Úvod > Články > Samsung míří do sociálních sítí

Samsung míří do sociálních sítí

Sociální sítě jsou nesporným fenoménem a po úspěchu Facebooku, Twitteru či Pinterestu si chce svojí polívčičku přihřát také Samsung. To ostatně ukazuje na skutečnost, že je stále lukrativnější prodávat obsah a služby, než fyzická zařízení.

Svět sociálních sítí se během posledních několika měsíců zásadně mění. Facebook vstoupil na burzu a po řadě úvah o tom, že jde o službu, která má již svůj vrchol za sebou, se ukázala tvrdá data a hodnota akcií zamířila strmě dolů. Kde se propad zastaví ukáží až další měsíce a to, jakým způsobem budou na výsledky hospodaření a návštěvnosti reagovat investoři.

Zajímavé je, že právě pobyt této sociální sítě na burze bude jedním z posledních hřebíčků do rakve Zyngy, která se věnuje vývoji her. Přechod na mobilní tablety a prohlížeče se vůbec nepovedl, investice byly neuvážené a k tomu je možné připočíst také další problémy se změnami na Facebooku. 

Zatímco předcházející měsíce patřily Instagramu, dnešním hitem je jiná, na obrázky orientovaná služba s názvem Pinterest. A také fotografie mají být v základu sociální sítě, kterou chce vybudovat Samsung a která by se měla objevit již na veletrhu CES 2013. Základem má být aplikace Family Story, která je založená na sdílení, komentování a upozorňováním na rodinné snímky a jejich prohlížení. Mimo to disponuje společnost také aplikacemi, které nabízejí služby pro fitness, sdílení dokumentů či zábavu pro děti. 

Současný trend je takový, že větší šance na úspěch mají právě jednodušší sítě, které jsou jednoúčelové a je možné je nasadit na konkrétní činnost. Proto má třeba Microsoft zájem o Yammer, který složí na sociální komunikaci uvnitř firem. Samsung by rád síť integroval do všech svých zařízení, takže záznam z kamery, telefonu či fotoaparátu by se mohl automaticky nahrát na web a být k dispozici členům rodiny. 

Jaký bude mít tento koncept úspěch je zatím nejasné. Pravdou je, že pokud se mluví o problémech v komunikaci v rodinách, jsou na předních místech zmiňovány právě sociální sítě. Že by se Samsung rozhodl tento problém vyřešit speciální sítí zaměřenou právě na rodiny? 

21. 6. 2012

Autor:

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mapy.cz představují novinku

Seznam.cz přišel s novinkou pro turisty. Společnost přidala novou funkci do portálu Mapy.cz. Jedná se o možnost...

 

Windows 9: nač ten spěch?

Stále více hlasů ze zasvěcených kruhů mluví o tom, že Microsoft hodlá v srpnu představit svůj nejnovější operační...

 

Google nakupuje analytické nástroje: po Emu získal také JetPac

Google se ve svých akvizicích zaměřuje na firmy, které pracují s umělou inteligencí a pokročilou analýzou dat...

Nejčtenější články

Formule 1 2024: Kde sledovat přímé přenosy?

 

Sezóna Formule 1 2024 startuje. Podívejte se, kde letos sledovat přímé přenosy ze všech velkých cen, kvalifikací a...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.