Úvod > Články > Už máte svůj dull phone?

Už máte svůj dull phone?

Po boomu smart phonů, tedy chytrých telefonů, se na uživatele chystá novinka – tzv. dull phone, tedy hloupý telefon.

Pro uživatele, kteří jsou již unaveni všemi těmi funkcemi, jimiž oplývají chytré telefony, se chystají hloupé telefony.

Lidé si s nimi užijí mnohou legraci. Hloupý telefon totiž poplete všechny funkce. Pokusíte se zavolat milence, a hloupý telefon náhodně vybere z vašeho telefonního seznamu kohokoliv jiného, a tomu pak zavolá. Třeba vaší manželce.

Budete potřebovat zavolat šéfovi, že se zdržíte v dopravní špičce, ale dovoláte se své babičce, které jste nezavolali už přes půl roku.

Podobně tomu bude se zasíláním SMS – nikdy nebudete vědět, komu se zrovna napsaná zpráva odešle. Budete si tedy muset dávat pozor, když budete odesílat „miluji tě“ – může to dostat, nu třeba váš šéf. A člověk nikdy neví.

Jestli tedy SMSku napíšete. Hloupý telefon oplývá úžasnou funkcí T18, která náhodně vybírá písmenka a slova. Budete chtít napsat „ahoj“, a napíše se třeba „monitor“. Nebo budete chtít napsat „kapřík“, a vyjde z toho „úplatek“ či dokonce „krabice vína“. Případně „15. minuta“, záleží, v jakém prostředí se hloupý telefon pohybuje.

Hloupý telefon nabídne i další zajímavé a jistě oceňované funkce. Během hovoru – pokud se tedy konečně někomu dovoláte – vám bude vypadávat signál, hovor padat, často bude nutné vytočit telefonní číslo znovu třeba pětkrát až sedmkrát.

Oceňovaná jistě bude funkce rychlého vybíjení baterky. Některé baterie se dokonce dokážou vybít do půl hodiny poté, co je nabijete!

Telefonní seznam se rovněž dočkal úžasného uspořádání – pokud nekliknete hned na správné (to nejmenší) tlačítko, kontakt si nenávratně vymažete! A to dokonce i doposud neuložené kontakty, jež jste si uložit zrovna chtěli. Jakékoliv kliknutí o milimetr vedle, a smažete si veškeré údaje, i ty uložené.

Vzhledem k tomu, že se bude telefon náhodně připojovat a odpojovat k síti a od sítě, bude vám hloupý telefon každou chvíli ukazovat jiný čas, jestliže si jej stahujete od operátora. Ale ani když si zadáte čas ručně, nevydrží vám dlouho a sem tam se sám od sebe pro pořádek vynuluje.

Hloupý telefon samozřejmě bude dotykový. A to tak, že všude, ze všech stran. Nepůjde to nijak vypnout. Takže telefon hodíte do kapsy a hned bude někam náhodně volat. Ale nebojte se. Jestliže se vám tato dotyková funkce nebude líbit, bude možné jako doplněk dokoupit speciální bublinkovou fólii za 7 tisíc korun, v níž se dotykovost telefonu potlačí.

Hloupý telefon bude mít také fotoaparát. Nepůjde s ním ostřit a bude mít rozlišení co nejnižší, pro připomínku zcela prvních fotoaparátů v mobilech, kdy i fotografie v rozlišení 300 x 200 byla kostičkovaná a kdy videa obsahovala jen jakési malé a barevné šmouhy.

Interní paměť bude tak malá, aby nešlo nahrávat příliš mnoho nových aplikací. Proč také, že? Bude stačit oněch sedmdesát zcela zbytečných a nejzbytečnějších aplikací, jež vám napevno a natvrdo nahraje do mobilu provider.

Nemyslete si, že půjde telefon zrootovat. Ve chvíli, kdy telefon vnitřním kontrolním mechanismem zjistí podobný pokus o root, do patnácti sekund vybuchne podobně efektně jako brýle Toma Cruise v Mission Impossible II.

Jestliže si zkusíte pustit hudbu nebo video, jedno zda legální, či nikoliv, hned vás telefon napráská přímou linkou do nejbližší protipirátské buňky a dá echo policistům a URNA.

V současné době se jedná, kdo by podobné telefony vyráběl. Zájem projevili Microsfot, Nokia nebo Blackberry. Velkou šanci však mají i české firmy – zvláště ty, které stojí za veleúspěšnou aplikací rejstříku vozidel a podobných českých státních zakázek.

Čeká se vlastně jen na výsledek voleb. Pokud vyhraje některá z pravicových stran, jež byly doposud ve vládě, začnou se hloupé telefony vyrábět v České republice. Podle majitele patentu bychom tak byli jediným státem, který by pochopil úžasný podnikatelský potenciál a ekonomická pozitiva tohoto konceptu.

14. 9. 2013

Autor: Jan Lipšanský

Sdílejte

Přečtěte si také

 

Technika s lidskou povahou

O prázdninách převážím notebook mezi domovem a návštěvami s dětmi u babiček a dědů. Pokaždé, když jej pak zapojuji...

 

Furt něco mažu

Používám dvě e-mailové adresy. Jednu soukromou, jednu pracovní, vlastně firemní. Na soukromou mi chodí hromady...

 

5 zajímavých pivních webů

O prázdninách, v parném létě, přijde dobré pivečko vhod. Měl jsem štěstí i na nová piva jako Rampušák, a chtěl jsem...

Nejčtenější články

Naměřené rychlosti internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Podívejte se na únorové statistiky rychlostí internetu od DSL.cz. Jak si tentokrát vedly technologie a u kterého...

Platforma X chce konkurovat Gmailu novým XMailem

 

Elon Musk oznámil spuštění vlastního e-mailového klienta XMail. Chce tak konkurovat populárním Gmailu od Googlu.

Rychlosti Wi-Fi internetu na DSL.cz v únoru 2024

 

Jaké změny jsme v únoru zaznamenali u Wi-Fi internetu? Podívejte se, jaké hodnoty jsme naměřili u vašeho kraje a...