Úvod > Články > Windows 8 mají být hotovy v dubnu

Windows 8 mají být hotovy v dubnu

A další novinky uplynulých dní: Telefónica hlásí 55% pokrytí signálem 3G -- Google+ může leccos změnit -- a více...

Telefónica hlásí 55% pokrytí signálem 3G

Společnost Telefónica oznámila, že mobilním signálem třetí generace pokryla již 55 procent populace České republiky. 3G od tohoto operátora je tedy dostupné "až" pro 5,8 milionu lidí v ČR.

Operátor v průběhu června pokryl dalších 126 lokalit, celkově pak je 3G signál od Telefónicy dostupný v celkem 760 městech a obcích.

Telefónica uvedla, že v nových lokalitách lze dosáhnout v této mobilní síti vysokých rychlostí připojení -- zmiňuje Český Těšín, kde naměřila cca 5,5 Mbit/s v příchozím směru a 1,5 Mbit/s v odchozím. Vysoké rychlosti jsou v nových lokalitách samozřejmě dány nízkým vytížením. Připomeňme červnové výsledky měření (za květen), ve kterých uživatelé v síti Telefónicy naměřili v průměru 1 829 kbit/s. V 3G síti Vodafonu to bylo 2 105 kbit/s a v síti T-Mobilu pak 2 719 kbit/s.

Zájemci o mobilní internetové připojení mohou využít i naši mapu mobilního internetu, kde najdou naměřené rychlosti v dané lokalitě.

Vyšel Service Pack 1 pro MS Office 2010

Společnost Microsoft vydala první servisní balík pro svou nejnovější kancelářskou sadu MS Office 2010. Balík opravuje mnoho chyb, vylepšuje stabilitu, výkon a zabezpečení celé sady.

V prvním servisním balíčku jsou nejen všechny doposud vydané aktualizace a opravy, jež jsou jinak dostupné také přes web Microsoft Update, ale také nevydané opravy určené speciálně pro toto vydání.

Uživatelé mohou svou sadu aktualizovat několika způsoby. Za prvé mohou navštívit zmíněný web Microsoft Update a nechat systém, aby si vše stáhl sám, za druhé mohou aktualizační balík stáhnout ručně. Balík pro 64bitovou verzi (čeština) naleznou zde, 32bitovou verzi pak zde.

Microsoft service packem opravuje všechny aplikace z balíku MS Office 2010, nejvíce oprav dle údajů Microsoftu šlo na adresu aplikace OneNote 2010. Novinkou je třeba podpora služby Office 365 v aplikaci Outlook. Microsoft dále uživatelům nabízí ke stažení sešit (pro Excel), kde si lze prohlédnout všechny problémy, jež první servisní balík opravuje.

Stahujte nový prohlížeč: Opera 11.50

Na světě je nová verze webového prohlížeče Opera. Ve verzi 11.50 došlo k několika změnám – jednak pod povrchem, jednak v jeho vzezření. Došlo k mírnému přepracování (či vyladění) grafického kabátu Operu a také funkce rychlého přístupu. Uvnitř prohlížeče vývojáři zapracovali na výkonu a slibují rychlejší zpracovávání grafiky (SVG a CSS), ale také opravili nahlášené chyby. K novinkám patří rovněž podpora synchronizace hesel mezi počítači (k tomu je potřeba mít aktivní účet na webu Opera.com).

Operu pro rozličné operační systémy a stroje lze stáhnout z webové adresy www.opera.com/download.

Google+ může leccos změnit

Společnost Google se zasloužila o velký rozruch nejen v ICT magazínech. Světu představila svou zcela novou sociální službu Google Plus (Google+), jež už z prvních snímků vypadá dost podobně jako Facebook. Jenže Google – jak poznamenávají mnozí raní testeři, kteří dostali do služby pozvánku – svou síť pojal rozumněji než Facebook.

Vzhledem k tomu, jak je v poslední době Facebook kritizován, si někteří odvážnější autoři pohrávají s otázkou, zda – až bude Google+ spuštěn pro všechny – se z Facebooku nestane MySpace #2. Tedy někteří nevylučují možnost, že Google+ časem ukousne Facebooku velkou část uživatelů. Totéž potkalo právě službu MySpace, která v důsledku expanze Facebooku ztratila drtivou část svých uživatelů a teď byla za zlomkovou částku prodána do rukou Justina Timberlaka a reklamní společnosti.

O Google+ jsme vás v minulém týdnu informovali jak krátkou zprávou (Google spustil vlastní "Facebook". Podle mnohých lepší), tak i článkem Google+ - konečně pořádná výzva pro Facebook?

Také jako spousta jiných čekáte na zpřístupnění služby Google+?

Windows 8 mají jít do výroby (RTM) v dubnu

Známá blogerka Mary Jo Foley, jež se dlouhá léta věnuje dění kolem Microsoftu, informovala, že dle důvěryhodných zdrojů se má nástupce Windows 7 (kterému se i v kruzích Microsoftu zatím říká prostě Windows 8) dostat do výroby už v dubnu příštího roku. Vzhledem k tomu, co dříve Microsoft říkal o tříletých vývojových fázích Windows, se tento termín nezdá až tak nereálný.

Ve srovnání s Windows 7 a jejích testovacími verzemi je ale dost ticho po pěšině. Microsoft sice nedávno ukázal nové grafické rozhraní Windows 8 (budou celkem dvě) a rovněž sem tam na internet unikne nějaká ranější testovací verze Windows 8, ale v případě Windows 7 toho všeho bylo poněkud víc. Jelikož ještě neexistuje oficiální testovací sestavení pro dobrovolní a vybrané testery, dost možná Windows 8 vyjdou mnohem později (pokud Microsoft jako minule stojí o odezvu uživatelské komunity). Nechejme to však na Microsoftu.

4. 7. 2011

Autor: Oldřich Klimánek

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mafra posiluje své postavení na realitním trhu

Vydavatelství Mafra rozšířilo své portfolio o společnost AdInternet. Česká firma se specializuje na prodej realit...

 

Elop končí v Microsoftu, co s ním bude teď?

Dvaapadesátiletý Stephen Elop opustil pozici výkonného viceprezidenta Devices & Services ve společnosti Microsoft...

 

Hlídejte si své účty před kyberútoky

Kyberloupeže a útoky na účty klientů bank v České republice během posledního roku rapidně stouply. Banky posilují...

Nejčtenější články

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Jaké změny jsme v únoru zaznamenali u Wi-Fi internetu? Podívejte se, jaké hodnoty jsme naměřili u vašeho kraje a...