Úvod > Články > On-line sázení konečně legální už i v ČR

On-line sázení konečně legální už i v ČR

Tak přece jenom se po letech Ministerstvo financí rozhodlo nechat z objemu několika miliard, jež se ročně prosázejí, něco doma.

Celý svět žije on-line i pokud jde o sport - on-line přenosy, video živě, události skoro minutu po minutě. Během chvíle ví fanoušek, který hráč jeho oblíbeného celku se zrovna zranil, nenastoupí či s jakou sestavou vyrukuje protivník.

Tyhle informace umí spousta sázkařů také využít. Nejlépe on-line. Protože však české zákonodárství sázení on-line neumožňovalo, sázeli čeští fanoušci (a prosázeli hodně peněz) na internetových stránkách zahraničních sázkových kanceláří, jako Bwin, Bet-at-Home, Betway a mnoha dalších. Využívali toho, že sídla firem jsou na území států, kde se sázení on-line dovoluje.

Pětice českých sázkových kanceláří - Sazka, Synot Tip, Fortuna, Tipsport a Chance - se tak právem cítila ošizena. Unikaly jim nemalé zisky. A to minimálně pět let. Na ministerstvu si to uvědomili sice pozdě, ale přece, jak lze poznat z oficiálního prohlášení.

"Ministerstvo tak reagovalo na současnou neudržitelnou situaci, kdy zahraniční subjekty již provozují sázkové hry přes internet, zatímco domácí subjekty povolení nedostaly," uvedl mluvčí ministerstva Ondřej Jakob. Chytrý to člověk!

Nejprve totiž ministerstvo zkoušelo opačnou variantu, tedy zahraničním firmám zakázat možnost brát sázky od českých klientů, ale když si uvědomili, že to zrovna moc nejde, zvolili nakonec variantu, o níž každý už dávno věděl, že je nejschůdnější, a navíc přinese českému státu nějaké ty peníze. Minimálně při odvodech daní či správních poplatcích.

Stále je však v senátu skupina poslanců, která by internet jakožto nástroj pro hraní či sázení chtěla rezolutně zakázat. Takže se nechejme překvapit, jak dlouho možná potrvá, než opět bude nějaký nový zákon zrušen, upraven, nahrazen, případně zapomenut.

18. 12. 2008

Autor: Jan Lipšanský

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mapy.cz představují novinku

Seznam.cz přišel s novinkou pro turisty. Společnost přidala novou funkci do portálu Mapy.cz. Jedná se o možnost...

 

Windows 9: nač ten spěch?

Stále více hlasů ze zasvěcených kruhů mluví o tom, že Microsoft hodlá v srpnu představit svůj nejnovější operační...

 

Google nakupuje analytické nástroje: po Emu získal také JetPac

Google se ve svých akvizicích zaměřuje na firmy, které pracují s umělou inteligencí a pokročilou analýzou dat...

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...