Úvod > Články > Část YouTube možná bude placená. Přinést by měla kanály s filmy i seriály

Část YouTube možná bude placená. Přinést by měla kanály s filmy i seriály

Mnohé zahraniční IT magazíny píší o tom, že nejpopulárnější video portál YouTube bude mít také své placené kanály „s prémiovým obsahem“. Můžeme tedy čekat nejen nové filmy, ale i seriály a další oblíbené formáty přímo ve formě ucelených programových nabídek. Byť jde ještě o spekulace, měsíční předplatné má činit jeden až pět amerických dolarů.

V posledních dnech se v zahraničních médiích stále častěji objevovaly zprávy o jednání mezi společností Google – která provozuje i portál YouTube – a skupinou blíže nejmenovaných zástupců zábavního průmyslu ohledně přípravy placených kanálů na YouTube. Podle předběžných zpráv by se měsíční předplatné mělo pohybovat v cenách od jednoho do pěti amerických dolarů (tedy v přepočtu kolem dvaceti až sta korun). V nabídce by měly být i přímé přenosy určitých akcí a různá televizní show.

Spekuluje se, že Google bude spolupracovat s již úspěšnými producenty televizního obsahu, třebaže konkrétní jména chybí. Podle zdrojů, které jsou údajně obeznámeny s jednáními, první placené kanály by se mohly objevit už během druhého čtvrtletí letošního roku.

Google po odkoupení YouTube zavedl na tento portál různé novinky, ze kterých jeho uživatelé těží – mimo jiné jde i o živé přenosy z rozličných akcí, jako jsou letní hudební festivaly, ale ke zhlédnutí jsou dostupné už déle než rok různé filmy, byť často neznámé (na mysli tím nemáme neoficiální kanály, kde jsou i české filmy v plné délce, ale oficiální kanál YouTube, viz předchozí odkaz). V beta fázi (veřejném testování ve Spojených státech) je také videopůjčovna. A Google se v minulých letech netajil ani plány poskytovat moderní, atraktivní obsah.

Loni totiž šéf YouTube Salar Kamangar hovořil na konferenci AllThingsD o kabelových sítích, které mají problémy sehnat dostatek předplatitelů – načež Kamangar nadhodil možnost, že pro ně by byla vhodná právě distribuce obsahu po internetu, a zmiňoval se proto i o možnosti předplacených kanálů přímo na YouTube.

4. 2. 2013

Autor: Redakce DSL.cz

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mapy.cz představují novinku

Seznam.cz přišel s novinkou pro turisty. Společnost přidala novou funkci do portálu Mapy.cz. Jedná se o možnost...

 

Windows 9: nač ten spěch?

Stále více hlasů ze zasvěcených kruhů mluví o tom, že Microsoft hodlá v srpnu představit svůj nejnovější operační...

 

Google nakupuje analytické nástroje: po Emu získal také JetPac

Google se ve svých akvizicích zaměřuje na firmy, které pracují s umělou inteligencí a pokročilou analýzou dat...

Nejčtenější články

Nej.cz přechází pod O2. Co se pro vás mění?

 

Nej.cz je od 1. června součástí O2. Akvizice se týká služeb Nej.cz, Kuki a netbox. Podívejte se, co se změní pro vás...

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v červnu 2024

 

Rychlosti internetu v červnu kolísaly. Podívejte se, u kterého poskytovatele jsme naměřili nejvyšší hodnoty a která...

O2 představilo letní odměny pro své zákazníky

 

O2 si pro své zákazníky přichystalo na léto řadu novinek. Nabídne jim dvojnásobek Dat naplno nebo O2 tag a repráček...