Úvod > Články > Něco je špatně

Něco je špatně

Sedl jsem si po ránu k počítači, jakožto závislák ještě v pyžamu a bez vyčištěných zubů, ale s kávou v ruce, abych stáhnul poštu. Přestože jsem v sobě to kafe ještě neměl, přišlo mi něco špatně. Něco chybělo.

E-mailů přišlo nějak málo, v podstatě skoro žádný, když nepočítám každodenní Garfieldův komiks. Herdek, to je divné. Vypnul jsem lokálního Bata a vrhnul se na síťový Gmail. Ale i ten hlásil minimální nárůst e-mailů.

Tak jo, je sobota, proč ne? Ale stejně jsem se z toho cítil nesvůj. Jenže v neděli jakbysmet, a což teprve v pondělí a úterý. Aktualizoval jsem stahování pošty každou minutu, fakt!, ale e-mailů jsem napočítal za ty tři dny asi sedm, z toho dva pracovní, dva od kamarádů, jeden od táty a dva Garfieldy (ten třetí přišel po dopsání článku).

Až mi najednou blesklo hlavou, čím to je! Vždyť mně nepřišel ani jeden spam! Tak to moment moment. Prohrábl jsem v Batu složku nežádoucí pošty, kam BayesIt filter ukládal tyhle zhovadilosti, ale zela prázdnotou.

Na Gmailu jsem projel taky spamovou složku, a že Gmail dobře filtruje, jenže rovněž nic. Seděl jsem tam a měl pocit, že na mne svět zapomněl. Nejsem nikomu dobrý ani k tomu, aby mi poslal spam.

Kde jsou mimořádné nabídky na mimořádné finanční transakce? Kde jsou spamy typu „Mй pozdravy vбm, i kdyћ muћe bэt skeptickэ obdrћenн tohoto e-mailu, jak jsme se potkali, jб jsem pan Pt Lee (vэkonnэ reditel a financnн reditel) z Poveste Seng Bank Ltd.“? Kde je „Mám naléhavé záležitosti. Návrh pro vás. Já potrebuju, abys mi pomáhat provést prevod financních prostredku z Hongkongu vaší zemi.“ Nebo „Tato is tvuj funkcionár oznámení dle Ceská Sporitelna aby clen urcitý služba dát pozor pod vule být deactivated a odstranit kdyby nedošlo k obnovit se bezprostrední. Predešlý oznámení mít been poslaný až k clen urcitý Žaloba Dotyk pridelil až k tato úcet.“

Proč už nejsem „drahousek zákazník“? Bů.

A to nemluvím o bláznivých e-mailech brněnského Standy Oplatka stylu „Prezident Klaus je žádán, aby mě uznal za Boží ústa kvůli debilitě ministra Římana“ či „V noci projde Bůh zemí a nemilosrdně vymýtí tradiční trojiční chlupatou Kristologii“.

Žádné G body chtivých žen, žádné zaručené prostředky pro mé zdraví, působící na zpevnění jistých partií pod břichem. Dokonce jsem už tři dny nevyhrál v žádné loterii, to vážně naštve. Z čeho má člověk žít, co? „Jsme rádi, informovat vás o vaše cena zpráva o 8. Feb.2009 od australské mezinárodní Lottery program.Which je plně založen na elektronické výběrové vítězů pomocí své e-mailové adresy, vaše jméno bylo připojeno k letence číslo XXX...“

Ani už mi nikdo nepošle peníze mého údajného jmenovce, který zahynul při leteckém neštěstí? „Já jsem Vás kontaktovat na pomoc při převodu finančních prostředků oceňují jeho devět milionů sedm set tisíc euro (9700,000eur) nezůstal pozadu mého klienta před koncem jim zabaveny nebo prohlášeny nepoužitelného do banky, kde tato obrovská částka byla uložena v opravu vkladový účet.“

Už mi nenapíšou dívenky z Ruska, potěšené, že našly můj profil na nějaké noname seznamce, žádné URGENT MESSAGES, Winning Notice, Increase yourr love stick (ta dvě „r“ jsou správně), žádné „confirmation confirmed!!!“ (ty tři vykřičníky jsou jak z upoutávek TV Nova, co?). Žádné e-maily se slovy „pen1s“, kde je místo „i“ jednička, aby to měl antispam trošku těžší...

Schránky zely prázdnotou a já měl teskno na duši. Přišlo mi, že na mne nikdo nemyslí. Nikdo mne nemá rád. Nikdo mi nepíše! Chápete?! Jsem nýmand!

Naštěstí jsem se pak probudil. Už v reálném a nikoliv snovém světě jsem si udělal kafe, stáhnul poštu – a jal se nadšeně mazat asi patnáct nových spamů. Život je někdy krásný, když víte, že na vás někdo myslí!

16. 5. 2009

Autor: Jan Lipšanský

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Technika s lidskou povahou

O prázdninách převážím notebook mezi domovem a návštěvami s dětmi u babiček a dědů. Pokaždé, když jej pak zapojuji...

 

Furt něco mažu

Používám dvě e-mailové adresy. Jednu soukromou, jednu pracovní, vlastně firemní. Na soukromou mi chodí hromady...

 

5 zajímavých pivních webů

O prázdninách, v parném létě, přijde dobré pivečko vhod. Měl jsem štěstí i na nová piva jako Rampušák, a chtěl jsem...

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...