Úvod > Články > To nejzajímavější z Czech Internet Forum 2011

To nejzajímavější z Czech Internet Forum 2011

V dnešní aktualitě si krátce představíme některé nejvýznamnější novinky, které přinesl CZF – řeč bude především o tabletech, čtečkách či novém deníku Inside.

Czech Internet Forum 2011 je zřejmě největší konferenční událost roku na české scéně a řada významných hráčů na lokálním trhu zde prezentovala některé plánované novinky. Podívejme se alespoň telegraficky na ty nejzajímavější z nich.

Technologii OpenID, které se z počátku příliš nevěřilo, se začíná na českém internetu dařit stále více a v roli univerzálního přihlašovacího klíče přebírá rozhodující úlohu. Za projektem stojí CZ NIC. Nově oznámili implementaci OpenID také Tiscali Media, slevový server Slevopolis nebo velký prodejce počítačů Czech Computer. Začíná to vypadat, že se koncept otevřené občanky ujme a její bezplatné zřízení se vyplatí.

Česká televize bude mít speciální pětičlenný tým, který bude zaměřen na sociální média. Jde tak o další pokus rozšířit zpravodajský záběr a dostat zajímavý obsah k těm lidem, kteří klasickou televizi příliš nesledují. Ruku v ruce s tím jdou také populární aplikace pro mobilní telefony, které generují mezi 30-40 tisíc unikátních přístupů denně, což je již velice solidní číslo.

Centrum Holdings oznámilo, že do čtrnácti dní chce spustit projekt nového placeného elektronického deníku s názvem Insider. Pracovat na něm má tým asi dvaceti lidí a bude určený především pro elektronické čtečky či tablety. Neměl by přitom obsahovat informace, které je možné zdarma získat na internetu. Zajímavé také je, že půjde o „večerník,“ neboť má vycházet každý pracovní den ve čtyři hodiny.

Lidovým novinám se na mediální scéně daří a jsou jedni z mála, kterým přibývají čtenáři. Úspěšná je také jejich verze pro iPad, která je téměř všemi považována za ukázku toho, jak se podobný projekt má dělat – a to nejen po technické, ale také po obchodní stránce.

Proto se nelze divit, že MAFRA plánuje velmi analogickou verzi také pro svůj největší deník – MF DNES. V tomto kontextu je zajímavé také prohlášení z vydavatelství Economia, které se nechalo slyšet, že největší chybou ve vývoji jejich aplikace byla snaha prostě replikovat papírové noviny na iPad. 

16. 11. 2011

Autor:

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mapy.cz představují novinku

Seznam.cz přišel s novinkou pro turisty. Společnost přidala novou funkci do portálu Mapy.cz. Jedná se o možnost...

 

Windows 9: nač ten spěch?

Stále více hlasů ze zasvěcených kruhů mluví o tom, že Microsoft hodlá v srpnu představit svůj nejnovější operační...

 

Google nakupuje analytické nástroje: po Emu získal také JetPac

Google se ve svých akvizicích zaměřuje na firmy, které pracují s umělou inteligencí a pokročilou analýzou dat...

Nejčtenější články

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Revolut spouští vlastní eSIM a výhodné datové balíčky do celého světa

 

Revolut, známý spíše pro své finanční služby, představil vlastní eSIM. Zákazníkům nabídne cenově výhodné datové...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...