Úvod > Články > Google Plus má 90 miliónů uživatelů

Google Plus má 90 miliónů uživatelů

Google minulý týden zveřejnil výsledky za čtvrtý kvartál a oznámil zrušení řady služeb. Zřejmě nejvíce pozornosti se dočkala sociální sít Google Plus, která překročila hranici 90 miliónů uživatelů.

Výsledky Google ukazují, že společnosti se daří a to i v době doznívající hospodářské krize, ač burza zřejmě očekávala ještě lepší čísla. V posledním čtvrtletí měl tržby přesahující 10,5 miliard dolarů, což je meziroční nárůst asi o 25 %. Čistý zisk byl 2,7 miliardy dolarů a zajímavé je, že více než polovina příjmů pochází z oblasti mimo USA. Google se tak stal skutečně globálním hráčem. Zajímavou informaci vypustil také Oracle, podle kterého Google vydělá na Androidu ročně 3,6 miliard dolarů, což není vůbec málo.

Asi největší pozornost ale na sebe strhla sociální síť Google Plus, která má aktuálně asi 90 miliónů uživatelů. V únoru by tak mohla překročit magickou stovku. Asi 60 % uživatelů využívá síť denně, 80 % alespoň jednou týdně. Padají tím spekulace o tom, že uživatelé si Google Plus jen nechtěně aktivují a dále s ním nepracují. Takových je totiž nejvýše 20 %. Google je s růstem sítě spokojený a je možné říci, že ve všech ohledech překročila očekávání. Po Androidu a Chrome tak jde o třetí relativně nový segment zájmu Google, kterému se daří. Snad jedinou vadou na kráse může být zpráva, že Facebook je nejpopulárnější sociální sítí v Brazílii, kde doposud vládl Orkut, který patří právě Google.

Společnost také oznámila konec řady služeb, z nichž nejznámější jsou Google Sky Map, který bude nadále vyvíjen jako open source, Social Graph API, které končí, stejně jako editor fotografií Picnik. Jeho tým by však měl vyvíjet funkce pro zpracování fotografií v jiných aplikacích Google. Pokračuje tak systematická redukce služeb, která začala s návratem Page do čela společnosti. Ten ji chce více zaměřit na perspektivní a výdělečné projekty a zabránit zbytečnému tříštění sil.

23. 1. 2012

Autor:

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mapy.cz představují novinku

Seznam.cz přišel s novinkou pro turisty. Společnost přidala novou funkci do portálu Mapy.cz. Jedná se o možnost...

 

Windows 9: nač ten spěch?

Stále více hlasů ze zasvěcených kruhů mluví o tom, že Microsoft hodlá v srpnu představit svůj nejnovější operační...

 

Google nakupuje analytické nástroje: po Emu získal také JetPac

Google se ve svých akvizicích zaměřuje na firmy, které pracují s umělou inteligencí a pokročilou analýzou dat...

Nejčtenější články

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...