Úvod > Články > Konspirační teorie se stávají realitou

Konspirační teorie se stávají realitou

Již minula doba, kdy se široká veřejnost smála konspirátorům a vyznavačům alternativních scénářů k oficiálním informacím. Dnes se poměr pomalu obrací. Stále více lidí pohlíží na některé alternativní scénáře jako na velmi pravděpodobné. Vstupujeme do období, kdy se jako lidstvo již nechceme nechat opíjet rohlíkem ze strany mocností a médií.

Pokud se podíváme zpětně s odstupem na posledních několik málo let minulých, pak si musíme přiznat, že naše důvěra v oficiální informace a média rapidně klesá. Paradoxně to byl právě internet, který dal mnohým jedincům možnost svobodně publikovat teze o alternativách oficiálních informací, což v dlouhodobém měřítku zapříčinilo, že i obyčejní lidé, soustružníci, metaři, projektanti i inženýři přestali slepě věřit hlavnímu proudu informací a začali se zajímat o alternativní vysvětlení, detailní rozbory událostí a souvislosti mezi nimi. V dnešním článku se pokusím vyhnout fantasmagorickým konstrukcím, ale zaměřím se na takové konspirační teorie, které snad už ani konspiračními nazývat nemusíme. Stále více se totiž blíží pravdě.

Bin Ládin, Al Kajda a pád dvojčat

Hlavní americký důvod, proč vstoupit do Afganistánu a později do Iráku má značné trhliny a mezery, které se těžko vysvětlují nejen vládě USA, ale i tvrdým odpůrcům možného útoku na vlastní lid. Prvotní problém tkví v osobě Bin Ládina. Není zcela jisté, zda tento člověk kdy existoval. Pokud tomu ale tak skutečně bylo, pak asi jen málokdo věří, že jej nedávno v Pákistánu Američané zneškodnili. Urychlený pohřeb do moře a zametení stop hovoří za vše. Navíc Barack Obama potřebuje nutně podporu lidu pro nadcházející prezidentské volby.

Kromě nejistoty o existenci, životě a úmrtí Bin Ladina se stále přetřásá událost z 11. září 2001. Vize, že chudák arabský atentátník sedne z polních podmínek za knipl velkého letounu a naprosto přesně trefí cíl, bez jediné chybičky, je do nebes volající. Vše se navíc událo oficiálně ve trojím vyhotovení. Dvakrát byly cílem mrakodrapy v New Yorku a dalším cílem byla nejstřeženější budova Ameriky – Pentagon. V té kupodivu zůstal otvor menší, než má letoun, jenž na ni dopadl, nenašly se trosky letounu, dokonce ani jeho motorů, které jsou vyrobeny ze speciálních slitin a měly by přežít leccos.

Letadla si na dálnici v okolí budovy nikdo nevšiml a islámskému pilotovi se navíc podařilo minout několik bezprostředních překážek. Řada expertů se vyjadřovala také ke zřícení dvojčat. Mnozí z nich se shodují, že se budovy sesunuly skutečně podivuhodným způsobem a na řadě videozáznamů je na Youtube probíráno, kterak bylo zřícení podivné a dle fyzikálních zákonů šlo o nejméně pravděpodobnou situaci. Více se o celé záležitosti můžete dočíst například zde.

Přistání na Měsíci a program Apollo

Další velkou neznámou je celý program Apollo, který Američané odstartovali v šedesátých letech za studené války. Amerika potřebovala být na Měsíci jako první a věděli, že by je Sověti dříve nebo později předehnali. Ve stejné době, kdy celý svět vzhlížel k astronautům na Měsíci, uvedl do kin Stanley Kubrick film 2001: Vesmírná Odyssea. A právě tomuto režisérovi se připisuje, že mohl pro USA celý průběh mise natočit a vydělat si tak na vlastní filmografii. Vřele doporučuji zájemcům o detaily k prostudování tento dvoudílný materiál. Američané navíc na řadě inscenovaných fotografií udělali dosti zásadních chyb – například vlající vlajka na tomto záběru.

Mayský kalendář a poselství lidstvu

O tom, že indiánský kmen Mayů nebyla žádná banda poťouchlých hlupáků snad ani nemusíme diskutovat. Dokázali sestavit několik velmi přesných kalendářů, které popisovaly zemské i planetární cykly. Dne 21. 12. 2012 ovšem jeden z jejich významných kalendářů končí a nepokračuje dále. Hovoří se o přechod na jinou úroveň lidstva. Vřele doporučuji zhlédnutí tohoto dokumentu, který dává do souvislosti Mayský kalendář, kruhy v obilí a možný konec civilizace. Není zcela jisté, zda Mayové tušili, co se po tomto datu bude dít, nebo zda to prostě nevěděli. Možná měli jiný důvod, proč kalendář k tomuto datu ukončili. Tak jako tak můžeme změny na zemi a sami na sobě pozorovat již nyní.

V jednom ze starších článků na serveru DSL jsem se věnoval teorii zrychlování času, tedy jeho subjektivního vnímání. Za vše mohou vibrace planety, které jsou stále intenzivnější. Značně s tím souvisí také posun magnetických pólů Země. Ty se pohybují stále rychleji. Zatímco se před 200 lety pohybovaly rychlostí cca 50 km za 70 let, nyní se pohybují rychlostí 63 km ročně. Více informací se dočtete v tomto zdroji. Některé teorie hovoří o tom, že právě v dohledné době dojde k rychlému přepólování magnetického pole Země. To by mělo za následek obrovské katastrofy, které by si nezadaly s filmem 2012, a následovala by doba ledová. Více informací si přečtete na tomto webu.

Historie a vývoj lidstva na Zemi

Historické prameny, kterými disponujeme, jsou chabé. Kromě Bible, která je sice slepenec různých zdrojů, kultur i názorů ale neexistují žádné dlouhosáhlé dokumentované dějiny. Nelze ani odhadnout, zda například existovala bájná Atlantida. Pokud bychom například její existenci připustili, pak by mohlo jít dost dobře o podobnou civilizací, jako je ta naše. A právě v době skonu mohlo dojít k podobným událostem, které právě nadcházejí. Sám Platón o zkáze, která Atlantidu potkala následující:

„Pokojná existence došla svého konce, když obyvatelé Atlantidy začali milovat moc více než své bohy. Toužili po majetku, bohatství a nadvládě. Začali válku se zbytkem světa. Za to prý byli potrestáni samotným bohem.“

Jde o poměrně zřejmou analogií se současným stavem světa. Podrobnější informace o Atlantidě se můžete dočíst v tomto článku. Občasně nalézají archeologové artefakty, které nezapadají do doby svého stáří. Mezi ty největší pak patří pyramidy. Pravděpodobnost, že jde o lidské stavby z období faraonů a jejich otroků je mizivá. Traduje se, že byly postaveny dřívějšími civilizacemi, případně mimozemskou technologií.  Zajímavé teze poskytuje také Hans-Joachim Zillmer ve své knize Darwinův omyl. Ač s tímto představitelem katastrofismu nemusíte souhlasit, mnohé mezery v oficiálních postojích biologie budete jistě nacházet. Více se o tomto autorovi a jeho teoriích dočtete na tomto webu.

Zdroje dalších informací

Při pátrání po zajímavých informacích ze světa konspirací a alternativních scénářů rád navštěvuji některé weby, které poskytují trochu jiný pohled na tento svět a na vývoj událostí, které jsou médii značně překrucovány:

www.matrix-2001.cz

www.jitrnizeme.cz

www.osud.cz

www.jinestranky.cz

Závěrem

A co si tedy z těchto teoreticky pravdivých konspirací vzít do života? Základní radou je se oprostit od problémů, starostí, stressu a zmatků, které náš život přináší. Možná, že již brzo budeme mít coby lidstvo úplně jiné starosti, než kdo půjčí strýčku Silviovi nějaký ten bilion eur, neboť je jisté, že peníze v budoucnosti již nikdy nebudou mít takový význam, jako měly v posledních několika desetiletích. 

12. 11. 2011

Autor: David Procházka

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Technika s lidskou povahou

O prázdninách převážím notebook mezi domovem a návštěvami s dětmi u babiček a dědů. Pokaždé, když jej pak zapojuji...

 

Furt něco mažu

Používám dvě e-mailové adresy. Jednu soukromou, jednu pracovní, vlastně firemní. Na soukromou mi chodí hromady...

 

5 zajímavých pivních webů

O prázdninách, v parném létě, přijde dobré pivečko vhod. Měl jsem štěstí i na nová piva jako Rampušák, a chtěl jsem...

Nejčtenější články

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v březnu 2024

 

Rychlost u většiny technologií v březnu klesla. Podívejte se, jak si vedl váš poskytovatel a u kterého providera...