Úvod > Články > VOLNÝ TelefoNet – moderní IP volání za paušál (a klidně i bez Telecomu!) - komerční sdělení

VOLNÝ TelefoNet – moderní IP volání za paušál (a klidně i bez Telecomu!) - komerční sdělení

Doby, kdy jste k telefonování potřebovali pevnou telefonní linku, jsou již dávno minulé. IP telefonie je již nasazována nejen ve firmách, ale také u operátorů a v domácnostech. A proč? Je levnější, univerzálnější a nepotřebuje ke své realizaci zvláštní vedení. Navíc pokud jste doma připojeni přes kabelovou televizi, WiFi nebo FWA, nemusíte mít doma pevnou telefonní linku. Pokud používáte připojení přes ADSL, můžete přes něj díky IP telefonii surfovat i telefonovat.

IP telefonie versus klasická telefonie

Většina lidí přesně neví, co si má pod pojmem IP telefonie představit. Řada z vás určitě zavzpomíná na nevalné začátky „volání přes internet“, anebo na poněkud netradičně řešený program Skype. Skype není pro IP telefonii vždy zrovna ideální, nabízí totiž možnost volat si mezi dvěma uživateli tohoto programu zdarma z počítače na počítač. IP telefonie v profesionálním nasazení však vypadá trochu jinak.

Základem je podobně jako u telefonní linky něco, co se bude starat o zprostředkovávání hovorů. V případě klasické hlasové telefonie je to ústředna, v případě IP telefonie tzv. Call Manager. Jedná se o server, který si udržuje databázi účastníků a zprostředkovává jim příchozí a odchozí hovory z jiných IP telefonních sítí, klasických mobilních či fixních sítí.

Další důležitou součástí je přenosová trasa k účastníkovi, tzv. poslední míle. Poslední míle je u klasické telefonní linky (vyjma ISDN) realizována analogovýmkanálem v rozmezí 300 Hz až 3400 Hz, který však může být libovolně rušen, může signál zkreslovat, utlumovat apod. U IP telefonie je poslední míle realizována plně digitálním kanálem. Prostřednictvím vhodného protokolu - v dnešní době nejčastěji SIP - přenáší digitální kanál data přes libovolnou IP síť  (např. ADSL, kabelovou TV, FWA, WiFi) směrem ke Call Manageru.

Poslední částí je pak realizace trasy k volanému účastníkovi. Má ji na starosti buď ten samý operátor (pokud voláte v rámci jeho sítě), anebo jiný operátor (pokud voláte mimo ni). Tato trasa může být realizována opět buď klasickou cestou, nebo pomocí IP sítě.

A jaké jsou tedy hlavní výhody IP telefonie? Je plně digitální, včetně poslední míle, a není závislá na existenci telefonního vedení. Jinak řečeno, můžete ji využívat přes libovolné připojení k internetu, které nabízí dostatečnou přenosovou kapacitu a dostatečně nízkou latenci. Tuto podmínku obvykle splňují všechny čtyři výše uvedené druhy připojení, přičemž jen pro jeden jediný z nich, tedy ADSL, musíte mít pevnou telefonní linku.

Co potřebujete pro VOLNÝ TelefoNet?

Abyste mohli využívat VOLNÝ TelefoNet, potřebujete vedle jednoho z výše uvedených druhů připojení také něco, co vám umožní přímo telefonovat. To může být buď IP telefon, nebo softwarový klient pro protokol SIP. Pokud však máte doma již nějaký kvalitní telefon (např. sadu bezdrátových DECT telefonů), kterého se nechcete vzdát, nemusíte. Stačí si pořídit IP bránu, ke které z jedné strany připojíte stará zařízení pro klasickou telefonní síť a z druhé strany připojení k internetu.

A na kolik že vás takové zařízení pro IP telefonii přijde? Moderní IP Telefon nebo telefonní bránu můžete získat od společnosti VOLNÝ zcela zdarma, a to při uzavření Smlouvy na poskytování služby VOLNÝ TelefoNet s minimální dobou trvání 24 měsíců.

Volejte do pevných sítí v ČR za paušál!

Jak jsme již napsali výše, jednou z výhod IP telefonie je, že je levnější než klasická telefonie. U služby VOLNÝ TelefoNet máte na výběr ze dvou tarifů. Tarif Doma Nezavěšuji vám nabídne volání do pevných sítí v ČR zcela zdarma a nemusíte u něj platit žádný měsíční paušál. Naopak u tarifu BezPaušáluneplatíte žádný měsíční paušál, ale voláte zdarma v síti VOLNÝ a za velice výhodné minutové sazby i do ostatních sítí. Pokud tedy voláte z domova jen výjimečně, chcete být hlavně na příjmu nebo se zbavit nutnosti platit měsíční paušál Českému Telecomu, pak si jednoduše zvolíte právě tento tarif.

Možná vás napadne – volám sice málo, ale když provolám třeba 10 minut měsíčně, budu muset zaplatit za zaplacení účtu bance přesně to, co jsem ušetřil. Nikoliv! Hovorné do 20 Kč měsíčně VOLNÝ neúčtuje. Pokud tedy voláte opravdu jen výjimečně, zaplatíte faktury, až když souhrnná výše provolané částky bude nad 20 Kč. Další příjemnou skutečností je také to, že pokud nechcete platit za volání s přáteli, pořídíte si všichni službu Doma BezPaušálu, a v rámci sítě VOLNÝ si voláte zcela zdarma a navíc z klasického telefonního přístroje!

Srovnání cenových tarifů VOLNÝ a Český Telecom

 

VOLNÝ

Doma Nezavěšuji

Český Telecom

Telefon Volno

VOLNÝ

Doma BezPaušálu

Český Telecom

Telefon Mini

Měsíční paušál

475 Kč

429 Kč

0 Kč

199 Kč

Místní volání v ČR – silný provoz

0 Kč/min.

1,50 Kč/min.

0,99 Kč/min.

3,17 Kč

Dálková volání v ČR – silný provoz

0 Kč/min.

3,00 Kč/min.

0,99 Kč/min.

1,50 Kč

Místní volání v ČR – slabý provoz

0 Kč/min.

0 Kč/min.*

0,58 Kč/min.

6,38 Kč

Dálková volání v ČR – slabý provoz

0 Kč/min.

0 Kč/min.*

0,58 Kč/min.

3,19 Kč**

Volání do sítě VOLNÝ

0 Kč/min.

Viz výše uvedené tarify

0 Kč/min.

Viz výše uvedené tarify

Mobilní sítě v ČR

4,88 Kč/min.

5,50 Kč/min.

4,88 Kč/min.

9,00 Kč/min.

*Prvních 30 minut spojení stojí 0 Kč, každá další minuta spojení stojí 0,75 Kč/min. u místního volání a dálkového volání o víkendech, 1,34 Kč/min. u dálkového volání ve všední dny mimo špičku a večer a 1,13 Kč/min. u dálkového volání ve všední dny v noci.

**Cena za dálková volání ve všední dny v noci je 2,26 Kč/min., cena za dálková volání o víkendech je 1,50 Kč/min.

Ceny jsou uvedeny včetně 19% DPH

VOLNÝ TelefoNet v kostce

VOLNÝ TelefoNet vám stejně jako každá jiná telefonní služba přináší i další výhody a funkce:

  • Volání za paušál s tarifem Doma Nezavěšuji a neomezeným voláním do všech pevných sítí v ČR
  • Volání bez paušálu s tarifem Doma BezPaušálu a velmi výhodné ceny volání všech volaných směrů
  • Volání v síti VOLNÝ zcela zdarma
  • Přesměrování hovorů na jiné telefonní číslo na pevné telefonní lince nebo na mobilní telefon
  • On-line detailní přehled volání zdarma
  • Zákaznická podpora 24 hodin denně 7 dní v týdnu
  • Moderní IP Telefon nebo telefonní brána zcela zdarma při uzavření Smlouvy s minimální dobou trvání 24 měsíců

28. 11. 2005

Autor:

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Mapy.cz představují novinku

Seznam.cz přišel s novinkou pro turisty. Společnost přidala novou funkci do portálu Mapy.cz. Jedná se o možnost...

 

Windows 9: nač ten spěch?

Stále více hlasů ze zasvěcených kruhů mluví o tom, že Microsoft hodlá v srpnu představit svůj nejnovější operační...

 

Google nakupuje analytické nástroje: po Emu získal také JetPac

Google se ve svých akvizicích zaměřuje na firmy, které pracují s umělou inteligencí a pokročilou analýzou dat...

Nejčtenější články

Vodafone zlevňuje pevný internet, první půl rok zaplatíte jen za 299 Kč

 

Vodafone spustil novou kampaň na pevný internet. V rámci ní nabídne všechny rychlosti na první půlrok jen za 299 Kč.

HBO Max v Česku od května nahradí nová služba Max

 

Společnost Warner Bros Discovery oznámila, že v Evropě spustí novou platformu Max 21. května. To se týká i Česka a...

Seznam.cz připravuje vlastní předplatné, reklamě se ale nevyhnete

 

Seznam.cz testují nové předplatné. V placené verzi přestane využívat vaše data k cílení reklamy. Reklamu ale na...