Úvod > Články > Facebook povoluje hazard v touze po zisku

Facebook povoluje hazard v touze po zisku

Největší sociální síť na světě Facebook má zásadní problémy s hledáním zdrojů příjmů a cena jeho akcií se objevila pod 20 USD za kus.

Proto se snaží hledat nové cesty, jakou je povolení hraní hazardních her o reálné peníze.

Facebook se až donedávna snažil držet základní myšlenky používání vlastní virtuální měny. Cíl byl poměrně jednoduchý – z každé provedené transakce (i od externích vývojářů) bude mít provizi, a pokud bude měna úspěšná, může se rozšířit také do dalších oblastí. Postupně se ale začíná ukazovat, že celý model není úplně konkurenceschopný a doplácí na něj prudkým propadem hodnoty například Zynga.

Samotný Facebook má také nemalé problémy. Díky rostoucímu podílu mobilního připojení klesá jeho schopnost generovat zisky z reklamy a drobné snahy jako platba za propagaci a podobné aktivity zatím nějaké velké peníze negenerují. Vzhledem k neustálému propadu cen akcií se dokonce začalo hovořit o možnosti, že by na pozici CEO skončil Mark Zuckerberg, kterému prý obří společnost přerůstá přes hlavu.

Poslední myšlenkou, která má společnosti přinést zisk, je podpora hazardu. První testovací hrou je obdoba Binga, která se nyní objevila ve Spojeném království. Hraje se o skutečné peníze a pokud se model osvědčí, bude rozšířen o další hry. Nejvíce se mluví samozřejmě o pokeru.

Rezignace na vlastní měnu může mít ale dalekosáhlé důsledky, stejně jako podpora hazardních her. Právě tato aktivita může být velice dobře předmětem nekonečných soudních tahanic, na kterých nikdo nevydělá. Jen sociální síť přijde o své dobré jméno, které se snaží v posledních dnech vylepšovat kroky vedoucími k podpoře soukromí a rušení digitálních stop.

Osobně ale v budoucnost projektu hazardních her na Facebooku nevěřím. Příjmy budou jen marginální, problémy velké a společnost by se měla mnohem více zaměřit na jiné zdroje zisku, jakými jsou podpora multimédií, firmy nebo třeba zmíněné mobilní telefony. To jsou oblasti, na kterých je možné seriózně vydělat, a přitom integrálně rozšířit portfolio služeb a nástrojů. 

30. 8. 2012

Autor:

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mapy.cz představují novinku

Seznam.cz přišel s novinkou pro turisty. Společnost přidala novou funkci do portálu Mapy.cz. Jedná se o možnost...

 

Windows 9: nač ten spěch?

Stále více hlasů ze zasvěcených kruhů mluví o tom, že Microsoft hodlá v srpnu představit svůj nejnovější operační...

 

Google nakupuje analytické nástroje: po Emu získal také JetPac

Google se ve svých akvizicích zaměřuje na firmy, které pracují s umělou inteligencí a pokročilou analýzou dat...

Nejčtenější články

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Jaké změny jsme v únoru zaznamenali u Wi-Fi internetu? Podívejte se, jaké hodnoty jsme naměřili u vašeho kraje a...