Úvod > Články > První servisní balík pro Windows 7 na P2P sítích

První servisní balík pro Windows 7 na P2P sítích

UPC nabízí 25 Mbit/s za 599 Kč měsíčně - O2: Ovládejte Facebook přes SMS - a více...

UPC nabízí připojení s rychlostí 25 Mbit/s za 599 Kč měsíčně

Největší tuzemský kabelový operátor začal od 7. dubna nabízet novou službu Fiber Power 25. Rychlost stahování činí 25 Mbit/s, odesílání 1,5 Mbit/s a měsíčně vyjde na šest stovek. Zároveň se ruší dosavadní varianta Fibert Power 30, která byla o více než 250 Kč dražší než Fiber Power 25.

„Nabídku našeho superrychlého internetu pravidelně vyhodnocujeme a přizpůsobujeme zákaznickým potřebám. Fiber Power 25 je především výsledkem poptávky po atraktivní rychlosti za atraktivní cenu, poptávky, která se na internetovém trhu vyskytuje již delší dobu,“ říká Václav Bartoň, generální ředitel UPC a dodává: „a naše společnost jí umí vyjít vstříc, stejně jako umí vyjít vstříc například poptávce po stomegabitové rychlosti.“

Pro zákazníky využívající zrušenou variantu Fibert Power 30 se nic nemění. Mohou však požádat o přechod na jinou službu včetně té nové.

Ubuntu nakonec opět bude používat Google

Firma Canonical oznámila, že Ubuntu se vrací zase zpět ke Googlu. Nová verze systému Ubuntu 10.04, která vyjde na konci měsíce, měla podle původních plánů místo Googlu používat jako vyhledávač konkurenční Yahoo. Nakonec je vše jinak, tedy při starém: Firefox v Ubuntu bude vyhledávat stále přes Google.

Canonical před čtvrt rokem uvedl, že hodlá změnit výchozího poskytovatele vyhledání, což způsobilo mezi uživateli docela velký rozruch, přestože nastavit vyhledávač není žádný složitý úkol. Nový partner, za kterého si Canonical vybral společnost Yahoo, patrně přišel s lepší nabídkou odměn za vyhledávání.

I když existuje možnost, že Canonical se vrací ke Googlu kvůli odezvě uživatelů, pravděpodobněji se jeví to, že se domluvil s Googlem na výhodnějších podmínkách spolupráce. Canonical navíc třeba odmítá vrátit tlačítka oken na pravou stranu – připravovaná verze má tlačítka nalevo po vzoru Mac OS X od Applu. Majitel firmy Mark Shuttleworth k tomu řekl, že proces vývoje Ubuntu "není demokratický" a že podoba systému a jeho funkce je v moci firmy a ne uživatelů a jejich nápadů či stížností na webu.

O2 nabízí ovládání Facebooku přes SMS

Uživatelé populární sociální sítě Facebook mají možnost svůj účet ovládat prostřednictvím krátkých textových zpráv. K používání služby stačí jakýkoli mobilní telefon. Telefónica O2 to uvádí v tiskové zprávě. 

"Prostřednictvím Facebook SMS mohou všichni zákazníci například aktualizovat svůj stav, přijímat a posílat zprávy, vyhledávat či přidávat další přátele. Dále mohou být prostřednictvím příchozích sms informováni např. o komentáři k jejich fotce, novém příspěvku na zdi či šťouchnutí. Pro aktivaci služby stačí zaslat SMS ve tvaru f na číslo 9996209. Zákazník obratem obdrží ověřovací kód, který po přihlášení ke svému účtu zadá přímo na Facebook," stojí ve zprávě.

Příchozí zprávy i aktivace služby je zdarma, za odchozí zprávy se platí podle aktivního tarifu pro SMS. 

Firefox 3.6.4 přinese nezávislý běh některých pluginů

Aktualizovaná verze webového prohlížeče Firefox 3.6, která by podle plánu měla vyjít počátkem května, přinese zajímavou novinku, už nějakou dobu používanou konkurencí. A to nezávislý běh pluginů. V důsledku by tato změna měla uživatelům přinést vyšší stabilitu aplikace -- například při problémech s přehrávačem flash videa už nebude padat celý Firefox. Tento rys, kdy nejen jednotlivé panely, ale i pluginy běží jako samostatné procesy, je vlastní od počátku prohlížeči Google Chrome. 

Nová funkce byla původně plánována až pro další "major" verzi Firefoxu (3.7). Prozatím se však uživatelé budou muset spokojit s odděleným během zásuvných modulů zmíněného Flashe, dále Silverlightu a přehrávače QuickTime. V budoucnosti by měla objevit podpora pro Javu, PDF a další. 

První servisní balík pro Windows 7 na P2P sítích

Na bittorentových sítích se objevila "neoficiální" testovací verze prvního servisního (SP1) balíku pro Windows 7.

Microsoft přednedávnem oznámil, že na SP1 opravdu pracuje, byť není známo, kdy by se finální produkt měl objevit. Hovoří se až o konci tohoto roku. Nicméně již nyní někteří uživatelé zkoušejí jednu ranou verzi balíku. Ta se objevila na bittorentových sítí, a je tak volně dostupná k testování.

Samozřejmě že není doporučeno tuto testovací verzi balíku zkoušet na hlavních strojích. Od hrátek s nehotovým softwarem takového rázu samozřejmě odrazuje i Microsoft.

Balík nese číslo 6.1.7601.16537.amd64fre.win7.100327-0053, z čehož lze usoudit, že Microsoft tuto vývojovou verzi zkompiloval 27. března.

Podle dřívějších oznámení servisní balík nepřinese žádné velké změny, půjde prakticky (jako obvykle) o souhrn bezpečnostních oprav a dalších aktualizací vydaných od uvedení Windows 7 na trh. 

12. 4. 2010

Autor: Oldřich Klimánek

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mapy.cz představují novinku

Seznam.cz přišel s novinkou pro turisty. Společnost přidala novou funkci do portálu Mapy.cz. Jedná se o možnost...

 

Windows 9: nač ten spěch?

Stále více hlasů ze zasvěcených kruhů mluví o tom, že Microsoft hodlá v srpnu představit svůj nejnovější operační...

 

Google nakupuje analytické nástroje: po Emu získal také JetPac

Google se ve svých akvizicích zaměřuje na firmy, které pracují s umělou inteligencí a pokročilou analýzou dat...

Nejčtenější články

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...