Úvod > Články > TV programy a internet

TV programy a internet

Ač televizi s rozvojem jiných technologií sledujeme stále méně a méně, občas se každý z nás podívá na nějaký ten pořad, seriál nebo film. V dnešním článku se podíváme na internetové televizní programy, možnosti zasílání programu e-mailem apod.

Jak jsou na tom televize?

Začněme komerčními televizemi. Televize Nova má na svých stránkách obecně chabou prezentaci. Možnosti programu jsou také omezené, tedy skoro žádné. Můžete si vybrat mezi programem na tento, nebo na příští týden. Program je zpracován podrobně, včetně fotografií, ale čekal bych od tohoto mediálního gigantu více. Více informací najdete na www.nova.cz. Program TV Prima se nese v podobném duchu jako na Nově. Najdete jej zde: http://www.iprima.cz/program/. Na rozdíl od Novy je přehlednější a po kliknutí na určitý pořad získáte jeho podrobnější popis.

Česká televize má televizní program velice dobře propracován. Najdete jej na adrese www.czech-tv.cz/program. Krom okamžitého zobrazení právě běžících programů si můžete vychutnat listování v archivu pořadů nebo v programu příštího týdne. Dále je zde možnost vygenerovat verzi pro tisk, nebo si program uložit ve formátu PDF. Výbornou funkcí je Osobní program. Po registraci si můžete sestavovat osobní preferovaný program, na začátky pořadů jste upozorňování e-mailem (funguje i zasíláni na mobilní e-mail, tedy přímo do mobilního telefonu).

Kde jinde hledat program TV?

Najít komplexní program mnoha domácích i zahraničních televizí není na internetu velký problém. Podíváme se na několik větších serverů, zabývajících se touto problematikou.

Novinky - www.novinky.cz/tv_program

Novinky ve svém programu nabízejí dvanáct českých i zahraničních televizí. V základu jsou zobrazovány čtyři české, celoplošné televize, v horní části lze pak vybrat jinou stanici. Dole pod programem naleznete tlačítko Vlastní nastavení, zde lze základní zobrazení pozměnit a uložit, ale to jen tehdy, máte-li povolené cookies. V TV programu lze i vyhledávat, což je mnohdy funkce k nezaplacení.

Televize - http://www.televize.cz/program/vypis.php

Velice obsáhlý program českých i světových televizí. Celkem čítá na 50 televizních stanic. Je přehledný a podrobný, k většině programů lze zobrazit detail pořadu. V položce MOJE najdete možnost vytvoření vlastního seznamu programů (nutnost registrace) a dále možnost zasílat upozornění na pořad textovou zprávou nebo e-mailem. Zpráva SMS stojí 5 Kč, e-mail 2 Kč – jste donuceni si před využitím služby upozorňování na pořad dobít kredit pro zasílání.

Centrum - http://tv.centrum.cz/

Jednoduchý program více jak čtyřiceti televizí. Hledáte-li účelné a jednoduché řešení, právě jste jej našli. Centrum nenabízí upozornění na pořad, ani verzi pro tisk či výstup do PDF, ale zato rychlý a pohodlný program.

365dní - www.365dni.cz

Tato služba kdysi fungovala na adrese www.tvp.cz, dnes patří do koncernu SMS.CZ, ale stará adresa stále funguje a můžete ji užívat. Je zde k dispozici přes 70 televizních stanic od nás i ze světa. Poskytuje výborné vyhledávání nejen podle názvu pořadu, ale také podle typu pořadu (filmy, dokumenty, seriály apod.). Díky spojení se SMS.CZ si můžete nechat zasílat informace o programu nebo jednotlivých pořadech na mobil. Krom TV programu nabízí server i program rádií, kin, divadel atd.

Závěrem

Možností, jak hledat televizní programy, je mnoho, uvedené servery jsou jen jednou z cest. Budu rád, když doporučíte ostatním čtenářům svůj postup při hledání televizních programů v diskusi pod tímto článkem.

9. 6. 2005

Autor: David Procházka

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mapy.cz představují novinku

Seznam.cz přišel s novinkou pro turisty. Společnost přidala novou funkci do portálu Mapy.cz. Jedná se o možnost...

 

Windows 9: nač ten spěch?

Stále více hlasů ze zasvěcených kruhů mluví o tom, že Microsoft hodlá v srpnu představit svůj nejnovější operační...

 

Google nakupuje analytické nástroje: po Emu získal také JetPac

Google se ve svých akvizicích zaměřuje na firmy, které pracují s umělou inteligencí a pokročilou analýzou dat...

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...