Úvod > Články > Do ženy a do Windowsu ajťák nevidí

Do ženy a do Windowsu ajťák nevidí

Konečně k nám zavítalo léto a i ti nejvíc zatvrzelí geekové, hackeři a další ajťáci vyznávající všechny známé i neznámé platformy OS vylézají ze svých temných děr a vyrážejí do parků, restaurací, plováren a na další jiná místa pokrytá signálem internetu, kde se chce se svým notýskem oddat relaxaci a odpočinku.

Všude tam však vidí příslušnice opačného pohlaví a zjišťuje, že i on má své pudy a potřeby citového sblížení. Počne tak překonávat svou nesmělost a ostýchavost a poté, co odladí své balící skripty a po úpravě GUI vyráží na lov posilněn silnou dávkou kofeinu. Úspěch ajťáka při lovu kompatibilních hardwarových a softwarových entit opačného pohlaví je dán přímou úměrou úsilí, které bylo vynaloženo na odladění jeho skriptů a upgradu jeho GUI. 

Přiznejme si však, že sněhově bílá pleť, vybledlá léty strávenými ve sklepeních, a nevypracovaná těla pokroucená sezením u kompů dávají pramalou šanci na nějaké to sdílení genetických informací. Pokud se ovšem zadaří ajťákovi při získávaní konektivity, tak toto obvykle funguje jen do dalšího upgradu SW, nebo dokonce jen do další zimy, kdy ajťáci opět uloží svá těla k hibernaci před své mašinky.

Po několika většinou neúspěšných pokusech se tak ajťák navrací do svého doupěte, kde znovu zatemní svůj temný kout a počne psát o tom, jak je to s těmi entitami opačného pohlaví těžké a strašně komplikované. První věc, která mu logicky přichází na mysl, je, že do ženy a do Windowsu žádný ajťák nevidí. A od toho se odvíjí i myšlenka, proč vlastně ty ženy nejsou na bázi open source.

Jen si představte tu krásu, kdy ke každé ženě existují přehledné manuálové stránky a wikiweb se spoustou návodů k obsluze. Stačí pár kliknutí a hned víte, co znamená, když říká tohle a myslí a chce přitom něco úplně jiného. Dalším bonusem jsou rychle a dobře vydávané patche a upgrady, takže by vám nikdy nezestárla, a v případě nějakého toho kiksu je tu tlačítko Restart nebo dokonce možnost nové instalace s obnovou dat ze zálohy.

Zajdeme-li do nejkrajnějších mezí, nejideálnější by bylo mít tento ženský Linux nainstalován na notebooku. Výhody mobility jsou zde zcela jasné. Vezmete si svůj notýsek do své oblíbené hospůdky a nemusíte se trápit tím, kdy přijdete domů a obtěžovat se otázkami, kolik jste toho vypili, protože pak svůj notýsek jednoduše vypnete a dáte do tašky.

Schválně zkuste udělat toto své přítelkyni, reakci si nechci ani představit. Klidně byste si mohli vzít svůj notýsek do postele a nikomu by nevadilo, že po 5 minutách koukání na film usnete, protože váš notýsek se po 10 minutách uvede do režimu spánku a počká, až jej probudíte a budete mít chuť pokračovat. Tato oddanost u ženy by již daleko přesahovala hranice submisivní oddanosti až ovladatelnosti.

Naštěstí ale nežijeme ve světě, kde ženy jsou jako Linux nainstalovaný na notebooku, ale ve světě, kde žena je magickou a tajemnou bytostí. Dáte-li jí základní potraviny, udělá vám z nich jídlo. Dáte-li jí dům, udělá vám z něj domov. Dáte-li jí sémě, udělá z něj dítě. Ale taky když jí dáte prd, vrátí vám hromadu hnoje, a polámete-li jí její andělská křídla, bude vám po domě lítat na koštěti a otravovat váš život jako nikdo jiný.

Proto přestaňte sedět u těch kompíků a vyražte někam ven k vodě. Život není jen ladění skriptů a sezení před monitorem. Je přece léto, a to je čas lásky a letních radovánek. Tak hurá na koupaliště. 

3. 7. 2010

Autor:

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Technika s lidskou povahou

O prázdninách převážím notebook mezi domovem a návštěvami s dětmi u babiček a dědů. Pokaždé, když jej pak zapojuji...

 

Furt něco mažu

Používám dvě e-mailové adresy. Jednu soukromou, jednu pracovní, vlastně firemní. Na soukromou mi chodí hromady...

 

5 zajímavých pivních webů

O prázdninách, v parném létě, přijde dobré pivečko vhod. Měl jsem štěstí i na nová piva jako Rampušák, a chtěl jsem...

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...