Úvod > Články > Anketa Plyšová myš 2011

Anketa Plyšová myš 2011

V nastalém čase letních, horkých dní, kdy se servery vaří jeden za druhým jako ajťácká káva, pořádá naše IT oddělení, jako každým rokem v tomto čase, anketu Plyšová myš. V této anketě jsou vyhlášeny nejšílenější hlášky, dotazy a situace našich zákazníků.

Protože i ajťák je pouhý člověk a to samé platí i o našich zákaznících, nejsme proto nikdo dokonalí. Z tohoto důvodu jsou bližší údaje o naší firmě či našich zákaznících anonymní. Pochopte, potřebujeme zákazníky a nechceme mít vysklená okna v kancelářích a poškrábaný lak na autech.

Podotýkám, že cílem této ankety není hanit uživatele, ale pouze vtipnou formou poukázat, že i ajťák má duši a smysl pro humor. Nyní krátce k pravidlům. Nominovat kohokoliv ze zákazníků mohl kdokoli z firmy a hlasovat měl právo opět kdokoli z naší firmy, ale pro každého zákazníka pouze jednou. A teď už k vyhlášení vítězů.

Na třetím místě s počtem 5 hlasů se umístil pan XZ z firmy ZX. Na jehož žádost jsme našeho servisního technika museli vybavit laserovou zbraní a krátkým školením boje zblízka, protože pan XZ nám volal s tím, že mu nefunguje jeho terminátor. Po příjezdu na místo, k velkému překvapení zákazníka a ještě větší úlevě servisního technika, který nemusel zneškodňovat Arního T-700, došlo ke zjištění, že jde pouze o pokažený monitor.

Na druhém místě, s počtem 13 hlasů se umístil pan JD z XD, který náš helpdesk zablokoval na 2 hodiny, protože se mu nešlo přihlásit do aplikace. Po 2 hodinách kdy se na lince vystřídali tři operátoři helpdesku, kteří se psychicky zhroutili, byl povolán vedoucí vývojového centra, který od zákazníka obdržel následující otázku, která celý problém snadno vyřešila. A není náhodou problém v tom, že se nemohu přihlásit, protože se hlásím do toho systému levou rukou a ne pravou, protože tou pravou držím myš?

Chyba byla v tomto případě přesně mezi klávesnicí a židlí. Zákazník nevěděl nic o hesle a loginu. Přihlášení do systému pro něj bylo jako ve škole, zvednutí ruky nad hlavu. Problém byl, ale vyřešen, zákazník spokojen a naši psychicky vyčerpaní operátoři se po kratší zdravotní dovolené vrátili opět na své místo, kde pracují šťastně až dodnes, protože pan JD jim už od toho dne nezavolal ani nenapsal.

Absolutním vítězem letošního ročníku se ovšem stala paní FD, z firmy KU, s počtem 48 hlasů. Která rozesmála servisní oddělení emailem, ve kterém se dožadovala opravy držáku kávového kelímek v jejím PC. Servisní technik ihned po té co se přestal smát, vyrazil na místo , opravit paní FD její DVD mechaniku v Desktopu.

Ovšem po návratu spolu s několika kolegy sestrojili z mrtvolek na hřbitově, takto familiárně nazývají sklad vyřazených součástek, funkční PC, které propojili s vyřazeným kávovarem a k tomuto hybridu vyvinuli i speciální software s názvem kava.exe, který po spuštění uvaří kávu, překape ji do samo otevírající se DVD mechaniky, kam uživatel většinou stihne umístit připravený plastový kelímek na kávu. Vývoj tohoto jinak velice sofistikovaného zařízení měl za následek zvýšenou spotřebu plastových kelímků, kávy, smetany a cukru během prvního týdne, kdy jsme tento projekt spustili.

A co u vás ve firmě? Máte podobnou anketu? Pokud ne, možná je nejvyšší čas začít. Přeju příjemné dovolenkové grilování. 

28. 7. 2011

Autor:

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Technika s lidskou povahou

O prázdninách převážím notebook mezi domovem a návštěvami s dětmi u babiček a dědů. Pokaždé, když jej pak zapojuji...

 

Furt něco mažu

Používám dvě e-mailové adresy. Jednu soukromou, jednu pracovní, vlastně firemní. Na soukromou mi chodí hromady...

 

5 zajímavých pivních webů

O prázdninách, v parném létě, přijde dobré pivečko vhod. Měl jsem štěstí i na nová piva jako Rampušák, a chtěl jsem...

Nejčtenější články

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...