částku 950 Kč. 

Uvedený termín prodejce dodržel a Levi’s-ky přišly po několika dnech ranní poštou. Balíček na první pohled vypadal velmi malý, až vyvolával dojem, že se uvnitř nemohou skrývat žádné jeansy. Byla to samozřejmě ale jen mýlka. V balíku jsem našel zboží v pořádku srovnané, včetně přiložené faktury. Stačilo už jen odstranit reklamní cedulky, nálepky a kalhoty obléknout. 

 

Foto: (c) autor

30. 12. 2008

Autor:

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mapy.cz představují novinku

Seznam.cz přišel s novinkou pro turisty. Společnost přidala novou funkci do portálu Mapy.cz. Jedná se o možnost...

 

Windows 9: nač ten spěch?

Stále více hlasů ze zasvěcených kruhů mluví o tom, že Microsoft hodlá v srpnu představit svůj nejnovější operační...

 

Google nakupuje analytické nástroje: po Emu získal také JetPac

Google se ve svých akvizicích zaměřuje na firmy, které pracují s umělou inteligencí a pokročilou analýzou dat...

Nejčtenější články

Formule 1 2024: Kde sledovat přímé přenosy?

 

Sezóna Formule 1 2024 startuje. Podívejte se, kde letos sledovat přímé přenosy ze všech velkých cen, kvalifikací a...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.